Проблем с Голф 2 - избива вода от разширителния съд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Obradors
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Голф 2 - избива вода от разширителния съд

Мнениеот Obradors » Пет 08 авг 2008 15:28

Здравейте! Снощи реших да проверя какво е нивото на водата в казанчето, докато беше студен мотора. Долях цял литър до макс-а и затворих капачката. Направи ми впечатление, че загрява по-бавно. Покарах 60-тина км извънградско и се прибрах. Одеве, когато тръгнах да си върша работа, забелязах голяма локва около колата. Отворих капака и забелязах, че е текло от казанчето. Долях отново 1 литър до макса и затворих капачката. Запалих и оставих да поработи на място да видя какво ще стане. Когато стрелката стигна до почти до втората черта(таблото не е с лампичка по средата, а има чертичка малко след половината) се включи перката и течността започна да излиза от отвора на разширителния съд. Така на няколко пъти, докато се включваше перката. Имате ли представа от какво може да е? Казаха ми да сменя капачката, има ли връзка това? Мотора е 1.8 RP.

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Пет 08 авг 2008 15:37

Смени си първо капачката и виж какво ще стане.Това е най-дорият вариант като причина

Потребителски аватар
Nachkata
Автомобил: VW MK2
Двигател: RP

Мнениеот Nachkata » Пет 08 авг 2008 16:11

Колега от капа4ката е аз го имах същия проблем 100 процента

Obradors
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Obradors » Пет 08 авг 2008 20:10

Да, от нея е, много Ви благодаря за отговорите! Смених я и се оправи, явно старата е задържала. Май като отвори другия кръг се повишава налягането и изведнъж избива.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”