бензинова помпа пасат б4-не можем я извадим от резервоара
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
бензинова помпа пасат б4-не можем я извадим от резервоара
Здравейте колеги,днес с приятел решихме да погледнем отблизо бензиновата помпа на пасатора,изместихме газовата бутилка,махнахме ламаринения капак,развихме и пластмасовия(странно ми напомня капак на бидон)и не можахме да извадим самата помпа,така и не разбрахме как е захваната в резервоара,мърда,шава наляво-надясно но не излиза!Някой борил ли се е с тоя проблем?Благодаря предварително!!!
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря-предаде се пущината,сега да разкажа цялата история,ден-два след като взех тоя Пасат с 1.8 ABS мотор,на бензин-газ(като винаги пали на бензин и прехвърля на обороти на газ)произведен през 1996 година пътувах към Бургас,на магистралата ми свърши газта и обърнах на бензин,заредих си газ и продължих,някъде след Петолъчката си махнах крака от педала на газта и установих,че колата си лети без да намаля скорост,изключих предавката и оборотомера си остана на 4000оборота,спрях,изгасих и поизчаках.Трудничко но все пак запали и продължих,на другата сутрин нямаше палене завърти,припали на бензин и изгасне и се почва едно въртене на стартер и по някое време запали.Няколко дни така и се оправи,2 седмици си пали без проблем на бензин и то 2-3 дни пак започна с номерата,опитах да карам само на бензин,в един момент гасне както си е на скорост,като отрязана а на газ никакъв проблем върви-пушка!Отворихме моно-то-има си бензин,цедката на помпата е срявнително чиста а и от ден-два пак пали без проблем-по 10 пъти палихме-гасихме,никакъв проблем.Сега ще я покарам да видя кога пак ще и щукне нещо!!!
ивчо, и моята прави така ама за сега си карам само на гас и се чудя кога ли ще бутам, но си карам някой ми каза, че можело да има вода в бензина и да не може бензина да премине. Незнам надявам се да е това, като се пребориш с твоят проблем кажи от какво е. Като свали помпата имаше ли и нещо??? сподели !!!
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами засега се оправи,не знам как,нещо газовата я шашка не мога да си го обясня по друг начин а паля винаги на бензин.Единият път когато изгасна бяхме отворили моното и бензин си имаше,опитахме се да измерим дебита на помпата,не е май колкото трябва ама и метода ни не беше строго научен,сега ще сменя горивния филтър да няма някакви боклуци и ще видя какво ще стане,2-3 дни вече не създава проблеми!
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бензинова помпа
Здравейте имали някъде описание как се сваля и на какво да се наблегне когато се извади - как се проверява дали работи и дали е всичко нормално по нея
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: бензинова помпа
modiliani написа:...- как се проверява дали работи и дали е всичко нормално по нея
Да, на руски е:
vwfena написа:Ръководство за ремонт и инструкция за експлоатация за Passat B3
Kнижката е на руски език.
А от АутоДата-та малко сбити цифри:
'Горивна помпа директно налягане- 3 бара
Горивна помпа налягане след регулатора с вакуум (демек- работно налягане в дюзата) - 0.8 - 1.2 бара'
Впрочем, важен е и дебита на помпата, но за ABS-моторите в Дата-та не е написан колко трябва да е.
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
Е при мен дойде и развръзката с помпата,един ден я изгасих и повече не пожела да запали,а бях и на път,пуснах жица и запалих на газ,запали на момента,вече нямах съмнение,че е помпа или нещо друго с бензина.Извадихме маркуча откъм моното и...сухо,няма никой,отиде работата на нова помпа и засега проблема е решен.
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivo_kostov написа:Е при мен дойде и развръзката с помпата,един ден я изгасих и повече не пожела да запали,а бях и на път,пуснах жица и запалих на газ,запали на момента,вече нямах съмнение,че е помпа или нещо друго с бензина.Извадихме маркуча откъм моното и...сухо,няма никой,отиде работата на нова помпа и засега проблема е решен.
Как? Купи нова или втора ръка!???
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател: