въпрос за катализатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

въпрос за катализатор

Мнениеот Golf`mafia » Нед 10 авг 2008 13:16

понеже ми се бяха разхлабили болтовете който държеха катализатора от страната от към мотора и колата почна яко да бучи на ламарина ходих при един приятел да ги затегнеме на канал.затегнахме ги звуците спряха но колата като че ли малко се спъна в вървежа си дали това значи че ми е запушен катализатора щото преди това е изкарвало част от газовете преди него.ако го махна какви пари мога да му взема и има ли полза да го правя.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 10 авг 2008 14:10

Полза определено има :idea: Преди да го махна вентото на 3000 об. забиваше муцуната - след като го махнах стана друга кола просто :wink: Моя катализатор го отнесох в София на един пич дето има обява тука че ги купува .Мисля че ми да де около 70-80 лева .

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 10 авг 2008 14:26

а добре ли е примерно да му сложа една права тръба вместо гърне щото имам приятел майстор който иска това да направиме ама не знам дали няма да е грешка

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 10 авг 2008 14:44

Аз сложих резонатор и нямаше промяна в звука на колата . Ако сложиш тръба най-вероятно ще стане по-шумна , друга разлика едва ли ще има :roll:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 10 авг 2008 14:46

не ми пука много за шума и без това сам с некаква бучалка отзад но въпроса е на тема вървеж дали ще се отрази че ще сам с тръба или е по добре гърне да слагам нека някой който знае с сигурност да каже

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

:)

Мнениеот snupeca » Нед 10 авг 2008 15:31

Щом не ти пука за тътена слагай правата тръба и да те боли фара :wink: За вървенето-трябва да понавървява повечко :twisted: Доколкото съм чувал можело да качи и малко катъри(правата генерация де :wink: ) Ако решиш да я слагаш пиши отзиви че и аз съм решил нещо такова :twisted: :beer

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 10 авг 2008 15:35

е при мен ще се получи права генерация до отзад и крайно гърне тип ремусле ама не се знае от кое илиенци е :lol: утре ако се престраша отивам да му режеме главата и да слагаме правата тръбица да вида ще събудиме ли някое друго бесно пони

vlado1981
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado1981 » Пон 11 авг 2008 9:21

Колега слагай тръба,тъкмо ще има по-зверски рев :wink:

Потребителски аватар
tribalero2
Автомобил:
Двигател:

Re: :)

Мнениеот tribalero2 » Пон 11 авг 2008 11:21

snupeca написа:Щом не ти пука за тътена слагай правата тръба и да те боли фара :wink: За вървенето-трябва да понавървява повечко :twisted: Доколкото съм чувал можело да качи и малко катъри(правата генерация де :wink: ) Ако решиш да я слагаш пиши отзиви че и аз съм решил нещо такова :twisted: :beer

васко виж при мен как се получи като махнах катализатора.колата стана малко по шумничка но за сметка на това малко се поотпуши относно вървенето.колегата въобще да не се чуди и да маха катализатора :D щом не му пука за шума.успех

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 11 авг 2008 11:26

колата вече е в операционната чака само преди нея да се видат две коли какво им е и докрая на дена трябва да сме с тръба вместо катализатор после ще пиша за впечатления и дано не са от типа на въобразявам си че колата се отпуши хииххиих

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: :)

Мнениеот snupeca » Пон 11 авг 2008 11:58

tribalero2 написа:
snupeca написа:Щом не ти пука за тътена слагай правата тръба и да те боли фара :wink: За вървенето-трябва да понавървява повечко :twisted: Доколкото съм чувал можело да качи и малко катъри(правата генерация де :wink: ) Ако решиш да я слагаш пиши отзиви че и аз съм решил нещо такова :twisted: :beer

васко виж при мен как се получи като махнах катализатора.колата стана малко по шумничка но за сметка на това малко се поотпуши относно вървенето.колегата въобще да не се чуди и да маха катализатора :D щом не му пука за шума.успех
Решил съм и аз да го махам но пък като го гледам нещо е понадупчен :roll: Някои ми беше казал че може и да си е фбричен резонатор :roll: Но пък от друга страна тук в форума четох че на ABU мотора се монтира катализатор фабрично Ще го коля па квото стане :twisted:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 11 авг 2008 12:12

с тръба е най-добре

Потребителски аватар
tribalero2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalero2 » Пон 11 авг 2008 12:21

R@do написа:с тръба е най-добре

абсолютно и аз съм на това мнение.а при теб на аудито как стана или си още с катализаторче :!: :!:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 11 авг 2008 13:07

аа аз съм известен унищожител на катализатори. На Аудито само счупих керамиката и върнах корубата. Ефекта е супер, никакво отклонение от шума.
На голфа сложих направотръба и вече 6 г. няма проблем със задното гърне

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 11 авг 2008 13:30

R@do написа:аа аз съм известен унищожител на катализатори. На Аудито само счупих керамиката и върнах корубата. Ефекта е супер, никакво отклонение от шума.
На голфа сложих направотръба и вече 6 г. няма проблем със задното гърне

ма провървеха ли тия коли като ги махна тия катализи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”