Трябва ми помощ за Балкан 50 кубика
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Преди 15 г. и аз имах такова дзверче - след много премеждия с него стигнах до извода, че ако си поддържаш машината, регулираш редовно, не работиш само с чук тел и клещи тя ще те слуша. Купих втори двигател, направих основен ремонт - бутало сигменти шлайф цилиндър и глава, реглаж скорости, нови лагери - те са цели 4 бр.
, машинката вървеше прилично за моите 60 - тогава де, кила и можеше да се разчита на нея. Изказванията на част от колегите за това как не можело да се кара това нещо са неоснователни и смешни. Факт е че Балкан 50 е остарял технически преди 30 г. успех.

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
e тва че не всички могат да го палят не значи че не става.аз съм имал само един случай да не мога да го запаля и то стана щото дадох на дедото да му прай центровка и той къвто е сръчен бутна с отверката в бобинките на плочката и им зе здравето.една плочка и летях.вярно е че няма много вътък.на равно е добре и вдига невероятни скорости ама 1-вата му е много дълга и нема вътък на баира.ама съм съгласен че ако имаш възможност симсона е по добър вариянт.аз имам С51 с 4 скорости и върви доста прилично на първа ако му изтърва съединителя вдига предната а съм 80++ кила.запалването им е по добро скоростите са по добри.слабото им място е венеца на колелото много бързо се изяжда.а балканите страадат от предници,и тея 19-ки им идват малко големи ако си намериш задна 16-ка от балкан 75 ще е добре.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasseto написа:hristian37 написа:двутактов е, сипваш 50грама масло на литър.
Обратно 1 л масло на 50 л гориво.
Абсолютно си прав, което ще рече 20мл.
За справка едва ли някой ще намери техническа документация, но на Симсона го пише на самата капачка - 1:50
Колега наистина послушай другите - не взимай такова нещо.
И скоростите няма да намираш лесно. Ще има 1 и направо 3, после пак 1 т.н.
Минал съм отдавна по този път (що цепене на двигателя)

Или скутер или Симсон, но не знам за последните как е сега с резервните части.
- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
olumfri написа:andonov написа:За справка едва ли някой ще намери техническа документация
![]()
Балкан МК50 2Ю25
Железен си батка!!!
Де да имах навремето такова!!!
Ех...кви славни времена бяха с балканчето..

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
балканче
В Мировяне /до София/ има две хлапета каращи балканчета ,и двете са с добър вид,но ми се струва че едното е и с оригиналната си боя,тъй че когато едно балканче е поддържано ,то си върши работата.Преди 40 г мой братовчед имаше и като ме е возил по пътя за Столник си дигаше 60 км/ч с товар около 120 кг да сме били .Хубавото при тях са големите колела спрямо скутерите с малките колела и по тази причина возят по меко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако има някой който е имал такъв мотор или поне е поправял ще може ли да ми обясни как точно трябва да се сложи ритача като се събира двигателя за да функционира
.Между другото ако има интерес мога да кача книгата мотоциклети и мотопеди балкан в която е описана техническа информация както за Балкан 50 така и за балкан 75.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”