Проблем (нов) с климатроник на Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bogidarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogidarr » Пон 25 авг 2008 21:46

dgenkov написа:Имаш предвид малкото вентилаторче зад датчика за температура в купето? Аз не го смазах сега, само го почистих външно. Стори ми се, че се върти нормално на стъпки, но бих могъл и да го смажа.

Да именно него -толкова беше прашлясал че едвам помръдваше -почистих го внимателно и със спрей го пръснах -стори ми се твърде фин за моите технически умения за да дръзна да го разглобявам :?

Потребителски аватар
dgenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgenkov » Нед 31 авг 2008 11:25

Явно усилията ми дават резултат, макар и не точно в желаната посока. След човъркането, вчера цял ден климатроникът ми твърдеше, че навън е 11 градуса и не промени мнението си дори и след няколко часов престой навън. Днес показваше две грешки - 313 и 119. Изчисих ги, сега пак ще го наблюдавам.

dakata1337
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем (нов) с климатроник на Passat B5

Мнениеот dakata1337 » Вто 23 фев 2010 17:03

Здравейте колеги,искам да попитам как мога да проверя въпросната перка на климатроника дали работи,има ли някакъв начин?Преди се бях стресирал че не ми работи компресора ама то било защото температурите били минус :D Та сега вън беше към 10-на градуса пуснах климатроника на 24 градуса,доста обикалях ама перката като спра да видя не се върти,естествено исключвам екон,дали трябва навън да е към 20-24 градуса пък аз да направя на най-ниска температура,незнам ще се радвам някой да пише.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем (нов) с климатроник на Passat B5

Мнениеот dimitar iv » Чет 25 фев 2010 9:33

Перката на климатроника се върти винаги при температура над 4-5 градуса. Т.е. избираш Auto. Вдигаш капака и гледаш. Можеш и да слушаш без да вдигаш капака. При мен дори като си сложа ръката пред решетката се усеща как смуче въздух.

Върни се в “Passat”