Драскотини по предното стъкло на Passat 5

Техническа и сервизна информация за Passat
eniac
Автомобил:
Двигател:

Драскотини по предното стъкло на Passat 5

Мнениеот eniac » Вто 26 авг 2008 8:18

Здравейте, колеги!
Нов съм в този форум. Наското се сдобих с Passat 5 1.6 2000г. и съм много доволен. Въпреки слабият мотор, колата си е просто супер.
Появи се обаче един проблем за които може да съм виновен и аз, но все още не мога да си обясня как точно е станало.
Онзи ден препруска много малко дъжд, но много мръсен. Аз съм бил в заведение докато е преваляло и като излязох колата беше адски намацата. Все едно е валяло кал. На другият ден хванах препарата за стъкла и кухненска хартия. Изчистих стаклата и направо светнаха (не ми се караше на автомивка). Вечерта установих нещо ужасно. На предното стъкло са се образували нещо като малки ямички. По принцип не пречат но когато караш вечер на уличното осветление много се забелязват. Аз честно казано не мога да си го обясня. Ако е било от моето почистване и е имало много абразивни частици - би трябвало стъклото да се надраска, но на линии, не на тези малко точици като сито. Това единствено мога да си го обясня да се получи от много фини камъчета с голяма скорост.
Та това е проблема.
Моля ви за съвет - какво може да се направи? ДА се купува ново стъкло или някой който се занимава с автостъкла може да го оправи?
Четох някъде че пукнати стъкла могат да се лепят, дали не може по сходен начин да се полира стъклото или друго с което не съм запознат.
Благодаря предварително на тези които се включат в темата!
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 26 авг 2008 8:27

Здр Колега :welcome_to_group Тва е много неприятен проблем :cry: И аз знам че лепят пукнати стъкла, но това с драскотините едва ли може да се оправи :( Да беше боя та лесно, но стъкло е друга работа Най-вероятно рeшението ще е нов джам, но ако не пречи толкова едва ли има смисъл да го сменяш-поне според мен :wink:

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Вто 26 авг 2008 8:46

Няма оправяне, стъкло само ново дори да е пукнато и да е лепено все си е кърпена работа и не се знае кога ще излезе хикса на стъклото. Най вероятно ямичките си ги имал и при почистването да са изпъкнали, щото когато е мръсна колата те се запълват с прах и по не се забелязват. Другият вариант е че може и да си ти напрвили мръсно някои завистници или на някой дето си откраднал момата. Помисли по въпроса. За съжаление колега стъкло не се полира като автомобилната боя, в случая дори не можеш да го оправиш и с лепене. Или ново или свиквай с новия екран пред теб, друго спасение няма. :lol: :lol: :beer :drive

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 26 авг 2008 15:05

"Ямичките" са от камъчета и не си ги забелязал по рано.Ще свикнеш бързо с тях.Ако обаче тръгне пукнатинка колкото и да е малка няма спасение.Стъкла се лепят но така или иначе па ще се вижда!

eniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eniac » Вто 26 авг 2008 15:43

Здравейте, отново!
Тъкмо се прибирам от работа и виждам, че доста хора са се включили. Благодаря за което!
Ами по принцип не ми пречи да ви кажа. Вечер както споменах се вижда когато лампа от уличното свети срещу мен. Стоят като много ситни капчици с диаметър сигурно 1/3мм, но все пак малко дразнят. Да ви кажа честно, преди месец когато взех колата това го нямаше. Възможно ли е да е било намазано с нещо стъклото и този препарат който използвах да му е оказал влияние? Като се замисля до сега май само на автомивка е ходила и не са и чистени прозорците с подобен препарат.
Другото което ми идва на ум е - да е от дъжда, понеже наистина имаше много мизерия след него, но и според мен е малко вероятно.
Иначе както предположи колегата kibo_tom_8440 за момата - не съм си крал гаджето :D Невинен съм!

Така, виждам че един колега ми е писал ЛС с координати на човек, който възстановява автостъкла от драскотини и пукнатини по американска технология, но съжаление не съм от София и няма как.
Ще видя как ще се развият нещата и ще пиша пак.

А за колегата vaskoto1, единтнал темата ми - ами колата по принцип е passat 4, абсолютно всичко си е като на 4-ка, незнам вече ако има някакви подробности с които не съм запознат.

P.S. Забравих да спомена - чистих всичките стъкла на автомобила с този препарат и забелязвам, че въпросните точици са само на предното стъкло...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 26 авг 2008 19:41

такаааа...
за джама-не се занимавай да си даваш парите за тоя що клати гората. ефекта от тия шитни ще е пак ново стъкло ама след малко време, като се убедиш че не става...
сложи ново-мирна ти главица.

за пасата
тука погледна ли?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=38785
и да говориме кой кой е после...

Върни се в “Passat”