embi4a написа:Каква е тая нашата ненормална държава бе!!! Гледам в сайта за коли в САЩ - Бора 2002, кукла за 7000 лева. А ония катили вземат по 3-4000 долара. А тук за 7000 кво ще си вземеш - последните Голф 3 1997 г. Еб@хти спекулантите. Щото тука вземаме по 500 -600 лева.![]()
![]()
Спестяваш 2-3 години да си купиш един дарак и да вземеш да го стягаш и да се чудиш от какво да се лишиш, че да му смениш я съединител, я нещо друго.... Иде ми да крещя от яд и безсилие... Сори за спама
connor cane написа:embi4a написа:Каква е тая нашата ненормална държава бе!!! Гледам в сайта за коли в САЩ - Бора 2002, кукла за 7000 лева. А ония катили вземат по 3-4000 долара. А тук за 7000 кво ще си вземеш - последните Голф 3 1997 г. Еб@хти спекулантите. Щото тука вземаме по 500 -600 лева.![]()
![]()
Спестяваш 2-3 години да си купиш един дарак и да вземеш да го стягаш и да се чудиш от какво да се лишиш, че да му смениш я съединител, я нещо друго.... Иде ми да крещя от яд и безсилие... Сори за спама
Е не се ядосвай чак толкоз. Не всички там взимат 3-4000 долара, повярвай ми - не е розово въобще. Повечето от т.нар. "средна класа" се оплакват, че им е скъпо - 99,9% са в дългове до над гушата - кредити, ипотеки, лизинги...
А колите че са по-евтини и по-луксозни там - две мнения няма. Просто има конкуренция - Линкълн примерно може да се предлага от 5 дилъра в един град с размерите на Пловдив. И се надцакват кой ще даде по-ниска цена, по-изгоден лизинг, повече екстри и тн. Там и ДДС-то (викат му state tax) е по-ниско - 6-7-8%, а в някои щати като Ню Хемпшир например въобще го няма.
Rijo написа:connor cane написа:Там и ДДС-то (викат му state tax) е по-ниско - 6-7-8%, а в някои щати като Ню Хемпшир например въобще го няма.
В грешка си. В САЩ няма ДДС, има оборотен данък. Щатския (ако визираш state income tax, SIT, и т.н.) е друга бира.
embi4a написа:connor cane, ще се съглася с тебе - все пак ти си бил там и знаеш.Но впечатлението, което създават като свръх сила изключва бедни хора като в България. Ама те са си тъпи - имат пари а не инвестират в народа си ами харчат за войни и други простотии. Буш като го гледам какъв ми е високо интелигентен какво ли се чудя.
connor cane написа:Rijo написа:connor cane написа:Там и ДДС-то (викат му state tax) е по-ниско - 6-7-8%, а в някои щати като Ню Хемпшир например въобще го няма.
В грешка си. В САЩ няма ДДС, има оборотен данък. Щатския (ако визираш state income tax, SIT, и т.н.) е друга бира.
99,9% съм сигурен, че state tax е еквивалента на ДДС. В хотела примерно стаите струват 100 долара plus tax, който в Мейн (където аз бях) е 7%. Всички щати сами си определят колко да е state tax, в някои даже няма.
А state income tax e друга бира - тва ти го отдържат от заплатата - не го бъркай със state tax.![]()
In the USA, thre is no VAT, but we do have a sales tax that is applied only to the retail customer. All the manufacturing steps in between are not taxed.
Rijo написа:connor cane написа:Rijo написа:connor cane написа:Там и ДДС-то (викат му state tax) е по-ниско - 6-7-8%, а в някои щати като Ню Хемпшир например въобще го няма.
99,9% съм сигурен, че state tax е еквивалента на ДДС. В хотела примерно стаите струват 100 долара plus tax, който в Мейн (където аз бях) е 7%. Всички щати сами си определят колко да е state tax, в някои даже няма.
А state income tax e друга бира - тва ти го отдържат от заплатата - не го бъркай със state tax.![]()
Вярвай ми, през ръцете ми са минали повече W-2 и pay stubs отколкото ми се иска. Както казах, в САЩ няма ДДС, има оборотен данък, който се нарича sales taxIn the USA, thre is no VAT, but we do have a sales tax that is applied only to the retail customer. All the manufacturing steps in between are not taxed.
Ти наистина говориш за State income tax, който не се плаща във Флорида, Тексас, Тенеси, Ню Хемпшир, Делъуер и т.н.
За повече информация, виж тук и тук.
connor cane написа:Преди да отида за пръв път в Америка и аз мислех като теб - баровци, охолен живот, лукс...къде ти бе брат??? Картонени къщички, пластмаса навсякъде, бургери, хот дог и корейски коли на изплащане - ей тва е Америка. Има го и лукса, и тва, което гледаме по филмите, ама мноого малък процент от хората там имат достъп до него.
А че са тъпи - две мнения няма. Те не са даже тъпи, а вдлъбнати направо - но в Америка това си е държавна политика - нямат сметка от мислещи хора - на тях им трябва работна ръка. Такава, която да е Proud to be an American, да се тъпче с French fries, burgers, hot dog and pizza, да изплаща кредити до 70 годишна възраст и да бачка на евреите за колкото те преценят, че заслужава.
Всичко в щатите е собственост на евреи - ако не абслоютно всичко, то поне 90%. Те определят правилата на играта. Ама тва е друга тема де - направо опираме до световната конспирация.![]()
![]()
.
По въпроса за ФВ там - много Пасати и Джети карат пичовете и им се кефят. А през 2004, когато бях там за 2-ри път, Туарег тъкмо беше излязъл и беше супер гъзария.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта