Проблем с паленето и с оборотите
Моля ви хора помогнете с адекватни съвети изчетох доста, но до решаване на проблема не можах да стигна. Имам Пасат 1,8 от 1992 г. много често взе да задържа оборотите на 1800 когато са по-високи и освободя от скорост или съм форсирал на празен ход и това го прави и на бензин и на газ за около минута. Когато съм я карал на бензин и я оставя да пренощува на другия ден няма палене - с много въртене и почивки, гърмене на газове горе и долу, на един после два и накрая на три цилиндъра успява като трактор "Беларус" да запали. Смених стъпковия мотор по съвет на майстор и никакъв напредък само съм назад с 150 лв. Моля който наистина разбира или е патил от това да даде съвет ще съм крайно благодарен!
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
паленето
иди обезателно на Газаджия,но на ЧИТАВ МАИСТОР,това ти е проблема,просто колата се дави отвсякъде и с всичко,сутрин ако има не отработена газ и добра настроика--КО става,и бензин като влезе-КО става,едното е 95 октана другото е с температура на горене 100000000000000000000000000000градуса,и мотора гърми,не пали----защо---защото за да запали се иска ВЪЗДУХ И ГОРИВО, НАСТРОИКИ ПО ГАЗТА ,приятелче,успех
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
същия проблем го имах преди месец ,обаче аз съм на метан .... на метан не ми прави ядове ,никакви ,обаче на бензин като я прехвърлях ми държи 1800 до 2000 оборота и прави така : все едно припомпваш газта от 1800 до 2000 оборота ... при което свалих кутийката на инжектора ,след което и него и го зачистих ,беше пълен с масло от отдушника на клапаните и на картерните газове ,след което последва монтаж обратно и естествено махнах тръби4ката която вкарва маслените газове (явно беше хвърляло масло като съм му давал мъгела) сложих си филтърчета ( от тия малките ) на тръбите ,а кутията на инжекцията я запуших и вече нямам горе описания проблем ..... не казвам че от това е било ... може и да е може и да не е ... ще чакам и ако се появи пак ... значи отиваме по на дълбоко....
П.С. по принцип инжекцията (при нас с 1,8 RP то си е карбуратор с ток
) си прави вакум и засмуква тия газове от картера и клапаните за да не се изхвърлят недоизгорели в атмосферата ,но няма яд да го махне6 тоя маркуч от там 
П.С. по принцип инжекцията (при нас с 1,8 RP то си е карбуратор с ток

Каде се намира и какво представлява котийката на инжектора и има ли някаква опасност да объркам нещо при свалянето и почистването. С какво почистваш с кориселин става ли? Ако от това се оправи ще е чудесно, но защо задържа оборотите на празен ход? Все ми се струва, че проблема е нещо с мисленето датчик или компютър незнам какво, но това с почистването ще го опитам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivalin написа:Братлета управи се и няма да повярвате от какво беше. Просто мрасотии от бензина полепват по всмукателния клапан и го оставя отворен при което цилиндъра остава без компресия и така...
не мога да се съглася за последното, но ти си знаеш.
как може в процес на работа да полепнат толкова че да не затвори клапана /2 пружини силни има там/...
а как го установихте това - всмисъл отваряхте главата да чистите нагара или..
аз също съм имал 2-3 пъти проблем сутрин върти стартера без компресия все едно в цилиндрите - пали двигателя и като трактор.
но по-скоро някои повдигач блокира и стои отворен /така клапана също е отворен/.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
За да стане по-ясно ще дам малко подробности. Като обърна на бензин и понеже е много стар бензина, а тогава той губи всичките си качества на такъв и даже отделя едни гадни смоли дето вършат тия гадости, които не позволяват нормално да работят клапаните, т.е. не отварят и затварят напълно и от там се нарушава и целия режим на двигателя. Отворихме капака на главата и при ГМТ надухме с пушак от цигара през цилиндъра, който нямаше компресия (естествено, че първо замерваме компресията на всичките цилиндри). Пушека излезе през всмукателния клапан и тогава майстора ми който е много добър каза, че тези клапани не горят, а напротив твърде възможно е да е залепнал както и се оказа. Страшно много съм му благодарен защото не можете да си представите какво ми спести и каква радост е да разбереш правилно дефекта, а не да се луташ от майстор на майстор и само да хвърляш безмилостни пари. Но на диагностиката не можа да го разбере само се ориентира правилно, че е механичен проблема, но това не е достатъчно е не ми върно парите след това като му казах къкъв е проблема макар да разбираше, че ще изкара от това тепърва. Дано след този дълъг и обстоен ферман да съм полезен на всички колеги с подобен проблем.
Забравих да ви пиша, че едно зло никога не идва само!!!!!! В моя случай също. Паленето е от стария бензин, а задържането на оборотите е от прожината на газта, т.е. не се връща нормално като подам газ, а просто задържа. Пръсках с един спрей пооправи се малко, но явно трябва да го разглобя и да видя какво мога да направя допълнително. На ръка като върна няма грешка. Дано да съм бил полезен на някой. 

- passat4o cl
- Автомобил: VW BORA 1J6
- Двигател: 1 9 TDI 115hp AJM 2002
здравеите,четох всички мнения но някои неща не са ми много ясни имам пасат 1.8 моно 90г. 90 к. и имам проблем с оборотите колата си пали нормално но по време на движение когато изключа от скорост оборотите падат до толкова че колата се тресе и след секунди се нормализиратр но не гаснеркакав може да е проблема?може ли да използвам някаква добавка към бензина за почистване на инжектора и ако да каква?
- passat4o cl
- Автомобил: VW BORA 1J6
- Двигател: 1 9 TDI 115hp AJM 2002
Хубаво е да се консултираш с майстор, но да е доверен, не някой от многото мними, т.е. менте майстори, които гледат само как да те засмучат и после ти изпиват кръвчицата.
Ако го прави в движение може да е от притока на въздух, т.е. да се опитва да я гаси, ако ли не, може да е от някой датчик, който се стреми да я докара в нормален режим. Това трябва да се покаже на диагностика на компютър, но като знам какви са диагностиците ти напомням за първото изричение.
Но според мен не е за добавка, ако пали добре и се движи добре на скорос, а ти прави проблем само при изключване от скорост това не е за добавка на безина. Ти ако искаш й сложи няма да я объркаш ни най-малко, напротив ще видиш дали има някаква разлика. Най вероятно няма да има, само трябва да върви повече.

Колеги, моята от известно време започна да ги задържа високи при празен ход. Интересното, е че веднага като обърна на бензин и те се нормализират. Понякога и на газ става, ако включа на голяма предавка да паднат принудително и се оправя за момент. Преди време също ми задържаха, но беше от пружината на газта и след като напръсках със спрей се оправи. Сега отново започнаха да се задържат високи, но този път само на газ и с пръскане вече не се оправя. Явно, че го прави от газта. Някой знае ли каква може да бъде причина от какво задържат така оборотите. Изпаритела е Ловато.
Помогнете с адекватни съвети. 

Последна промяна от Ivalin на Съб 13 фев 2010 14:24, променено общо 1 път.