пасат б5-проблем със стъклото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

пасат б5-проблем със стъклото

Мнениеот rum6 » Чет 07 авг 2008 18:26

от 3 дни става нещо странно, дясното предно стъкло не слиза до края, а остават на 3-4см докато се скрие, и неще повече. Когато реша да го вдигна пък, вдига се до горе за миг, и пак тръгва обратно и застава наполовина отворено,и така пак натискам копчето-тръгва нагоре, стига затворено положение и пак обратно надолу до средно положение, най-странното е, че стъклото върви чудесно без да запецва, без да стърже нещо, никакъв признак за проблем.....? някой да се е сблъсквал с нещо такова ????

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 07 авг 2008 22:14

Смахнал се е модулът във вратата и иска ресет + обучение наново.
Разглабяш вратата, откачаш захранването от модула.
След 15-20 сек. пак закачаш, пускаш контакт, вдигаш до горе и сваляш до долу няколко пъти - готово!
Нещо такова беше... :lol:
Ако не ти се занимава или не се получи, обади се на човека тук, за да ти каже как да се справиш с проблема. :wink:

P.S. Имай предвид, че при разглабянето на вратата, за да стигнеш до модула, си има тънкости и трябва да се пипа много нежно!

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Чет 07 авг 2008 22:19

На мен ми се е случвало няколко пъти!Но на Б 5.5!Обикновено ми го прави когато спра да паркирам,затварям стъклото и в същия момент гася колата!Затваря ми се прозореца до горе и после пада някаде наполовина!После се оправя!Не знам на какво се дължи това!

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пет 08 авг 2008 7:46

Опитай обучение с ключа.
Излизаш от колата и задържаш ключа в ключалката положение за заключване докато стъклото(ата) не се вдигне(ат). После завърташ обратно и задържаш в положение за отключване, докато стъклата не се спуснат до крайно долно положение. Би трябвало да помогне.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Пет 08 авг 2008 18:03

благодаря за съветите колеги, ще пробвам, дано се реши проблемчето :077:

Потребителски аватар
lover4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lover4o » Съб 09 авг 2008 19:37

може също и когато ти са осукани жилата вътрееее на мене така ми праеше и отидох и ми смениха жилото и се оправи има и дръг вариант да се износили пластмасовите държачи на стъклото и когато натежи стъклото не е точно балансирано и се вклиучва защитата на машинката....

Върни се в “Passat”