Здравейте,
Става въпрос за Голф 4 с 4/5 врати 98г. с оргинален ел. пакет.
На предна дясна врата ел. стъклото и централното заключване не ми работят така го купих голфа.
След няколко дни забелязах че пали малко трудно ако не е пален няколко дена, причината се оказа слаб акумулатор в следствие на голяма утечка 0,3-0,4А .
Голямата утечка идваше от ел. стъклото на предна дясна врата.
След като изключих куплунга за ел. стъклото, утечката става нормална 0,03 - 0,04 А.
Странното е че когато го закача ел. стъклото започва да работи, но посоките за надолу и нагоре му са разменени и неможе да се управлява от копчето на шофьорската врата.
След като заключа и отключа централното, стъклото спира да работи, до следващото разкачане и закачане на куплунга.
Съответно централното на въпросната врата не сработва но това вероятно е следствие от проблемното ел. стъкло.
Утечката при закачено ел. стъкло си остава.
След като огледах другите машинки за ел. стъклата ми се струва че тази може и да не е за Голф 4 а за Пасат 4 и от там да ми идва проблема.
Ако някой може да ми даде конкретни насоки за справяне с проблема или ел. схема на стъклата на Голф 4 и Пасат 4 ще се радвам.
Проблемно ел. стъкло на голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблемно ел. стъкло на голф 4
знаете ли от къде в София могат да се намерят само пластмасите за които се захващат жилата и самите държачи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”