рециклиране на турбо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mart
Автомобил:
Двигател:

рециклиране на турбо

Мнениеот mart » Чет 07 авг 2008 9:08

Здравейте колеги едно приятелче си зе наскоро пасат 1.9ТДИ Помпа дюза мотор-а дето е 116 коня.Обаче турбото му е тръгнало и ме помоли да попитам колко горе доло излиза рециклирането му и къде може да се направи както трябва. Благодаря и

ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

турбо

Мнениеот goderzi » Чет 07 авг 2008 9:22

има доста писано за това...
аз го минах този проблем и се справих с втора употреба...
от всичките съвети стигнах до извода :
1.или ново
2.или читаво втора употреба
... но не рециклирано

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Чет 07 авг 2008 11:02

мерси колега но каква е разликата и колко струва едно турбо на старо което е читаво и по какво се разбира дали е читаво.

ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Чет 07 авг 2008 11:42

mart написа:мерси колега но каква е разликата и колко струва едно турбо на старо което е читаво и по какво се разбира дали е читаво.

ПОЗДРАВИ

разликата е почти 1000 лева :)
ново и втора...
в турция има нови,които са на 600 лева
...но за качество не мога да кажа нищо...
от 450 до 600 лева е втора употреба...
но трябва да го огледа някой който му разбира...
майстора,който ще го монтира например...

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Чет 07 авг 2008 17:14

Не си прав за рецилклираното аз вече 6 месеца и от горе даже си го юркам и си е ок за 150 лева ми го оправиха + 150 за нов клапан на турбото че и той беше умрял , колега Проверете клапана първо или да не губи въздух някаде по системата(пробив в кулера скъсан маркуч итн) абе с две думи ходи някаде на читав сервиз за турбо успех

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Чет 07 авг 2008 18:34

колега турбото, защото на високи обороти хвърга масло от някъде около него иначе монтьор-а му му каза че ако не го ръчка може да искара по дълго време.Иначе като цяло цялата кола е здрава гледане е на комп сичко и е ОК климатик-а като се пусне става вътре хладилник разхода на колата на дълъг път без да и даваш зор е 4.5 с климатик 5. Двигателя работи много добре равномерно само веднъж преди да я купи този които я продаде вика ще ти я изфорсирам ти гледай отзад дали ще пропуши ченилка нещо натисна газста до край тоя и нищо не излезна.Само турбото дето е тръгнало.Благодаря ви сигурно ще се рециклира, защото според мен шанса да намерим читаво на старо е минимален.Но се пак чакам отговори.Благодаря и

ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Чет 07 авг 2008 20:19

junakov написа:Не си прав за рецилклираното аз вече 6 месеца и от горе даже си го юркам и си е ок за 150 лева ми го оправиха + 150 за нов клапан на турбото че и той беше умрял , колега Проверете клапана първо или да не губи въздух някаде по системата(пробив в кулера скъсан маркуч итн) абе с две думи ходи някаде на читав сервиз за турбо успех

Къде ти го оправиха за 150лв?
Ventoman иска 100лв само за сваляне и качване!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 08 авг 2008 7:55

Според мен на junakov само са му изчистили геометрията което е различно от това да вземеш рециклирана турбина.Колега mart доколкото разбирам турбината ти е сравнително в ред все още - иди в някой сервиз от сорта на Реал турбо да ти сменят лагера на оста/вероятно само той е за смяна/-даваш 300 лева и после :drive .Ако обаче и лопатките са отишли верно няма смисъл да я оправяш а си зимаш една втора употреба за 300-400/писал съм го 10ина пъти както и комбито го е писал ,че до Карлово има морга пълна с ТДИ-та и ЦДИ-та където има всичко :wink: от 110 коня нагоре/

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Пет 08 авг 2008 16:53

ако са отишли лопатките няма ли колата да е доста по мудна смисъл няма да върви толкова ще е по тромава няма да ускорява добре???

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 авг 2008 8:34

mart написа:ако са отишли лопатките няма ли колата да е доста по мудна смисъл няма да върви толкова ще е по тромава няма да ускорява добре???

Да ,че и ще пуши чернилка ,а ако са съвсем зле има и метално дрънчене.

Върни се в “Дизелови агрегати”