Нови пружини за голф 3 (задни) - откъде и на каква цена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Нови пружини за голф 3 (задни) - откъде и на каква цена

Мнениеот webdude » Пон 25 авг 2008 15:06

Интересувам се от нормални стокови пружини за голф GL 1,6 74 kw ...
Съответно от къде е най-добре да се закупят и на каква цена ... интересуват ме само задните пружини. Мерси предварително ...

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Пон 25 авг 2008 18:02

Аз имам оригинални от голф 3 от 94г.
Ако се интересуваш пиши на лични

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 авг 2008 18:08

Е мойте са от '95-та ама искам да ги сменям щото са омекнали и като седнат трима по 100 кила отзаде и колата си сурка гъза по пътя ...

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 26 авг 2008 6:51

:arrow:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 26 авг 2008 12:36

Сложи си 2см или 2,5 см втулки под чашката на амортисьора отзад и си супер. Аз карам с 2,5 от няколко месеца и за сега съм много доволен.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 26 авг 2008 12:52

slav написа:Сложи си 2см или 2,5 см втулки под чашката на амортисьора отзад и си супер. Аз карам с 2,5 от няколко месеца и за сега съм много доволен.

Някой колеги слагат и гумички върху витките на пружината което също е вариант ... чудя се обаче дали това няма да навреди на стабилноста на задницата ... все пак се базикаш с окачването на колата !?

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Вто 26 авг 2008 13:06

....имам НОВИ следните, Усилени на фирмата CS-GERMANY.....92.00 лв , и ппружина стандарт немска НОВА пак на CS-GERMANY....64.00 лв, - това са цени за бройка ! :idea:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 26 авг 2008 13:12

webdude написа:
slav написа:Сложи си 2см или 2,5 см втулки под чашката на амортисьора отзад и си супер. Аз карам с 2,5 от няколко месеца и за сега съм много доволен.

Някой колеги слагат и гумички върху витките на пружината което също е вариант ... чудя се обаче дали това няма да навреди на стабилноста на задницата ... все пак се базикаш с окачването на колата !?

Ами аз карам вече няколко месеца така и не съм разбрал да се е влошила стабилността на колата. Напротив даже я усещам по-стегната. Заради повдигането с няколко сантиметра може да има някаква нестабилност но трябва да ходиш на състезания с нея за да разбереш иначе всичко си е супер. А иначе като техническо изпълнение е като това което се постига с регулируемото спортно окачване т.е. повдигаш чашката за да се повдигне купето. Само дето там това се прави с едни винтове които са върху стъблото на амортесьора и можеш да ги регулираш по всяко време като вдигнеш на крик, а тук промяна във височината можеш да постигнеш само като пак разглобиш задното окачване за да махнеш/замениш/ дтулките. Т.е като го направиш веднъж е доста по-сложна промяната но иначе принципа е еднакъв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”