Изпуска газ от връзката на изпарителя-не ще да спре. РЕШЕНО!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Изпуска газ от връзката на изпарителя-не ще да спре. РЕШЕНО!

Мнениеот auubau » Съб 16 авг 2008 20:18

Здравейте колеги!
Днес сменях мембрани. Понеже клапана с филтърчето бяха поставени на неудобно място, а редовно се задръства и трябва да се почиства го изместих. Наложи се да поставя нова по-дълга тръбичка между клапана и изпарителя. Купих и смених всички гайки и бъчвички, новата медна тръбичка ми я дадоха, но е от по мека медна сплав. Проблема е, че връзката на тръбичката и изпарителя изпуска газ и колкото и да натягам не спира - със сапунена вода го проверявам и прави балончета измежду тръбичката и гайката. Викам си бъчвичката явно е застанала накриво и резнах края. Смених я и пак почнах да затягам, обаче не ще да спре да изпуска. Стегнах много здраво, докато спре да се върти гайката - чудя се как резбата издържа. Изпускането обаче не спира :( ! На всички други връзки не изпуска при условие, че не съм ги затягал много.
Дали е от прекалено меката тръбичка?
Или гайката?
Ще съм благодарен на всеки споделил опита си в това отношение! :bowdown

Последна промяна от auubau на Чет 21 авг 2008 21:22, променено общо 1 път.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 16 авг 2008 21:41

сравни дължината на новата със старата гайка - да не е по-къса и да не може да притисне "бъчвичката" /както ти я наричаш.
от тръбата мисля не може да е.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Съб 16 авг 2008 22:03

Когато първият път не спря изпускането и махнах първата "бъчвичка" (друго наименование има ли?) тя беше сплескана доста добре, което значи че гайката има достатъчно резба. Гайката всъщност не стига края на резбата остава още, но просто съм го затегнал до положение, при което вече не може да мръдне.
Тръбичката, която ползвах беше 6,30мм и се наложи да припиля леко края за да влезе гайката. Дали е съм направил някакъв овал, който не може да се компенсира достатъчно при сплескването на "бъчвичка"? :dontknow: Изпускането не е много - бааавно надува по някое балонче, ама ме дразни пък и не е здравословно така, щото може да направи БАУ и после :083:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 17 авг 2008 8:01

колегата ти е дал правилен съвет, най-вероятно не си нацелил дължината на тръбичката след бъчвичката. заради това може гайката да не успява да притисне добре колкото и да стягаш. или пък да е хлабава бъчвичката по тръбата и да си ходи напред назад?нали знаеш, че като я сложиш на тръбата после трябва да разшириш с нещо пред нея- отверка например. мобюже да позлваш тефлоноивата лента, но добре я навивай, защото на мен ми беше запушила една тръбичка ей така

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Чет 21 авг 2008 21:29

Благодаря на отзовалите се!
Проблема е решен. Явно е имало някакъв овал на тръбичката, която съм ползвал и като допълнение е по-тънкостенна от, тази която трябва да бъде. Сложих нова и със съвсем леко затягане всякакви течове липсват :D

Върни се в “Автогазови уредби”