Колеги, от известно време алармата ми прави проблеми - не иска да заключва колата, или ако я заключи, започва да пищи по някое време като при отворена врата.
Затова, реших да я заключвам с ключа. Снощи обаче, при заключване на шофьорската врата, централното заключване не сработи и останалите врати си останаха отключени.
Някой имал ли е подобен проблем?
Колата е Пасат Б3, седан, 1990 г.

Проблем с централното заключване на Б3
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Отиваш в някой магазин за авточасти и си купуваш бутончето за лампата (плафона) в купето. Онова, с гуменото маншонче, дето седи на централната греда под щифта за бравата на шофьорската врата.
И си сменяш твоето
Има шанс и ключето, дето е в бравата да прави магарийки, но според мен ще е първото.
В Ауто+ мисля, че е 1.5 или 2.5 лева
И си сменяш твоето

Има шанс и ключето, дето е в бравата да прави магарийки, но според мен ще е първото.
В Ауто+ мисля, че е 1.5 или 2.5 лева
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като смених въпросното бутонче, установих, че по някаква причина вратата ми не затваря съвсем плътно. Остава около един милиметър луфт, и изглежда поради тази причина вратата не натиска бутона достатъчно за да сработи.
Така че сложих малко хартия в маншончето, което покрива бутона. Сега сработва без проблем
Така че сложих малко хартия в маншончето, което покрива бутона. Сега сработва без проблем