Колеги,не намерих нищо с търсачката,затова пиша тук.Проблема е следният-вчера докато сменявах маслото и филтрите забелязах странно омасляване на един от тампоните в/у които лежи мотора.Става дума за този тампон намиращ се под казанчето за спира4на течност,сиреч откъм купето.Възможно ли е да е от самият тампон,макър че не съм чувал за тампон с масло...
Поздрави!

Омасляване?
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
тампона
тампона е маслен,просто е дал фира-----купуваш нов,сменяш и ----------готово,успех и се не шашкаи 

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Колеги, аз да използвам темата да не пускам нова. Май и моите тампони са за смяна. Като "хвана" двигателя за капака на "главата" и го раздрусам гледам че този тампон който е отпред доста се клати така видимо.въпроса ми е:знам че са 3 тампона на мотора.и трите ли са маслени?аз мога ли сам да си ги сменя?мисълта ми е сложна операция ли е?и препоръчайте някоа марка.Благодаря! 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
На 2Е и трите са хидравлични, да.
Какъв да е предния- трудно ми е да ти кажа! В момента съм с Rouvile, дано искара, защото предния, Топран, просто му истръгнах шпилката отгоре!
Номера по ЕТКА:
Преден- 357 199 279В Има го в АутоХелп
заден на двигателя- 535 199 262 Не питай колко е в ПоршеБГ
283.13 без ДДС
За сега съм се ориентирал към ФЕБИ от АутоХит за 100 лв, иначе Боге в ЕлитАуто е 225, а SWAG (пак от там) е 111 лева. Топран-а е 66 лева, нося си го в багажника от 1 година, защото на колата това за втора седнмица нЕма а сложа!
Не е само до тампона, колега
Отчасти помага тежкото купе, но виновно е магарето зад волана!

Какъв да е предния- трудно ми е да ти кажа! В момента съм с Rouvile, дано искара, защото предния, Топран, просто му истръгнах шпилката отгоре!

Номера по ЕТКА:
Преден- 357 199 279В Има го в АутоХелп
заден на двигателя- 535 199 262 Не питай колко е в ПоршеБГ

За сега съм се ориентирал към ФЕБИ от АутоХит за 100 лв, иначе Боге в ЕлитАуто е 225, а SWAG (пак от там) е 111 лева. Топран-а е 66 лева, нося си го в багажника от 1 година, защото на колата това за втора седнмица нЕма а сложа!
wierdo написа:Какви са тия дето късат тампони на мотора, къв тоя повер ебати.
Не е само до тампона, колега

Отчасти помага тежкото купе, но виновно е магарето зад волана!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
DimitarBT написа: бах мамму аз да си бях направил бебе вместо да си зимам кола
Хахахах... ако не друго- поне докато го правиш бебето е по-приятно!

А иначе- споко!
Този отзад е най-скъпия тампон.
Предния, на Ровил, на мен лично ми излезе 30 лв. Това е с отстъпка, но без нея да излезе 40.
Тампона на скоростите е около 45-50 на Лемфьордер. (по далечни спомени. Него не съм го късал- смених го профилактичн

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
то може и мойте да не са всичките за сняма.този предния дето се вижда 90% съм сигурен че е за смяна.много свободно си се клати.ама и другите два ще сменя.а имам и още едно питане:трудоемка ли им е смяната.Имам предвид, трябват ли някакви специални иснтрументи?И, то май мотора се повдика с крик?Или се бъркам? 

- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
dundurma написа:-споко скоро ги сменях,не са толкова скъпи-мойте са фебиDimitarBT написа:Хм....значи ако си взема ФЕБИ за по 100 кинта.3x100колко беше-300....
бах мамму аз да си бях направил бебе вместо да си зимам кола
Имах същият проблем и днес го смених.
Цена в Хасково - 24 лева , марка Феби.
Канал, крик, един 13 и един 17 ключ и доста псувни, че е наврян на много тясно място.