Пасат комби или БМВ комби - мнения?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Trus
Автомобил:
Двигател:

Пасат комби или БМВ комби - мнения?

Мнениеот Trus » Пон 18 авг 2008 13:39

Привет, колеги. Решил съм да сменям колата,Г2, с нещо малко по-голямо и "по-семейно", че малката вече иска повечко пространство при пътуване:) Спрял съм се на две марки и реших да се допитам до широката аудитория на форума за мнения и съвети относно Пасат комби /1.8/ или БМВ 518 комби до 1995г. И двете ми харесват, имам лични впечатления повече за БМВ, но като цяло се двоумя, защото съм чувал хубави думи и за Пасат-а. Затова искам да прочета повече компетентни мнения, за да мога да направя обективна преценка , която ще е решаваща при избора ми.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 18 авг 2008 13:45

Пасат Б4 Комби :bowdown

Изображение

За тази кола не се налага да се дават мнения. Това е просто ЖЕЛАЗО!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 18 авг 2008 13:48

Хехе... тук попадаш в мойта графа! :Mr Green Fun
Женен, с 2 деца и жена, която е от Троян и испитва неустоимото влечение да изнесе апартамента, когато отиваме за събота и неделя при 'бабата' mhihi mhihi
Ти защо мислиш карам Пассат Комби? ;)
От т'ва чудо по-голям багажник има само Омега Комби!
Ама на Омегата са осигурили повече багажник за сметка на силно намаленото пространство м/у предна и задна седалка.
Като сложеш столчето на задната седалка зад теб, и като заспи малката, и като го дръпнеш столчето за да легне леко и да не й се мятка главичката на всеки завой и дори и при мен крачетата й опират в моята седалка (на 3 години е вече).
В Омегата ще трябва да й ги качваш над облегалката ти, че иначе ще се изкривят ;)
Та ако искаш- щом ще е за семейна кола- разгледай и споменатата марка, с оригинално кафеникъв цвят! :lol: Те след '96 г. вече не са чак толкова зле, а и двигателя ЕкоТек 2.0, 16V със своите 134 коня определено ми хареса ;)

п.п. БМВ-то е по-тясно. Там приоритетите на конструкторите са други ;)

Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Пон 18 авг 2008 14:41

нали се сещаш че в тойа форум сме пристрастни самокам една марка love.vw 2Е: пък и подръжката е по е тънка

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 авг 2008 15:21

Що бе аз харесвам повече БМВ-та ,ама за тея години и тея нужди просто не върви-по добре земи Пасатора.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 18 авг 2008 16:42

Пасата си е пасат. Ако ти трябва кола за товарене на хора и багаж, по-добра няма да намериш. Отделно е по-евтинта поддръжка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 18 авг 2008 16:49

radotom написа:Та ако искаш- щом ще е за семейна кола- разгледай и споменатата марка, с оригинално кафеникъв цвят! :lol: Те след '96 г. вече не са чак толкова зле, а и двигателя ЕкоТек 2.0, 16V със своите 134 коня определено ми хареса ;)

Само по-далече от т.н. "Еко -Трак" двигатели. Доста проблемни са и чупливи. Ако се намери купе 95-96 г с стария мотор 115 к.с. ОК .
Еле пък да ходиш на диагностика на Опел или БМВ : :036:

Вземи си Пасат за да ти е мирна главата. Ккато казаха колегите Б4 е твоя избор - но с мотор ADY - 2 л . 1,8 е слабичък за купето.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 18 авг 2008 17:33

Аз ти препоръчвам пасата-евтин за подръжка,върви много,харчи прилично,здрава семейна кола.
А Бмвто е хубава кола,по-горен клас,но 1.8 двигател на бмв комби е крайно малко,ще харчи градско поне 13,а подръжката е доста солена спрямо пасата.Все пак е Бмв,но не забравяй че е старо вече....
За мисли се за Омега комби с 2.0 16V-доста здрава и сполучлива кола-имам познат който смени първо старата омега (навъртя и почти 500к без сериозни проблеми,само консумативи,2.0-115 коня),сега е с новата и е адски доволен.
И омегата е евтина за подръжка като пасата...:)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 18 авг 2008 18:08

Колега, искаш да правиш дрифт със жената и децата в колата ли? :shock :shock :shock Що за въпрос... Пасат много ясно. БМВ според мен си е правено по-спортно...
(и не слушай колегите за опелите, напекло ги е слънцето явно mhihi )

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 18 авг 2008 19:11

ISRalien написа:Колега, искаш да правиш дрифт със жената и децата в колата ли? :shock :shock :shock Що за въпрос... Пасат много ясно. БМВ според мен си е правено по-спортно...
(и не слушай колегите за опелите, напекло ги е слънцето явно mhihi )

БМВ 518: Когато са го сглабяли тоя дето е трябвало да монтира двигателя сигурно е мастурбирал и е объркал трета серия с пета. По глупава комбинация от 2 тона желязо с двигател 115 (уж) коня няма!!!
Това си е мъртъв кон още от конвейра, само ще псуваш и ще се чудиш на кой да го продадеш! Не, че съм пристрастен на марката (имам ги и двете вкъщи) но в твоя случай пасата надделява. Намери си пасатко с клима и малко повече екстри и се радвай на семейството си, вместо да си тровиш нервите с железа :wink:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пон 18 авг 2008 20:31

БМВ-то си е класи над пасата. НО!!!!
1 Ако ще караш с АГУ, забрави за БМВ-то 2. Аз читаво 518 под 6 000лв. във Варна не намерих, а това са много пари за кола 1994г.3. 5-цата седан има смешен багажник, обаче комбито е > от пасата кобми. 4.Труден е пазара на 518, всеки иска шестак.
Аз много обикалях и накрая Венто дизел/багажник кеф/ + Е30/кола за кеф/.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 18 авг 2008 21:40

в отговор на колегата kusho - отчасти потвърждаващо, отчасти опониращо мнение, казано от собственик на БМВ ;)
[16:01:45] kam_tod каза: А оня, дето иска да си купува комби, е избрал най-лошия вариант за БМВ... това 518 е най-големия мъртвец в комбитата на 5-ците..., 101 к.с. на кола около 1600 кг.
[16:05:00] kam_tod каза: при БМВ, при различните мотори слагат различни кутии и дифове, за да нагодят по-слабите двигатели на приличен вървеж... примерно при това 518, тоя мотор 1.8 е окомплектован с по-къси скорости (освен 5-та) и с по-къс диференциал... демек, ти правилно си написал, че там конструкторите гонят друго...
[16:08:30] kam_tod каза: Както и да е, в случая Пасатя е по-добрия избор за семейна кола... това понятие винаяги е убягвало на БМВ! :D... Ето и мойто е комби, ама отзад не могат да седнат дори жени, по-високи от 1.70 см... за багажника няма да ти говоря... той е символичен... :D

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пон 18 авг 2008 22:07

Според мен интериора на BMW-то е супер дървен в сравнение с Пасата ( дори бих казал и в сравнвние с Г2), нещо с електрониката не им е наред почти веднага след излизане от магазина ( аз поне не съм виждал BMW на което всичко да му работи и да не грее поне 1 лампа)
Носачите им се скапват много бързо
а 518 по попринцип е ... няква смешка
ако няма блокаж що ше правиш зимъска
единствения плюс е по комфортната возия и мъркането на 6-ка(но не и при 518)
а Пасата - B4 е трактор ( зa 55 000km предимно градско - 1 бобина)
пък и разхода му е по приличен
Успех

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Пон 18 авг 2008 22:46

БМВ Е34 е доста тесна и неудобна машина нищо че БМВ ми е любимата кола ... е39 е вече доста по просторничка и по удобничка имал съм е39 но съм се возил и в е34 и разликата е много голяма за тва по добре пасата!! :idea:

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Пон 18 авг 2008 22:54

zdrash написа:( аз поне не съм виждал BMW на което всичко да му работи и да не грее поне 1 лампа)

Тфа не се отнася за по новите нали от е39 нагоре говорим за сички серии щото на по-новите освен лампата на ASC-то или DSC-то и на горивото друго не свети....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”