Цялостно пребоядисване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 24 авг 2008 23:59

Принципно за боядисването няма разлика дали се боядисва лада, голф или порше. За да стане качествено струва скъпо. А за малко пари се претупва работата и се пести от всякъде. Виждал съм примерно как по една кола отидоха 6кг кит mhihi
И накрая пак имаше забележки :lol:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 25 авг 2008 0:35

От гледна точка на качеството на труда рабира се че няма значение, но нали се сещаш, че примерно за ладата можеш да направиш компромис в боята - ценови клас и т.н. защото няма смисъл боята да струва повече от колата...трябва адекватен избор, това и пита колегата да му се каже адекватна цена да си боядиса колата...както е ясно няма да боядисва порше и според мен цената на колегата Cee не е много адекватна...това имах впредвид...и още повече, че се занимава с боядисване може да каже "толкова за труд, толкова за боя и т.н." и разлика ще има само в гаранцияата нали се сещаш едната боя е по-некачествена...занимавам се в подобен бранш и знам за ко иде реч...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 25 авг 2008 0:49

stenly_m написа:...

Съгласен съм. Може да се измисли и по евтин вариант с по евтина боя.

Потребителски аватар
cvetelingeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetelingeorgiev » Пон 25 авг 2008 16:50

Благодаря на всички които изказаха мнение. Неискам да се хващате за гушите заради мен. Наясно съм че не си струва да дам 1200 лв. за боядисване за кола която струва 2000, ма кво да правя такъв съм, перфекционист. Само като я видя и се сетя къде има драскотини и ми се обръщат червата, затова я карам мръсна, че да не се забелязва. Аз имах предвид като ценя нещо усреднено, що се отнася за материалите, а за самата работа да е качествено, не некъв "майстор" да ми я напръска с метлата.

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 25 авг 2008 21:34

stenly_m написа:Виж, не искам да се заяждам ама ориентирай се малко в обстановката човека пита за кола, която няма нужда от чак от толкова качествена боя, а дали е такава само ти си знаеш, предвид, че сме в бг, а за гаранцията знам как седят нещата и след 6 месеца да стане нещо ще се почне - тука тва е станало заради туй заради онуй...патил съм и знам за ко иде реч...като дойде време за изпълнение на гаранцията всички майстори са едни и същи...не се заяждам просто съм сигурен за някой неща...не се сърди...но има толкова много измамници, че и читавите покрай тях обират лошото...така че съжелявам ако съм те засегнал
много си прав колега 8) :wink:

Потребителски аватар
traficanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traficanta » Пон 25 авг 2008 22:57

и аз съм съгласен с колегата stenly_m

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 26 авг 2008 21:44

Cee написа:Повярвай ми ,доста далече си.Сметни средно по 300-350 лв. на детайл :wink:

Застрахователните компании изплащат по 120-150 лв. на детайл, 300-350 на детайл звучи малко грубо.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Вто 02 сеп 2008 21:19

Повярвай ми тез дето са с валутното каско ,дават доста повече :wink:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 02 сеп 2008 21:50

Cee написа:Повярвай ми тез дето са с валутното каско ,дават доста повече :wink:

Да бе, ама не вярвам.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 03 сеп 2008 15:33

Абе и моята колица има дефектчета тук-там, даже и от градушка е поударена, ама чак цялостно пребоядисване...няма смисъл да наливаш пари в стара кола, и то за боя. Ако е за части, консумативи и тн - да, но за тенекии, дето утре някой малоумник пак ще ти ги нажули и одраска...де да знам.
Аз лично искам отвътре да ми е перфектна - външните забележки не ме бригат толкоз - да няма само много ударено и огънато.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Сря 03 сеп 2008 15:55

...
mod edit: Vizor
Пиши по темата...

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Сря 03 сеп 2008 16:20

Колега ти май живееш в друго измерение с тези цени и сигорно си затрупан от работа :wink:

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Сря 03 сеп 2008 21:44

Cee написа:Повярвай ми тез дето са с валутното каско ,дават доста повече :wink:

Съгласен съм с теб колега. При мен в Тойота Габрово на детайл земаме по 250лв на детайл ако клиента плаща в брой и над 300 лв ако плаща застрахователна компания. Работим с материали на Sikens, R.M. , 3M, Car System. А тези на които не им се дава толкова пари нека си ходят по кварталните сервизчета и после да се оплакват. А колегата който казва че компаниите плашат по 150лв. изобщо не е вярно. Плащат толкова колкото се договорят със сервиза изпълнител на щетите.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 04 сеп 2008 12:33

Колегата който казва че компаниите плащат по 100-150 лв. за детайл е много прав колега. Все пак говорим за Голф 3 на 15 годинки, а не за S класа 2008-ма година. Аз като си оправях една паркинг щета за одраната броня и одраната вежда на задния калник ми дадоха общо 120 лв. Къде ги видя тия повече, че нещо не разбирам.

п.п. Към колегата "cee", колега понеже аз не разбирам от марки материали, бои и т.н. Аз като отида при някой майстор, ходя там или заради добрата цена, или заради това че някой ми го е препоръчал. Аз от къде мога да съм сигурен че като ти оставя колата за една седмица ще ми я направиш точно с такива материали за по 350 лв. :shock на детайл.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 сеп 2008 14:04

Аз бих потърсил колеги които са си боядисвали колите или детайли по тях преди година.....така ще си направя изводи за качеството на работа на майсторите.....за 1 година всичко излиза наяве...иначе всичко останало е приказки и хазарт.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”