Проблем със скорости...колата губи мощност - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Проблем със скорости...колата губи мощност - решено

Мнениеот valka » Нед 24 авг 2008 21:07

Изчетох няколко теми, не попаднах на подобен случай. Ако има подобна тема се извинявам.

Та проблема се появи вчера. Карам си по пътя за Бистрица, спусках се тоест надолу...И изведнъж колата почна да губи мощност. Бях на 3-та, минах на втора - никакъв резултат. Спрях 100-200м след това. Изчаках да поистине колата. Нямах представа какво и е. Не беше прегряла. Стрелката ми сочеше 95 градуса. Ядосвах се, чудех се какво да правя. По едно време спря един пич - спасител. Видя, сложи ми една пръчка на някакъв тампон на скоростите мисля. Каза, че тампона си бил заминал. Скоростния лост стана по-твърд, по-готин.
Може да съм вкл вместо 3 - 5, вместо 2 - 4. Всичко беше ОК, докато на кръстовището до ЦУМ не ми го направи същия номер и то на 1-ва скорост. Запуших кръстовището за няколко секунди. Изгасих колата, запалих я и с доста газ и пилене на гуми се измъкнах. После на аварийки се добрах до вкъщи.
Някой има ли представа дали е по-сериозен проблема. :roll:
Колата е Голф 3 1.4, ABD двигател.

Последна промяна от valka на Сря 27 авг 2008 22:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 25 авг 2008 9:41

тампон на скоростите

Ами той ти е казал човека. Не е голям проблем, не се притеснявай.

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Пон 25 авг 2008 20:51

Аха...мен ме притесни това, че ми го направи на 1-ва след това...Мислех, че се е счупила пръчката, ама като спрях си беше там. Затова се зачудих дали не е по-сериозен проблема.

Edit: Оправих се. Точно това с извинение малко л...о си беше заминало или по-точно му беше заминало топчето. И това малко ..... цялото е цели 40 камъка. :stumm
Не знам на другите коли как е, ама ми се струва, че това е втория малоумен чарколяк в колата след естествено заслужилите всички епитети ............. ел. стъкла.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”