въпроси за абф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
extream77
Автомобил:
Двигател:

въпроси за абф

Мнениеот extream77 » Нед 24 авг 2008 0:46

Здравейте колеги ,аз съм нов във форума ,преди карах голф 3 1.8 моно . Роди ми се щерка а бабите от варна а аз живея в София и постояно ела си та ела си .Заради честите пътувания на дълъг път реших да го продам , взех си лагуна -много комфорт добре върви
много екстри признавам си има едно НО ,обаче на всеки 10000 км.
ремонт на предница -1000 лева на всеки 30000 - клапани не понасят газ :evil: просто са нежни коли не са за бг.Та сега съм се навил на един голф 3 абф 4 врати щото детето порасна и исакм да съм си голфар както ми се присмиват колегите сега може да ме оплюете ама ще има и газова не знам и тя колко ще струва ,пътувам
маршрута люлин -лозенец сутрин в час пик и вечер към 1.00 обратно
какъв ще е разхода .Ако го взема от германия колко струва обслужването адртенажни ремаъци ,ролки, масло .И не на последно място данъка , на лагуната 115 коня беше 136 лева същия ли си остава и на голфа .
п.с.
търсих по търсачката но не намерих точни отговори по тези въпроси
а може и да не съм търсил правилно нямам много свободно време работя много заради детето :oops:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: въпроси за абф

Мнениеот myrshavija » Нед 24 авг 2008 7:05

Цени и съвети за газови на многоточкова инжекция има много.
За разхода - късно си се сетил да попиташ - Ванга вече я няма.
За обслужването цените са еднакви, без значение дали ше го вземеш от Германия или от Мозамбик. Какви са точно цените пак пише, а и в магазините стават все по-любезни. Даже и по телефона казват.
За данъците също има писано много. А и като си харесал вече кола - нима данъкът ще те спре да я купиш? Дали ще е 136, 156 или 256лв ... кеф цена няма. Само не ми казвай, че, ако е над 200лв данъка, ще си купиш ABS или ABD!
Разбирам, че ще ти е по-лесно някой да поразрови, да го сдъвче и да ти го поднесе, но все си мисля, че можеш да отделиш половин-един час за четене. "Нямам време" винаги ми звучи като "Мързи ме".

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: въпроси за абф

Мнениеот radotom » Нед 24 авг 2008 8:47

extream77 написа:Роди ми се щерка а бабите от варна а аз живея в София и постояно ела си та ела си .

Съвет, който ще ти е много полезен, сигурен съм!

Ориентирай се към Пассат!!!

Ти защо мислиш, нямам никакво желание да се разделям с моя строителн фургон?!?
Пассат 2Е (115 коня), комби!
Замисли се и за момента, когато дъщеричката ти (да е жива и здрава) стане кака! :lol:

Уточнение: Живеем в Пловдив, жената е от Троян и испитва неустоимото желание да испразни апартамента, когато отиваме за събота и неделя при бабата на гости! :Mr Green Fun
Само гледай пасатора да има и клима, че на мен ми е зор докато стигна Беклемето, дето е по-хладничко лятото :lol:

extream77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extream77 » Нед 24 авг 2008 23:49

Пасата 3 ката нещо не ми допада другите- алуминий ходова част четворките са ми още неясни ,затова държа на голф 3,по въпроса за по горния пост по добре заключете темата ,явно няма да получа
ясни отговори ,все пак благодаря на всички :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 25 авг 2008 6:13

Първият пасат с алуминиево окачване е Б5. Б3 е този от аватара на radotom и неговото съвсем не е алуминиево. А Б4 е почти същият като Б3.
Както вече казах ясни отговори на въпросите ти има написани и е напълно възможно някой да седне да ги прочете вместо теб и да ги напише още веднъж специално за теб в твоята тема - не бързай да се врътваш обиден! :mrgreen:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Пон 25 авг 2008 16:17

Като човек качил се на АБФ точно от 1.8 моно мога да ти кажа, че няма да сбъркаш ако си вземеш такава кола. За здравина няма какво да ти говоря карал си Голф знаеш предполагам, че са доста здвавички хубавато на АБФ е че е още по усилен откъм окачване отпред (малко по скъпички са частите поради тази причина, но не много). Иначе много от частите са същите като на другите 3ки. Откъм разход споредм мен ще останеш много доволен, тай като колата върви съвсем като нормална до към 3500-4000 об/мин. и дотам и харчи нормално (11-12 градско бензин) след това както се изрази колегата по горе само Ванга знае колко :D Ако ще слагаш газ задължително Газов Инжекцион (по скъп е но няма как) разход на газ 11-13 градско с нормално каране и 9-10 извънградско с 140-150. Данъка е към 180лв! Взимай АБФ и не се притеснявай хубави коли са като цяло.

П.П. Ако търсиш яка бегачка по-добре нещо италянско или френско АБФ-а няма да те очарова чак толкова за 150те коня :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 25 авг 2008 16:49

Вземи си пасат Б4, със 150 коня и синхро. Хем върви доста, хем място има колкото щеш, хем няма алуминиеви носачи.
Не виждам защо си решил да е голф АБФ. :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”