Пасата гасне
Re: Пасата гасне
Пасата е 2е 1993 год. Като завартя ключа запалва за 1-2 сек и загасва, т.е неможе да запали.some81 написа:Като го запаля задържа максимум 1-2-3 сек и загасва. Някой може ли да помогне?
Пасата гасне
бензин с газова уредбаangel1223 написа:какъв е бензин дизел ли е ако бензин газово има ли дай повече инфо
some81 написа:бензин с газова уредбаangel1223 написа:какъв е бензин дизел ли е ако бензин газово има ли дай повече инфо
Казаха ми,че е от бензиновата помпа... вие какво мислите
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Първо си смени горивния филтър.Ако е задръстен няма как да достига достатъчно гориво до двигателя.
Откачи водяштия маркуч (към двигателя) на бензина и дай на контакт (пази си очите защото бензина в маркуча е под налягане).Ако почне да хвърля бензин изчакаи 5-10 секунди,ако струята не намалява проблема не е нито в помпата нито в филтъра.
Ако пръсне и намалее или спре отиваш за нова помпа (след като си сменил филтъра).
Ако не палиш с натиснат педал на газта пробвай и този вариант.Ако запали и работи само на високи обороти е заминало стъпковото моторче
Не на последно място проблема може да идва от блока за управление на газовата уредба.Когато работи на газ той спира горивна папомпа,но може при повреда в него да не дава напрежение на помпата.
Откачи водяштия маркуч (към двигателя) на бензина и дай на контакт (пази си очите защото бензина в маркуча е под налягане).Ако почне да хвърля бензин изчакаи 5-10 секунди,ако струята не намалява проблема не е нито в помпата нито в филтъра.
Ако пръсне и намалее или спре отиваш за нова помпа (след като си сменил филтъра).
Ако не палиш с натиснат педал на газта пробвай и този вариант.Ако запали и работи само на високи обороти е заминало стъпковото моторче
Не на последно място проблема може да идва от блока за управление на газовата уредба.Когато работи на газ той спира горивна папомпа,но може при повреда в него да не дава напрежение на помпата.
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
интересното е че и на мен ми се е случвало няколко пъти...запалва..и не може да задържи искрата явно и изгасва...след малко паля пак така...а някой път изобщо никакви проблеми няма....филтрите са ми сменени..бобината е нова..свещите също...и в скоро време щях да ходя на диагностика нещо..но като се повдигна въпроса....

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Vladko написа:През 93г няма фабрични имобилайзери(такива с трнспондер в ключа)
Аммм... И аз така съм чел, ама твърде много напомня на подобен проблем...

Просто не ми се връзва нито Хол-датчик, нито бобина.
За помпа бих се съгласил

Хе! Случайно да не е исключен куплунга на клапана за празния ход?
some81 написа:some81 написа:бензин с газова уредбаangel1223 написа:какъв е бензин дизел ли е ако бензин газово има ли дай повече инфо
Няма имобилайзер, пълен инжекцион е, газовата е на ловато и ми казаха, че тея газови палили само на бензин, но днеска ми дадаха идея как да се пробвам да я запаля на газ. После пак ще ви пиша след тази операция.
Пробвахме да я запалим само на газ, но пак не пали. Свалих маркуча за бензина и дадахме на контакт, пуска бензин и спира, като почнеш да въртиш да запалиш и започва да излиза бензин с голяма струя. Казаха ми, че може да е от кабелите.........????????some81 написа:some81 написа:some81 написа:бензин с газова уредбаangel1223 написа:какъв е бензин дизел ли е ако бензин газово има ли дай повече инфо
Няма имобилайзер, пълен инжекцион е, газовата е на ловато и ми казаха, че тея газови палили само на бензин, но днеска ми дадаха идея как да се пробвам да я запаля на газ. После пак ще ви пиша след тази операция.