волана ми играе : ляво-дясно
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
волана ми играе : ляво-дясно
Колеги, като си карам и волана играе леко в ляво и дясно сам, като не го държа. Като го държа не се усеща. Прилича ми на някакъв луфт, но къде ли е? Вие какво ще кажете? Причините може да са много, но все пак...Не е от баланс на гуми, скоро съм правил.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
колега sa6o46 не шашкаи колегата hristov не е каре то се чува в пълен завои -чува се хрупане а според мен е нормално понеже има хидравлика и при пуснат волан същата обира неравностите или виража на пътя и оттам се върти сам а когато не ти мърда волана понеже го обираш с ръката а иначе при загасен двигател също трябва да има празен ход или луфт мисля че е около около 5 процента в двете посоки докато захапе реиката а ако няма хидравлика -празен ход на волана караи смело
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Според мен е съвсем нормално по нашите мили пътища да имаш лека вибрация във волана. Като изпънеш колата на равно и пуснеш геврека дърпа ли на някъде?
Ако има такива филми причините може да са много...
Неравномерно напомпани гуми, лоша вулканизация, крива джанта, фабрично криви гуми, лоша геометрия на предницата, дебалансирани гуми...
Отиди първо на реглаж предница. Размени местата на гумите (предни задни), прегледай си джантите, виж дали не са ти паднали тежестите от баланса и преди всичко това си напомпай гумите
Успех
Ако има такива филми причините може да са много...
Неравномерно напомпани гуми, лоша вулканизация, крива джанта, фабрично криви гуми, лоша геометрия на предницата, дебалансирани гуми...
Отиди първо на реглаж предница. Размени местата на гумите (предни задни), прегледай си джантите, виж дали не са ти паднали тежестите от баланса и преди всичко това си напомпай гумите
Успех
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
-
milenhristov
- Автомобил:
- Двигател:
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”