Сваляне на кората на задната врата на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
oggie
Автомобил:
Двигател:

Сваляне на кората на задната врата на Поло

Мнениеот oggie » Чет 14 авг 2008 17:03

Полото е последния модел 1,4 ТДИ 4+1 вратата версия . Искам да попитам как мога да си сваля кората от задната врата ,никъде не виждам болтове и щифтове. Някой ми е вдлъбнал тенекето и искам да го бутна .

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Чет 14 авг 2008 18:09

Колега има едно болче в ръкохватката на кората ( :oops: там дето хващаш кората като затваряш багажника) махаш го него и след това кората е на щипки дърпаш и си готов.

oggie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oggie » Чет 14 авг 2008 19:02

Marto написа:Колега има едно болче в ръкохватката на кората ( :oops: там дето хващаш кората като затваряш багажника) махаш го него и след това кората е на щипки дърпаш и си готов.
Благодаря колега ! Обаче става дума не за багажната врата а за задната странична врата . Гледах кьорих се никъде нищо няма . Да не е на щифтове нещо ....... държа да я сваля защото от сервиза искат да ми я пръскат а аз съм убеден че само с едно бутване ще се оправи .

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 15 авг 2008 1:55

би трябвало да е на щипки започни от долу нагоре и кам теб да дърпаш ще изпука силно и ще се откопчее, ако е одарена под долната лайсна може и да не стане с избутване моята е така хлътнала самоче на предната врата избутвам я и излиза и след малко пук и сама си хлътва навътре успех.

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пет 15 авг 2008 22:28

Колега значи грешно съм те разбрал, иначе на предните врати а мисля че и при задните е така има два болта в самата дръжка на вратата. Сваля се капачето на дръжката и от долу има два болта, а след това кората се държи на щипки дърпа внимателно и това е

Потребителски аватар
DesertFire
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DesertFire » Чет 21 авг 2008 16:52

Така е, 2 големи болта, с кръстати глави, освен това се маха и едното болтче, което е на врътката за прозорева, ако е механично, а ако е електрическо, внимателно с прекъсвача, отдолу е на букса, преди да се дърпа, че да излязат щипките, трябва да се откачи буксичката.
И като махаш капачето на дръжката, че да достигнеш до болтовете, избери тънка и широка права отвертка или някакво ножче, че се нараняват капачетата и след това стоят малко грозни.

Успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”