Чертежче на тръбата за картерните газове?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Чертежче на тръбата за картерните газове?

Мнениеот brum » Вто 17 яну 2006 18:26

Или поне някаква рисунчица как изглежда (с някакви размери) ? Интересува ме самия накраиник който влиза в двигателя. На старата от там е отчупено и го няма парчето, пък мислех да си правя такава. Горе гледам си е просто да навреш маркуча и да го стегнеш.

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Вто 17 яну 2006 19:07

:o чак пък чертеж ....

Колега, с малко повече въображение ще стане. Купуваш 2бр. Г - образни маслоустойчиви маркуча за лада - 2лв., няколко скоби, от старото парче си правиш втулки и така... Важното е всичко да е плътно! Или по-радикалният и май по-добър вариант - извеждаш картерните газове под двигателя и запушваш плътно! отвора към дросела. Така няма да се замърсява клапанът.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 17 яну 2006 19:12

Golfstrom написа::o чак пък чертеж ....

Колега, с малко повече въображение ще стане. Купуваш 2бр. Г - образни маслоустойчиви маркуча за лада - 2лв., няколко скоби, от старото парче си правиш втулки и така... Важното е всичко да е плътно! Или по-радикалният и май по-добър вариант - извеждаш картерните газове под двигателя и запушваш плътно! отвора към дросела. Така няма да се замърсява клапанът.

Нали се сещаш че нещо трябва да го смазва тоя клапан, а не само да минават газовете нанакяде. А чертеж ми трябва точно на втулката дето влиза:) Там за да стане плътно и здраво ако нямам втулката ще е много въображение. Пък ако я имам - един стругар, и после направо в маркуча.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”