Здравейте колеги,
Тъй като неискам да се разделям с моя пасатко реших да си сложа или климатик или климатроник. Не ги разбирам много и искам да питам кое е по добрия вариянт и има ли начин да се сложи, пасатко е 1.9 тди 90 коня (колата от гаража). Също така искам да знам колко $$ ще ми излезе приблизително цялата история. И има ли някой дето продава.

Климатик или Климатроник
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Major написа:аз си намерих човек койо да ми го монтира, остава само климатикапредложения? и от голф 3 става ли? какви са последствиата от монтиран климатик не от производителя?
Преди година си правих профилактика на моя климатроник и с мен беше и един приятел зада се уговори с майстора да монтира клима и на неговия щото той си нямаше. Майсторчето въпреки че ни е познат отказа: - " По добре го продай и си вземи друг с клима...". Аз мисля така - Всички знаят - тези които са с клима де - че когато се включва компресора какво влияние оказва това на двигателя. Че от тази връзка предполагам че моделите с клима имат и някой допълнения по моторите за да може да работят нормално - това си е мое мнение. И парите по цялата процедура не са малко...Но ти си решаваш.
Успех!
- V_i_T
- Автомобил: Golf 2 GTI
- Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
- Контакти:
ifidik написа:тук за монтаж на климатик вземат 400лв.
И къде по-точно, ако не е тайна?!?!
Мисля и аз такова нещо да правя та поне да знам къде толкова евтино вземат. Щот където и да питам - 600 лв. монтаж + от 600 нагоре в зависимост от климатика.
P.S. Някой да знае дали ще стане климатик от Г3 на Г2 ?!?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моторите на колите с и без клима са идентични, но на малък мотор клима много спъва.
Трудоемка работа е и просто е много скъпа услугата по поставянето.
Иначе си става без проблеми - най-малкото колко коли из форума има с поставяни в Италия - DIAVIA климатроници.
Хубаво е да намериш от същата кола за да може да ползваш всички части - тръби и т.н..
иначе от друга - чупките на тръбите сигурно ще са други, захвата на компресора също и т.н..
в Ауди форум има на Б3 нагледно със снимки на чаркове.
Пожелавам ти успех.
Трудоемка работа е и просто е много скъпа услугата по поставянето.
Иначе си става без проблеми - най-малкото колко коли из форума има с поставяни в Италия - DIAVIA климатроници.
Хубаво е да намериш от същата кола за да може да ползваш всички части - тръби и т.н..
иначе от друга - чупките на тръбите сигурно ще са други, захвата на компресора също и т.н..
в Ауди форум има на Б3 нагледно със снимки на чаркове.
Пожелавам ти успех.