Първо знам, че темата е за опели и най-вероятно мястото е в опел форума. Но все пак аз не карам опел и съм във форума от няколко години ( докато в другия дори нямам регистрация ) . Та затова питам тук.
Избирам опел корса за половинката. Като цяло съм се насочил към 1.2i двигателя. Няма да се газифицира ( то и няма смисъл при този обем на двигателя ) . Прегледал съм темата от ауди форума за избор на кола на старо.
Дали можете обаче да ме насочите към някои специфични особености на корса Б, моделите 96-98 на който да обърна внимание при избора? Някой знае ли слабите места на тези модели?
Говорим за нещо такова.
Също да попитам каква е разликата когато колата е без регистрация и когато е с регистрация в парите необходимо до получаване на номер? За какви документи да обърна внимание дали са налични?

Избор на .... опел корса
- kacho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, мнението ми е положително за тези корсички, един приятел си взе пред година и досега само кара - сменя консумативи и нищо серизно не е излезнало за ремонт, абсолютно същата като тази която си дал има и той. здрава, аз я карах един път - ако е без серво, волана е доста дървен, изненадах се за малка кола да й е толкова твърд волана. не харчи, той и извънградско я кара и е доволен от разхода. успех
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей!
Все пак май наистина ще е най-добре да се провери на Опел клуб форума, така че ето ти едно рамо по твоята тема:
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=36886
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=28805
Не ти е нужна регистрация, за да ги прочетеш. Успех с покупката!
Все пак май наистина ще е най-добре да се провери на Опел клуб форума, така че ето ти едно рамо по твоята тема:
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=36886
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=28805
Не ти е нужна регистрация, за да ги прочетеш. Успех с покупката!

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ами с две думи хубава кола
като гледам екстрите тая е италианка дето си харесал, липсват и само двата бега да е супер
частите са евтини
ДВГ е непретенциозен
слаб е разбира се, но за жена и градко и добре
разход около 5 извън града и 7-8 в града /зависи от задръстването/
окачването е чук, почти няма какво да се чупи
за тия пари е много добра кола

като гледам екстрите тая е италианка дето си харесал, липсват и само двата бега да е супер
частите са евтини
ДВГ е непретенциозен
слаб е разбира се, но за жена и градко и добре
разход около 5 извън града и 7-8 в града /зависи от задръстването/
окачването е чук, почти няма какво да се чупи
за тия пари е много добра кола
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
sick_fuck написа:Winner25 написа:Като се замисля такава корса с изгнили вежди не съм виждал. Да не би да имат някаква заащита
Всички опели след 94 са с подцинковани купета
де да беше след 94
след 97-9 са
наистина веждите не гният, но просто защото са пласмасови
инаме ръждата не ги гони като при Корса А
но си има, италиянките по-нямат

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Код: Избери всички
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/ снимано от 2-те страни
2. Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС
3. Документ за собственост: -митническа декларация – копие 2бр. -фактура и договор при закупуване от фирма вносител – копие 2бр.
4. Квитанция за платена такса МПС
5. Застраховка “гражданска отговорност” 6. Личен паспорт на собственика
6. Документ за самоличност на собстеника с постоянен адрес гр. София
Това изрових като необходими документ. Обаче пак не ми стана ясно при покупка как се отива до кат ако автомобила няма номера? Трябва да е на собствен ход, че ще се регистрира във Враца. Има ли вариант?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Половинката ми кара Опел Корса С като служебна кола, пак 1.2 бензин и колега да си наясно, че колата е перфектна за град, но за дълги извънградски пътувания е доста неудобна, да не говорим, че при включен климатик и повече от двама пътници, мощността й отива по дяволите... Иначе е яка колица и не дава проблеми, но все пак си е градска кола основно
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:...[/code]
Това изрових като необходими документ. Обаче пак не ми стана ясно при покупка как се отива до кат ако автомобила няма номера? Трябва да е на собствен ход, че ще се регистрира във Враца. Има ли вариант?
Ето къде е изворът относно документите - http://www.kat.mvr.bg/
За стигането дотам без номера - един приятел наскоро купи някъв таралясник от горубляне и на риск отиде на самоход до кат (ма то не е далече в този случай

Иначе другият вариант е да те извозят.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Абе аз все пак да кажа, че за тея корси най-добрият избор е 1.4 моноинжекция двигателят. Просто е желзен, много евтин за поддръжка, газ се слага елементарно и колата е доста пъргава и т.н. и т.н. Но той се слага мисля до 96-та. 1.2 ако е 16V ок, но 8V-то 1.2 е измъчена работа, а разхода няма да е много по-малък от на 1.4. 1.0 16v пък ич не го препоръчвам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”