Избор на .... опел корса

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 21 авг 2008 14:28

До скоро и аз избирах кола на жената и се бяхме спрели на Корса и Пунто. Та след като се доста интересувах за тях мога да ти кажа в никакъв случай не вземай 1.0 двигател защото са 3 цилиндрови, също новите двигатели ЕКОТЕК не били за предпочитане, защото били по чупливи - старите били много по добри. Аз лично пробвах една с 1,2 и една с 1,4 двигател и тази с малкия двигател ми се стори много спъната, а другата се набираше прилично. Също тези дето са внос от германия и австрия са доста поизгнили за разлика от италианските.

Е в крайна сметка взехме Пунто за жената. :)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 21 авг 2008 21:31

Колега,огледай се за някое запазено пунто.На моята приятелка намерих едно от 99 година май,всички екстри(за пунто ) без Абс и възд. възглавници,с четири врати и с регистрацията за 3000 лева ни излезна.
Огледай се хубаво и помни-по-новата кола винаги е по-добра.:)
А ако ще е опел корса-1.2 16 V e чудесен избор...:)
Но пък 1.0 ще е с повеч еекстри и по-нова година....
Не вярвам жена ти да да се дърпа с всички около нея постоянно ???

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 22 авг 2008 9:32

Dead man написа:Колега,огледай се за някое запазено пунто.На моята приятелка намерих едно от 99 година май,всички екстри(за пунто ) без Абс и възд. възглавници,с четири врати и с регистрацията за 3000 лева ни излезна.
Огледай се хубаво и помни-по-новата кола винаги е по-добра.:)
А ако ще е опел корса-1.2 16 V e чудесен избор...:)
Но пък 1.0 ще е с повеч еекстри и по-нова година....
Не вярвам жена ти да да се дърпа с всички около нея постоянно ???

Aбе като почнете с тия години - деевиш и глупостите. Колата се гледа в какво състояние е , а не кога и е първата регистрация. Ти какво би предпочел - запазена кола 95 година или дарак 99 - само щото е по-нов? Айде нема нужда!
1.0 мотор с екстри няма брат - всички са без хидравлика на волана даже. Един приятел си купи такава - здрава е, ама то няма и какво да и се счупи. Сапунерчица. Воланът без хидравлика на тия корси е ужас - ЗИЛ ще маневрира по-лесно. Баси - уж си купуваш малка кола, за да е маневрена, а не можеш да я помръднеш на място заради тежкия волан. Няма смисъл май в цялата работа.

Колега, що верно не вземеш едно Пунто - за 3000 лева ги дават чисто нови. :lol: Без майтап - по-широчко е от корсата и с екстрички итализнка може да се вземе за много добри парици...според мен Пунтото е по-убаво.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 22 авг 2008 9:35

connor cane написа:според мен Пунтото е по-убаво.

Минало е покрай по-убаво, но наистина са по-евтини и може да попаднеш на хубав екземпляр. Все пак Корса с хидравлика, климатик и 1.4 е най-добрият избор.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 22 авг 2008 9:41

Естествено че първо се гледа коя кола е по-добро състояние,не годината на производство. :idea:
Иначе преди да купим пунтото намерих поне 10 обяви на корси след 97 с 1.0 двигател и почти всички екстри за модела-от хидравликата,ел.стъкла.климатик и даже в някой ESP.... :!: :D
Ако ще търсите пунто-двигател 1.2 е най-добрият вариант за колата-независимо дали е с 16V или 8V-колата просто лети и разхода е доста приемлив.Първият двигател е с мощност 90 коня ( 88 ),а втория с 75 коня.
Пуснат климатик не пречи на колата...:)

Последна промяна от Dead man на Пет 22 авг 2008 9:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 22 авг 2008 9:42

в OPEL форума не не знам дали има регистриран дилър на OPEL
щот не влизам там ама тука знам един който влиза чат пат да се Уграмотява и тои ди дава съвет , ако жената ще кара 1,2 и стига
ако и ти ще караш 1,4 въпреки че се намират по трудно но не е невъзможно . бетонно окачване частите са без пари мотора и е чук и веднъж като я постегнеш няма разваляне /при нас няма недоволен от такава кола /

така че давай смело :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 22 авг 2008 9:45

dermeister написа:
connor cane написа:според мен Пунтото е по-убаво.

Минало е покрай по-убаво, но наистина са по-евтини и може да попаднеш на хубав екземпляр. Все пак Корса с хидравлика, климатик и 1.4 е най-добрият избор.

Изменник - италианска кола караш, а се съмняваш, че Пунто е по-добро. :Mr Green Fun :beer
Ми аз съм се возил и на Пунто (1.0 55 коня) и на Корса (1.0)...пунтото ме зарадва повече. Малко по-широко е, интериорът му е по-приятен...де да знам. То и двете коли са пластмасови сапунерки де, ама коя е по-убава - абе на която случиш на читав екземпляр и нормална цена.
В Италия такива коли го дават бакшиш по автокъщите - примерно, джамбазинът като вземе две Аудита или нещо от сорта, корсата или пунтото го дават бонус. mhihi

1.0 мотор с хидравлика и клима...брат, това няма да може да потегли и на баир директно ще включва задна...моторчето е супер слабо и без тия екстри, а като го натовариш с тях...мани бегай. :D

Последна промяна от connor cane на Пет 22 авг 2008 9:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 22 авг 2008 9:46

connor cane написа:Изменник - италианска кола караш, а се съмняваш, че Пунто е по-добро. :Mr Green Fun :beer

Аз преди тва и Корса А съм карал и знам що за танк е. Indestructible! :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 22 авг 2008 10:03

корса С 1000 кубика е 60 коня
карал съм такав с хидравлика-която е електрическа, а не с ремък и волана е мнооого приятен и клима
не е по-спъната от моята баси :roll: :wink: :wink: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пет 22 авг 2008 11:02

spam :офф Батко, не си взимай Опел.... Аз си купих Вектра, сега ще се женя... кой знае и теб ще те чака сватба (ако не си минал от там)
И един познат беше така, но аз не му повярвах.... сега ела ме виж :) подготовки, гости.. тва онова :bishop

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Пет 22 авг 2008 12:11

Корсата е много добра като автомобил ,само не си взимай 3 цилиндрова.Относно регистрацията отиваш и си вадиш временни норема и отиваш извън сф да си е регистрираш или другия вариант е с платформа да ти я закарат ама той е по-скъп.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 23 авг 2008 13:02

Намерихме една 1.2, 16V с климатик. Търговеца се опита да ме убеди, че климатика не работел, защото го изпускали преди да я изнесът от италия - бил забранен да се изкарват отровни газове, а фреона бил такъв :) Някой чувал ли е такова нещо?

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 23 авг 2008 13:05

brum написа:Намерихме една 1.2, 16V с климатик. Търговеца се опита да ме убеди, че климатика не работел, защото го изпускали преди да я изнесът от италия - бил забранен да се изкарват отровни газове, а фреона бил такъв :) Някой чувал ли е такова нещо?

Хахахахахаха баце тоя те е зел за блондинка ве деа :lol:

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Съб 23 авг 2008 18:23

и аз бях преди месец пред дилема каква корса да взема на жената в крайна сметка от една седмица сме горди собственици на корса 1,4 моноинжекция клима хидравлика ел стъкла централно аларма сд плеър регистрирана /предпочетох пред новия внос/ за 3000лв ако е нов внос имаш поне 300-400лв разходи допълнително за регистрации номера застраховки и т.н успех колега във търсенето няма да съжеляваш количката е идеална

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 23 авг 2008 22:31

За днес - 7-8 коли гледахме и ... нищо. Тази последнат с неработещия климатик има проблем по електрониката на двигателя - лампата engine check не изгасваше. А беше единствената коят не духаше през тръбата за мерене на маслото. Май другата седмица ще се ходи в Дупница да се разгледа там какво ще има.

Иначе има всякакви. Имаше една с толкова изтрит волан, че направо да се чудиш как е доживяла толкова. Моя дето е поне на 200 000км е пъти по-здрав. А от пред гордо се мъдреше 11х 000 км :) . Имаше някой който даже бяха ударени и неоправяни - подбит капак, подбит калник. Ама ако им бяха само това проблемите...Всичките издишаха през пръчката за маслото без последната. И тя - с проблеми по електрониката :( . Филм. Може би ще почнем да гледаме и разни който са карани в България.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”