корите на вратите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adolf * VW
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
аз съм тапицирал две кори задни досега и в двата случая ползвах мокет и хелметекс(момент и подобни) през мокета никакви ядове но през плат тряабва да се пробва първо на някое парче от същия или подобен плат как ще стане като стегне лепилото зада си сигурен какво ще е със съответното лепило.Аз по извивките ползвах канаколит(или каквото и да е секундно)зада може да закрепи малко докато хване хелметекса
пусни слимки да видим как е станало
пусни слимки да видим как е станало
-
- Автомобил:
- Двигател:
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги, аз имам едно поло 5 врати и сега му правя пълно претапициране вътрешно. Започнал съм от задните врати, след това мисля да мина на предните и след това да правя таблото и под него историите, чак до под скоростния лост. Имам няколко снимки, как лепя
, много смешно съм излязъл. Засега обаче нямам снимки на готови неща, защото още не съм ги направил - в клуба на Поло на който съм член, има един раздел, в който хората качват снимки и обяснение на целия процес на работата (както "направи си сам" тук) - затова още не съм тръгнал да обработвам снимките, да пиша моментари и т.н.
Това, което мога да ви кажа е, че го правя с изкуствена кожа и един дебел плат, за тапицерии, лепилото,което използвам е хелметекс (не помня марката), което стои като гел и не тече, нанася се с нещо като ламаринено гребенче. За да съхнат добре извивките слагам щипки за пране (там, където може) или държа няколко минути, че да "свикне" със бъдещето си
Кожата, когато се залепи и набъбва в първия момент, получават се мехурчета, но с времето, като изсъхне лепилото и се изглажда. Препоръчаха ми със сешоар да правя по-заоблените места, където има завои и т.н.
Аз като започвах да лепя корите на вратите започвах винаги от средата, залепвайки първо централната част ъ слкед това оформям ъглите, често след няколко часа, дори и на следващия ден, така съм сигурен,че ще е изсъхнало.
Един съвет, коъто бих ви дал е да не режете нищо, преди да е изсъхнало лепилото добре (имамвпредвид дупките за решетките на тон-колоните, манивелката на джамовете и други, акои мате)
Нещото, до което още не съм стигнал е джоба, който имам долу на предната врата, там, където си държа дисковете - него незнам как да го направя - прекалено много в вдлъбнат и незнам дали ще мога да опъна толкова кожата, че да запелне добре и да си остане запелена - пожелайте миуспех
Друго, от чисто дизайнерска гледна точка, ако искате да сменяте цветовете, потърсете услугите на някое ютилити като http://kuler.adobe.com, който да ви каже кои цветове биха си подхождали и коя комбинация би паснала на екстериора ви. Казвам го, защото моя интериор е сиво-сив, а скоро ще бъде синьо-светло сив.
Успех на всички. Ще надничам тук да ви видя как се развива темата. Ако с нещо друго да помогна, кажете.
Поздрави!

Това, което мога да ви кажа е, че го правя с изкуствена кожа и един дебел плат, за тапицерии, лепилото,което използвам е хелметекс (не помня марката), което стои като гел и не тече, нанася се с нещо като ламаринено гребенче. За да съхнат добре извивките слагам щипки за пране (там, където може) или държа няколко минути, че да "свикне" със бъдещето си
Кожата, когато се залепи и набъбва в първия момент, получават се мехурчета, но с времето, като изсъхне лепилото и се изглажда. Препоръчаха ми със сешоар да правя по-заоблените места, където има завои и т.н.
Аз като започвах да лепя корите на вратите започвах винаги от средата, залепвайки първо централната част ъ слкед това оформям ъглите, често след няколко часа, дори и на следващия ден, така съм сигурен,че ще е изсъхнало.
Един съвет, коъто бих ви дал е да не режете нищо, преди да е изсъхнало лепилото добре (имамвпредвид дупките за решетките на тон-колоните, манивелката на джамовете и други, акои мате)
Нещото, до което още не съм стигнал е джоба, който имам долу на предната врата, там, където си държа дисковете - него незнам как да го направя - прекалено много в вдлъбнат и незнам дали ще мога да опъна толкова кожата, че да запелне добре и да си остане запелена - пожелайте миуспех

Друго, от чисто дизайнерска гледна точка, ако искате да сменяте цветовете, потърсете услугите на някое ютилити като http://kuler.adobe.com, който да ви каже кои цветове биха си подхождали и коя комбинация би паснала на екстериора ви. Казвам го, защото моя интериор е сиво-сив, а скоро ще бъде синьо-светло сив.
Успех на всички. Ще надничам тук да ви видя как се развива темата. Ако с нещо друго да помогна, кажете.
Поздрави!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Определено не стана добре подлакътника - там са лепени доста парчетийки - мислех отгоре декоративно да налепя някакви тигели, но ме хвана мързела - после си сложих задните кожени от Сантаната и си реших проблема
След около година вече на доста места разните страници са се поразлепили, защото не ги обърнах хубаво... ако не ме мързи ще хвана да ги направя наново както си трябва някой ден
Кожи - има си специализирани магазини за автотапицерии - сещам се за два в Горубляне.

След около година вече на доста места разните страници са се поразлепили, защото не ги обърнах хубаво... ако не ме мързи ще хвана да ги направя наново както си трябва някой ден

Кожи - има си специализирани магазини за автотапицерии - сещам се за два в Горубляне.
- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
Да драсна и аз някои друг ред...
Понеже отзад корите не ми се дупчеха, реших да си направя нови.
Тапицирах ги с кожа,а лепилото което използвах беше FIX на Момент.
Ето и няколко снимки
п.п. На едната снимка се вижда кората ми, която също сам съм си я правил
Разчертаване на корите.
Уплатнение, за да няма неприятно дранчене на ламарина.
Проверка дали всичко е ОК.
Тука вече се започна тапицирането (малко се полигавих
)
Това е резултата.
Ето една снимка и на предните кори...

Понеже отзад корите не ми се дупчеха, реших да си направя нови.
Тапицирах ги с кожа,а лепилото което използвах беше FIX на Момент.
Ето и няколко снимки

п.п. На едната снимка се вижда кората ми, която също сам съм си я правил

Разчертаване на корите.

Уплатнение, за да няма неприятно дранчене на ламарина.

Проверка дали всичко е ОК.

Тука вече се започна тапицирането (малко се полигавих

Това е резултата.
Ето една снимка и на предните кори...