Йодни пари домашно производство

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Йодни пари домашно производство

Мнениеот Adnan » Чет 14 авг 2008 21:43

1. Iskam predvaritelno da se izvinia za lat. Pi6a ot tel. Niamam net
2. Hilqdi blagodarnosti na joker za tova 4e ni dade savet za antibiotika koyto ni preporacha za bolnoto dete
3.dali niakoy znae domashno prigotviane na yodni pari v domashni uslovia.deteto se razbolia oshte ot 2 den. Samata ima vazpalena 3'ta slivica i tova e pri4iuata da sme tuk na pari. No s temp. 38-39 c ne iskam da ya vodia nikade. A kato se varna da i pusna tova koeto izgubi tuk.

P.c. Molia niakoy mod da prevede napisanoto.
:D

2. Хиляди благодарности на joker за това, че ни даде съвет за антибиотика, който ни препоръча за болното дете.
3. Дали някой знае домашно приготвяне на йодни пари в домашни условия? Детето се разболя още от 2 ден. Има възпалена 3-та сливица и това е причината да сме тук на пари. Но с температура 38-39 не искам да я водя никъде.
А като се върна да й пусна това, което изгуби тук.

Това са екстремни случаи, така, че не се притеснявай за някаква си кирилица!
Дано детенцето се оправи бързо!!!
Надявам се превода да е бил достатъчно точен.
Мисля си за нагряване на йоден разтвор, но до колкото знам, йода се разтваря в спирт, неподходящ примес за малко дете.
Ако се нагряват кристали? Някой химик?
edit: radotom

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 15 авг 2008 8:09

Здравей, колега ! :wink:
Лесно може да си направиш йодни пари в домашни условия, но не знам дали е полезно честно казано. Йодът е халоген и е задушлив, трябва да внимаваш !
Така ... купуваш шишенце йодна тинктура и я нагряваш малко под кипене...сам ще видиш виолетовите йодни пари които се отделят. Не мога да ти кажа обаче дали няма да са много концентрирани и силни т.е опасни. Рисковано е, колега ..съветвам те да не рискуваш ! А ако разредиш йодната тинктура с водя ( логично е за да не е толкова концентрирано ) не знам дали няма да се получи някакво утаяване на йода :roll: ( възможно е... зависи и от водата)

По- добре не го прави...аз ти казах как , но това е съвет от химик. Сигурна съм ,че не е полезно... не съм лекар, но имам малко медицинска култура. Опасно е ! :wink:

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=54709&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=d740909af1215a6eb31f2bcf1a3281f0
И аз съм чувала, че е най-добре на разходка по морето :) И мен са ме влачили, като малка рано рано на плажа на разходка :P :)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 15 авг 2008 8:22

има хапчета с йод в аптеката които имат същия ефект, другият вариант е йодирана готварска сол ...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 15 авг 2008 10:13

Аз съм химик и те съветвам да не правиш това у дома...йода е много опасен еленемт...потърси лекар...

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 15 авг 2008 10:17

skotis написа:Аз съм химик и те съветвам да не правиш това у дома...йода е много опасен еленемт...потърси лекар...

:да:
По-добре на разходки по плажа :ihaaaaa

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 15 авг 2008 14:00

Колега и моята сладурана беше с трета сливица (вече ги извадихме) и проблемите свършиха.Ако си още по морето събери от тези правите водорасли и ги изсушете ама да са повечко да може да се сложат във калъфка от възглавница да спи детето на тях при нас имаше ефект нищо не пречи и вие да пробвате лека и успех.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 15 авг 2008 15:45

10х на озовалите се.

Отказвам се от всякакви опити да правя каквото и да били опити за домашни пари.
Тази сутрин влачех с себе си 14 кг. горящо дете. Колкото дишало толкова. За сега симтомите са към оправяне и се надявам вече да е по добре. Скоро потегляме живот и здраве към дома.

Това с водораслите като се исушат колко време им е ефекта да съберя в повече и да ги ползвам и като се върна.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 15 авг 2008 16:42

Adnan написа:10х на озовалите се.

Отказвам се от всякакви опити да правя каквото и да били опити за домашни пари.
Тази сутрин влачех с себе си 14 кг. горящо дете. Колкото дишало толкова. За сега симтомите са към оправяне и се надявам вече да е по добре. Скоро потегляме живот и здраве към дома.

Това с водораслите като се исушат колко време им е ефекта да съберя в повече и да ги ползвам и като се върна.

Да колега за това говоря в домашни условия да го ползваш два три месеца може и повече не е проблем.Но моя съвет е да ги махате сливиците и аз бях против да ги махаме ама доктора каза че ще почне да има и проблем със слуха.Не е шега работа вземете по от рано мерки.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”