зумер за фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

зумер за фарове

Мнениеот kossel » Пон 25 авг 2008 12:40

Здравейте, купих си един зумер за фарове(свързва се на маса и на + и пищи) решил съм да го свържа на ключа на фаровете(габаритите) и датчика за вратите. Моля ми кажете какъв е цвета на кабела на датчика на вратите и от къде ще е най удобно да го намеря.
Колата е пасат б3.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 25 авг 2008 16:22

вадиш ключа за включване на фаровете вземаш един фазомер за кола или мултицет или си правиш една пробна лампа и мериш отзад на буксата на самия ключ при включени къси светлини къде има постоянно напрежение леко заголваш кабела и го вързваш това е + другия край го прекарваш под кората на прага и го връзваш на бутона на вратата това е -

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пон 25 авг 2008 16:42

angel1223 написа:вадиш ключа за включване на фаровете вземаш един фазомер за кола или мултицет или си правиш една пробна лампа и мериш отзад на буксата на самия ключ при включени къси светлини къде има постоянно напрежение леко заголваш кабела и го вързваш това е + другия край го прекарваш под кората на прага и го връзваш на бутона на вратата това е -

ох не ми се искаше да махам прага за да докарам кабела до копчето на вратата, интересуваме само къде излиза този кабел на датчика на вратата на таблото с бушоните

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 25 авг 2008 17:28

това е масата и не отива до таблото със предпазителите друг начин не знам а кората се вади като я подхванеш от единия край и вдигаш нагоре и навътре тя е на щипки лесно е вертикалната кора е с 2 самонарязващи болта сваляш ги с отверка в единия край надигаш и готово

Потребителски аватар
bogidarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogidarr » Пон 25 авг 2008 17:41

Кафяв с Бяло -наи лесно се достига до дръжката за отваряне не предния капак -проследи го през гофрата на вратата и колоната минава зад таблото с бушоните . Предполагам че имаш аларма -обикновено няма начин да не е вързан още някои към него.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пон 01 сеп 2008 16:17

Сложих го накрая този зумер, + го взех от копчето за светлините, а масата от кабела който идва от шофьорската врата, пищи добре само когато светят десните габарити не пищи (когато е оставена на десен мигач с изгасен двигател)

Върни се в “Passat”