поблем при покупка на 1,8т
поблем при покупка на 1,8т
Реших да си купя Голф4 1,8т. Това си е цяла одисея, но не за това иде реч. Намерих много добър екземпляр, доста приличен външен вид, запазен интериор, двигателя работи добре..., НО....За съжаление винаги има едно"НО" Колата е с климатроник и той не работи, след стартиране на двигателя започва да духа топъл въздух на максимална мощност и всичко по дисплея мига - няма позиция от този дисплей която не свети. Когато се намали вентилатора спира и при опит за пускане тръгва нормално, чува се как зацепва, оборотите леко падат и се вдигат, но духа топъл въздух....Искаха 11 хилки, с лекота стигнахме на 10, но ме притеснява този климат, съмнявам се, че за ремонта са му обявили няква луда цифра и за това иска да се отърве от тази кола. Според мен може да има проблем с компресора или с управляващия блок, а може да се окаже нещо елемнтарно... знам ли? Реших да споделя тук, надявам се на инфо за подобни проблеми и евентуално как са решени...
Продавача е от едно село до Айтос, от тези с многото минарета, и не ще да чуе да караме колата някъде на диагностика... абе луда работа, а Голфа ми хареса...

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
1. Има компресор във форума за 70-80лв
2. Има управляващ блок за 100лв
3. Има тема, я която е описан същият проблем.
Ползвай търсачката. Ще те отведе до точни отговори. УСПЕХ.
п.с. защо не заведете колата на климатикаджия да я погледне и да каже колко струва ремонта....може да е само фреонче...
100лв макс с други думи 
2. Има управляващ блок за 100лв
3. Има тема, я която е описан същият проблем.
Ползвай търсачката. Ще те отведе до точни отговори. УСПЕХ.
п.с. защо не заведете колата на климатикаджия да я погледне и да каже колко струва ремонта....може да е само фреонче...

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Нормално е да ти харесва, но какво ти говори това че не иска да отидете на диагностика?
Отиди с някой майстор да види двигателя, ако не го остави тоя да си оправя там счупения климатроник, дето сигурно е за нов направо... И от село бил...добре де според теб, приятелю този човек дали я е поддържал добре тая кола? Наливали са и там минерално масло и въздушния филтър само го изтупвали и дай после хамалската... Моя съвет е да си търсиш друга кола. Във Варна има много автокъщи, разучи кога идват автовозите, долу горе, сигурен съм, че ще намериш добро 1.8Т
Търси още и успех
chefito...климатроника може да му е най-малкия проблем...

Търси още и успех

chefito...климатроника може да му е най-малкия проблем...
Благодаря. Тази кола е купена от автокъща в СтараЗагора през февруари, 08г. Продавал я "защото разбрал, че не е за него, нямало пътища за нея там, нямало къде да ходи с нея" и т.н. иначе брат му имаше А6, показаха ми бутилките от маслото, което е налял - 5W40, абе правят се на хванати от гората,а в същото време въртят едни хитри очички...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”