Огледала - прибиране Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Огледала - прибиране Б5.5

Мнениеот BeJlucJlaB » Сря 13 авг 2008 14:02

На някой предполагам въпроса ще им се стори глупав но съм с тази кола от седмица-две и понеже никой не ми е показвал как става бих помолил хората които карат този модел и имат тази функция а и всички останали знаещи за съвет - а именно как става прибирането на огледатала на модеба Б5.5. Уж я има тази функция но не знам как става. А има ли възможност да не е ел.прибиране ? Опитах както се прибират огледала ръчно но с не слабо натискане не помръдват и не искам да ми остане в ръцете затова обяснете как става ел. и как НЕел. Карал съм други коли с прибиране обаче там копчето е на мн видно място и нямам как да го сбъркаш а тук идея си нямам освен ако не е това за регулиране на огледалата но все пак кажете :roll: :) Благодаря предварително.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 13 авг 2008 14:59

Ако имаш електрическо прибиране на огледалата става от копчето за регулиране - има 4 позиций - ляво огледало, подгряване, дясно огледало, прибиране.
Има си го нарисувано като позиция.
Ако няма на ръка

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Сря 13 авг 2008 15:05

Да има ги и 4-те позиции и се върти копчето. Когато го оставя на това със стерлката за прибиране не помръдват. Трябва ли да направя още нещо или това означава че прибирането е развалено ?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 13 авг 2008 15:07

Най вероятно, може самото копче само да е сменяно, може някоя жичка да се е откачила, незнам , нека по компетентните да кажат :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 13 авг 2008 15:13

И аз имах на бората позиция за прибиране. но механизъм "нанайси" :twisted:

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Сря 13 авг 2008 15:13

Ок мерси ще отида в ел. сервиз или сервиз в който да ми помогнат. Ако някой друг има идея да казва ще чета с удоволствие. :idea:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 13 авг 2008 16:20

моето копче е счупено и мислех да си купя ново от Юнитрейд и оня вика имаме само с прибиране, ама то е същото, такива поръчваме.цената е същата.
та може само копчето да ти е такова
иначе на vag-com ще ти каже ако нещо не е в ред, на мене ми каза че не ми се подгрява дясното :)

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Сря 13 авг 2008 16:34

Ще го погледна задължително но първо ще се убедя че правя всичко което трябва. Е това не ми се беше случвало да не знам дали натискам правилното копче :)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Сря 13 авг 2008 19:33

Zaro ,

Какво стана купи ли си копче? Колко пари те одрусаха? Кажи да знам какво да правя?

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Чет 14 авг 2008 1:22

принципно и аз бях пред същата дилема като купих колата имам копчето с картинка за прибиране на огледалото,но не работеше закарах я във един сервиз за аларми и човека ми каза,че се разбира по това дали огледалото се прибира ръчно,е моето се прибира не много лесно не и много трудно,което означава че нямам тази функцийка,успех!

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Чет 14 авг 2008 8:13

Мерси Тони - това е една идея напред. Може и моите да са с ръчно прибиране но доста трудно ще е защото натиснах не леко първия път когато опитах. Ще отида при някой който знае да каже така ли е или не. Друг ако има мнение по въпроса да казва :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 14 авг 2008 8:19

Това с натискането не го приемам защото ако огледалото не е оригиналното, тоест е сменяно поради хиляди възможни причини може и да не се пребира. И такива съм виждал. Ни ръчно ни крачно
Копче не съм купил още, ама ако поръчвам ще поръчам няколко:)

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Чет 14 авг 2008 8:50

Еми затова не съм го напъвал много да не си го прибера завинаги :lol: Е..м ли го какво трябва да се направи. Въпроса ми обаче е след като когато се завърти копчето на ел.прибиращи се огледала в посока на прибиране как се връщат в нормалното им положение - с връщане на копчето в предишната позиция ли ? :)

Потребителски аватар
TheKingslayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheKingslayer » Чет 14 авг 2008 9:14

Счупено ми е копчето за огледалата. Имам ново и въпроса ми е как да го сменя? Трябва ли да се разглобява кората на вратата или може само дръжката за отваряне на вратата?

Изображение

автомобилът е passat 1.8T, 2000 г.

Потребителски аватар
BeJlucJlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BeJlucJlaB » Чет 14 авг 2008 10:04

Това какво общо имаше с моята тема само не разбрах :?: Ти дори нямаш прибиране на огледалата доколкото виждам.

Върни се в “Passat”