добавка зз маслото
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
добавка зз маслото
колеги, моля ви да ме посъветвате какво да правя.Когато си купих пасата, забелязах че маслото в двигателя е много черно, като на дизелов мотор.Помислих си че като го сменя ще се оправи.Налях кастрол.Карах някаде към 500 км. и една сутрин като вдигнах щеката на маслото (имам навика да го правя сутрин) останах изненадан от света на маслото-беше си черно като катран.Сега иде време пак да го сменям ама ми се иска да сложа някаква добавка дето да поработи с нея 10-15 мин та белкем изчисти пустия двигател.Не ми харесва маслото да е толкова черно.Дайте съвет
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Има и една добавка на VALVOLINE. На мене, понеже всеки път ходя при един и същи човек за маслата, на всяка нова кола, която съм купил ми сипва прееди да сменя маслото, поработва 5-10мин. и след това излиза със старото масло. Даже и на дизеловия пасатор маслото в момента на 2 хил. км е чисто. Не мога да се сетя точното име на добавката, но мисля че в Метро я има и беше около 11-12лв. Пробвай, нищо не губиш!!!!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Навремето имаше така нареченото "вретенно масло" което е много тънко и се слагаше в двигателите за промиване за няколко минути. Беше забележително масло. Сега едва ли можеш да го намериш. Но съм чувал, а не виждал че може и да се намери. Мисля че във форума някой беше писал за такова масло и направил промивка на двигателя си. Ако го сменяш по често примерно на 5-6 х.км ще си изчисти. Зависи дали имаш наслагвания по картера-тиня, и доде не се изчисти няма да си видиш новото масло бистро. Има и друга причина - ако ти го яде, може да помислиш да си смениш гумичките на клапаните, тъй като маслото обгаря оттам. Можеш да пуснеш търсачката тук-там. Успех! 

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Пуснато на: Пон Авг 25, 2008 13:41 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
BigTo написа:
Даже и на дизеловия пасатор маслото в момента на 2 хил. км е чисто.
не може
Може може, точно на 1859км маслото на щеката все още си е що годе чистичко и си е прозрачно и не е почерняло като катран, не казвам че както съм го налял, но все още си личи че е бистро.
--------------------------------------------------------------------------------
BigTo написа:
Даже и на дизеловия пасатор маслото в момента на 2 хил. км е чисто.
не може
Може може, точно на 1859км маслото на щеката все още си е що годе чистичко и си е прозрачно и не е почерняло като катран, не казвам че както съм го налял, но все още си личи че е бистро.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Най вероятно имаш тиня на дъното на картера и тя ти дава тази чернилка. Сигурно колата е карана с калпаво масло и по прашни пътища, преди ти да я вземеш. За това има няколко варианта - отиди да ти го сменят маслото чрез вакум - през отвора на щеката, така накрая на сондата ще се види дали има отлагания на дъното на картера. Другия вариант е продължителна промивка с тънко масло за да може да се изчисти картера добре. Друг вариант е да свалиш картера, но при положение че наистина има утайка.
Трябвало е сега като сменяш маслото да бръкнеш през отвора на пробката на картера с една по дълга отверка и да я разиграеш по дъното на картера и ще видиш дали имаш утайка, като извадиш отверката.

Трябвало е сега като сменяш маслото да бръкнеш през отвора на пробката на картера с една по дълга отверка и да я разиграеш по дъното на картера и ще видиш дали имаш утайка, като извадиш отверката.