Пукане при пълен десен волан?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Така, момчета, не помня кой попита дали сте сменили лагери на тампоните на макферсона, ама аз до колкото съм запознат при тройките (Голф) лагерите вървяха с тампона вътре ли, не помня точно но май не са отделно като на реното например. На моя голф точно пукането при същите симптоми беше от тампоните отдолу на носачите ( в центъра на носача има едни кръгли тампони дето се държат с някакви болтове) признавам си не знам за какво са тези тампони, но след тяхната смяна с пълен навит волан и слизане / качване по бордюри скърцане няма.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
BigTo написа:Така, момчета, не помня кой попита дали сте сменили лагери на тампоните на макферсона, ама аз до колкото съм запознат при тройките (Голф) лагерите вървяха с тампона вътре ли, не помня точно но май не са отделно като на реното например. На моя голф точно пукането при същите симптоми беше от тампоните отдолу на носачите ( в центъра на носача има едни кръгли тампони дето се държат с някакви болтове) признавам си не знам за какво са тези тампони, но след тяхната смяна с пълен навит волан и слизане / качване по бордюри скърцане няма.
Аз питах за лагерчетата на опората защото съм сигурен че са оделно и понякога се спестява смяната им

Това в центъра на носача най-вероятно са биалетите . Захванати са за стабилизаращата щанга и за носача нали ? Може и от тях да е пукането - при въртене да се наместват .Те се чуват повече по неравности - тропат , скърцат и т.н. , но не изключвам това пукане да е от тях

До автора - с какви джанти си ? Лягат ли плътно по центаралния отвор ?
- chobanin
- Автомобил:
- Двигател:
не знам пичове и аз скоро...преди няма и 3 месеца сменях карета,предни амортисиори и оттогава ми се появи и при мен тфа пукане...после ходих за един реглаж и ми казаха че рейката ми е за смяна,карах така до миналата седмица и вече като не можеше да се кара,отидох да я сменя и нея.там зададох вапроса за пукането на майсторите и пича ме погледна и вика "колата ти е на 24год и е нормално да трака,скърца и мирише,колкото и да си я обичаш и грижиш за нея"
оттогава насам започна по-да не ми прави впечатление...

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен е същото пукане с навит волан, само че е придружено с едно скърцане докато навивам волана. Мислех си че е от накрайник на рейката, сменихме го с Никси, ама пак си скърца и си пука. Поне придърпването по неравности спря. Но все ми се струва че идва някъде откъм носача
п.п. със сигурност проблема не е в това, което казва колегата за 20 годишната кола

п.п. със сигурност проблема не е в това, което казва колегата за 20 годишната кола

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
clkstar написа:Здравейте виждам, че никой не е казал течениа отговор на този въпрос.
Аз имах същия проблем."БОЛТОВЕТЕ" завиите си ги и всичко ще се оправи
иначе е много опасно! Гледайте да ги оправите възможно най-бързо.
Като за първо мнение добре.
Добре дошъл във форума.
Ама колега уточни кои болтове, знаеш ли по един автомобил колко болтове има? Ако са тези на джантите, нали не предполагаш че толкова много хора ще карат със разхлабени болтове. Според мен е възможно и да е каре, ама е малко вероятно.

- miro.pushev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пукане при пълен десен волан?
Виж да не е "каре" бе мой
сигурно е каре и ще става по зле ако не го смениш.На мен накрая започна направо да ми ртесе колата така яко,че се отваряше пепелника (предишната ми Фиат Браво) 

- krastio
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
каре , биалетка

Re:
Skruji написа:clkstar написа:Здравейте виждам, че никой не е казал течениа отговор на този въпрос.
Аз имах същия проблем."БОЛТОВЕТЕ" завиите си ги и всичко ще се оправи
иначе е много опасно! Гледайте да ги оправите възможно най-бързо.
Като за първо мнение добре.
Добре дошъл във форума.
Ама колега уточни кои болтове, знаеш ли по един автомобил колко болтове има? Ако са тези на джантите, нали не предполагаш че толкова много хора ще карат със разхлабени болтове. Според мен е възможно и да е каре, ама е малко вероятно.
И аз смятам като колегата че са "Болтовете". След като ходих 3 пъти миналата година на реглажче последния път оцелих на човека и му казах да стегне всичко отдолу - зор вече няма

Здравейте колеги, искам да питам за подобен проблем, ако ми позволите да ползвам темата.
При мен проблема е малко по друг, не се чува пукане,а виене. Чува се само, когато съм завъртял волана почти до края и се движа много бавно, през другото време като карам не го чувам.
При мен проблема е малко по друг, не се чува пукане,а виене. Чува се само, когато съм завъртял волана почти до края и се движа много бавно, през другото време като карам не го чувам.
- vesko1234
- Автомобил:
- Двигател:
vetso написа:Здравейте колеги, искам да питам за подобен проблем, ако ми позволите да ползвам темата.
Няма страшно, това е разхлабен ремък на сервото. Аз имах същото, затяга се за една минута и готово.
А я кажете при мене- скърцане когато навивам кормилото на място или съм в движение. Повече скърца надясно обаче и наляво също скърца като въртя
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”