Гасне ми като загрее при ....
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Гасне ми като загрее при ....
Колеги когато загрее до нормална температура колата , при движение 100-120 км/ч , като изключа от скорост работи на 200-300 оборота ... аха и да загасне
И друго ми е направило впечатление - при по-разък завой директно гасне . Мислех че е от тампона под моното и днес го смених заедно със темп. датчик че и той ме е*аваше, обаче същата работа . На газ ми ги прави тия мизерии . Един колега ми направи реглаж на газовата с газ анализатор преди 2 дни така че не е от сместа . Давайте идей 
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
kossel написа:Някой беше писал че това ставало от силнат а въздушна струя при 100 км в час ...
От това ще да е. Навлиза много въздух и обеднява сместа и затова гасне ако не е махнат въздухопровода за входящ въздух към въздушният филтър. Ако е махнат...трябва да се намали силата на входящият въздух по друг начин.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Купих колата с газовата и едва ли е слагана скоро .
Днес ръчках нещо по двигателя и го усетих как притриса . Реших да врътна болта отстрани на изпарителя и оборотите се нормализираха
Завъртях го още и пак започнаха да играят .Върнах го така че да работи нормално и на празен ход и при форсиране. Утре ще го пробвам как ще се държи на завой 
Днес ръчках нещо по двигателя и го усетих как притриса . Реших да врътна болта отстрани на изпарителя и оборотите се нормализираха
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Малко развитие по темата .Днес реших да махна тръбата към кутията , но се появи проблем който не очаквах
Вътре в кутията под филтъра , има някаква клапа , която беше вързана с тел за тръбата за входящия въздух .Махнах телта и видях че хода на тази клапа е между двете тръби - за входящ и изходящ въздух . И сега прави същият проблем колата . Да махам ли тръбата или да вържа клапата пак както си беше ? Или какво въобще да правя дайте идеи ? 
Върни се в “Автогазови уредби”