Скърцане от вратата на GOLF 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скърцане от вратата на GOLF 4

Мнениеот Evil_Master » Съб 09 авг 2008 23:41

Здравейте!
Проблема е следният: скърца ми шофьорската врата от към колконката някъде.Колата е 4 врата 2000 година.
Проверих да не е оплатнението обаче май не е то понеже го облепих с хартиено тиксо цялото и затворих вратат и пак си скърцаше по същия начин.Значи да уточня че скърцането го има само когато колата премине през някой дупка или неравност при потегляне и при спиране самото скърцане представлява един звук който наподобява звука който се чува когато се затваря стъклото или по точно малко преди за бъде затворено до край.Имам едно леко съмнение че може да е от лифтовата систена на прозореца но не съм много сигуренобаче звукът малко прилича на опъна на въжето .ДАЙТЕ ИДЕЯ МОЛЯ ВИ.Много време умувам от кое може да е .Дано някой от вас ми помогне че мноо ме дразни.В цялото купе няма никав звук от никаде ама грам само тая шибана врата ми скърца и то до ухото.Мерси предварително.Ако тематя е има някаде писана то значи не съм я намерил и затова питам .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 10 авг 2008 6:44

същото го има и при мен :idea:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Нед 10 авг 2008 10:52

Моето лично мнение е че един път свали ли се ннещо по купето на Г4 после почва да скърца...на мойто какво ли не му свалях и си имах оркестър вътре хахаха няма оправия всички голфове са така дори и Г5 но за съжаление поука не си взимат от концерна от тези досадни неща!!!

p.s.
строго препоръчвам да не се прави секс в Г4 защото после не може да се разбере тотално от каде скърца :lol:

Потребителски аватар
Golf4tdi2001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf4tdi2001 » Нед 10 авг 2008 10:52

И при мен е така.... :banghead:

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Нед 10 авг 2008 14:08

Абе и при мене го има .... това да е дерта на колата ... да върви пък с другото се свиква ... :)

memomubadala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот memomubadala » Нед 10 авг 2008 15:53

mod edit: vaskoto1

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 10 авг 2008 16:52

А пробвал ли си да отвориш вратата в движение.
Лекичко, :twisted: разбира се, и да се ослушаш дали продължава.
ако спре много е вероятно да е бравичката.
В такъв случай провери и дали желязото на колонката, в което се захваща бравичката, не се е поизяло.
Имах един Пасат и същия проблем се оправи със смяна на това желязо (там е болт, облицован с пластмаса, а на Г4 е чисто желязо).
И докладвйа каво е станало :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: !!!

Мнениеот Stivi » Нед 10 авг 2008 17:31

Дон Хуан Голфа написа:Моето лично мнение е че един път свали ли се ннещо по купето на Г4 после почва да скърца...на мойто какво ли не му свалях и си имах оркестър вътре

Ще си признаеш накрая че си го бил намразил та го продаде ама ..... :lol: :lol: :lol: При мен скърца само ако пасажера си подпре коляното на барчето ама аз им забранявам :wink:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 10 авг 2008 19:56

И при мен скърца от към колонката :roll:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Нед 10 авг 2008 23:37

При мен скърца само като е мръсна :roll: , знам че е странно, но като я измия и спира...се едно си казва "Измий ме" . Затова все чиста я държа и не скърца :dontknow:

пп: иначе и аз не давам да ми се подпират на барчето...скърца

пп2: някой ми беше споменал за силиконов спрей...мажат се уплътненията и спира да скъраца от към вратите, не пречи да се пробва

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пон 11 авг 2008 10:47

Има ги по аптеките за 80-90 стотинки шишенцето...но има и такива спрей за врати и всичко що може да поскръцне...аз моя си го купих от шела ( не правя реклама ест. ) и пак са на ниска цена и са много практични

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 11 авг 2008 11:47

Онзи ден, купих един такъв, точно от Шел, че скърцаше педала на съединителя на служебната ми кола (Ситроен Ц3) , само го напръсках и край! Вече не скърца :)

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Пет 15 авг 2008 12:20

момчета значи според мен не е от оплатнението понеже уж го бях изолирал обаче това с желязцетона колонката го пробвах отдавна понеже ми се жиждаше че малко ми е поизлязла вратата и рекох като коригирам фугата дали няма да се махнея тоя гаден звук дето освен че ме дразни е и до ухото ми което ме съмнява че е дяволска работа понеже аз много мразя да имам симфония от болтове и ламарини в колата или по лошото като сега от нещо което не знам какво е.имам си една стричка от тея 93 дето са и които се е качил е викал ебати стегнатата астра обаче ми скърцаше леко кората отзад и зимата малко ми поскърцваха на предните врати ама леко корите и като пусна парното да се стопли сичко приключваше обаче нали колицата поодартя и няма вече удобства никви и викам един голф уж са хубави колко съм карал знам го и пасатите 4-ки не са лоши ама от трите наи дългия нищо разбирате ли нищичко не се чува в купето ми имаше разни неща ама ги опраих и ся само до ухото сми цкръц-скръц постояно на завои на тръгване на спиране на дупка ужас хора.побърква ме.мерси за отговорите все пак ако някой нещо се присети да пише .извинявам се че има някой сбъркана буква и няма големи букво но пиша от един покет пс и е мноо сложно да запазиш нерви да напишеш кото си искал :) ами за сега чао.

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Пет 15 авг 2008 17:26

и при мен е така при тръгване натискане на спирачки нещо като тропане!!! според мен е маи от пантите

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Пет 15 авг 2008 19:38

ами при мен е само скърцане и 100% не е от пантите ами от края на вратат дето е до колонката за колана точно там и скърца подобно на това скърцане което се чува преди да достигне до краи стъклото при затваряне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”