Проблема е следния - компресора завърта ( усеща се натоварването на двигателя ), но температурата на въздуха не се променя.
До преди седмица правеше яко студ, вчера се опитах да го пусна - нищо. Няма никой.
Нали уж компресора не включва когато няма фреон? Или може да е малко и да не охлажда? Има ли някакви клапани по пътя на климатика?
Колата е 96та година, с фабричен климатик. До сега фреон не губила.
Въпрос за климатик - работещ компресор и неработещ климатик
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Тъй, малко развитие.
Оказа се че имало 70 ( седемдесет ) грама фреон. Предположиха, че с времето от някъде изтича бавно и славно, напълниха го и ми пожелаха до след 2 години.
Налягане има и затова се включва компресора. Фреона му била достатъчна и много малка дупка през, през която въздуха вътре не можел да избяга.
Но се оказа, че тече по-бързо от очакваното. 2 дни след процедурата - климатик няма
. Явно има теч. Ще ходя утре пак да видим от къде бяга този фреон...
Оказа се че имало 70 ( седемдесет ) грама фреон. Предположиха, че с времето от някъде изтича бавно и славно, напълниха го и ми пожелаха до след 2 години.
Налягане има и затова се включва компресора. Фреона му била достатъчна и много малка дупка през, през която въздуха вътре не можел да избяга.
Но се оказа, че тече по-бързо от очакваното. 2 дни след процедурата - климатик няма

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Тъй, малко развитие.
Но се оказа, че тече по-бързо от очакваното. 2 дни след процедурата - климатик няма. Явно има теч. Ще ходя утре пак да видим от къде бяга този фреон...
оцветител, надявам се, сложиха ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”