Предна брава на ПАСАТ Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
coolboy_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Предна брава на ПАСАТ Б5

Мнениеот coolboy_ » Чет 14 авг 2008 12:37

От няколко седмици шофьорската ми врата при затваряне трябва да се тряска много силно. Според мен е увиснала , защото там някъде по това време бях покарал с леко затворена, но не напълно затворена врата и по дупките сигурно ле е разклатила доста. Има ли някакво решение на този проблем което мога да си направя сам или трябва да се смени пантата.
Как може да се свали ...

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 14 авг 2008 23:46

Аз пък имам проблме при отварянето трява двапъти да дръпна ,че да се отвори понякога и 3 ! Ако има лек приемам съвети ! :roll:

Потребителски аватар
Recar0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Recar0 » Съб 16 авг 2008 22:02

Колега Пасат123 според мен твоя проблем е лесно поправим.На моя не му лягаше плътно задната врата и съответно реших проблема като наместих металната скоба(тя е една която се вижда). Оттогава същата врата се отваряше от 2-ри,3-ти път което пък оправих по следния начин- Развий скобата и я намести или я удари 1-2 пъти леко с чука и би трябвало да се оправи.Коолбой съжалявам, но твоя случай не е в компетенцията ми. :lol:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Нед 17 авг 2008 10:34

Според мен трябва да преместиш положението на чопчето в бравата. При мен това се получи вследствие на разкачане на бравата по друг повод. Затваряше се с малко повече сила (бях свикнал с това), при махането на чопчето белязах положението му, но при повторното поставяне явно съм прехвърлил 1 - 2 зъба. Останах приятно изненадан - вече 1 месец вратата се затваря само с поглед (маааазно, мааазно ). :)
Ето за това говоря. Снимки от 17 до 23.
Това е за Бора, но съм сигурен, че на Пасат е същото.
Успех! :lol:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Предна брава на ПАСАТ Б5

Мнениеот passenger » Пон 18 авг 2008 22:18

coolboy_ написа:От няколко седмици шофьорската ми врата при затваряне трябва да се тряска много силно. Според мен е увиснала ...

Ако вратата е увиснала би трябвало да не ляга добре в рамката и някъде да се трие, а триенето оставя белег и се вижда, да не говорим че ако отместването е по-голямо би трябвало да се вижда и с просто око къде опира.
Вярно моя пасатор е друг но ако нямаш решения пробвай първо да напрскаш с ВД40 механизма на самата врата както и този на рамата.
На мен както и наколегата писал преди мен реши проблема с блъскането при затваряне и сърпането при отваряне.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 19 авг 2008 12:21

На горната панта се протрива оста и при отваряне на вратата, тя провисва.Нова брава в юнито 36лв цялата, не продават само оста. Ако имате стругар сваляте оста правите нова и я слагате, иначе от магазина комплект.

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

вратата

Мнениеот Radoslav_Radev » Сря 20 авг 2008 13:15

реглаж на горната панта на вратата---по към купето натиск,ако пак е увиснала с около 5-6мм преди плътно затваряне я стягаш -отваряш широко и в края на вратата я хващаш здраво и я дигаш нагоре и така сте стане,ламарината която държи пантата се е изместила навън,защото е по слаба и не може да носи до безкраи,успех

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 24 сеп 2008 20:56

Recar0 написа:Колега Пасат123 според мен твоя проблем е лесно поправим.На моя не му лягаше плътно задната врата и съответно реших проблема като наместих металната скоба(тя е една която се вижда). Оттогава същата врата се отваряше от 2-ри,3-ти път което пък оправих по следния начин- Развий скобата и я намести или я удари 1-2 пъти леко с чука и би трябвало да се оправи.Коолбой съжалявам, но твоя случай не е в компетенцията ми. :lol:

Тези дни мисля да го пробвам !
Но ме съмнява ,че ми е заминала дръжката не знам !
:roll: Трябва драпати да ръпна и тогава се отваря ! :wink:

Върни се в “Passat”