Централно отключване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Централно отключване

Мнениеот zaro » Сря 18 яну 2006 11:20

Здравейте.
От няколко дни се появи следният проблем. Колата ми е голф 2 с две варти, алармата ми е SUN с допълнително слагани машинки за централно заключване, който се оправляват от алармата. От няколко дена колата не ще да се заключва. Пускам алармата, тя си стартира обаче вратите не се заключват. Обаче се отключват. Като изключа алармата и си отключват и двете. Та си имам централно отключване :) проблема е че трябва да Заключвам двете врати по отделно защото се оправляват само от алармата и е малко неприятно. Интересното е че го прави от време навреме това нещо, не винаги, понякога си се заключва, понякога не, и няма никаква закономерност дали сутрин се заключва на студа или когато се стоплуи колата вече, просто си го прави когато си поиска. Дали нещо се откачило по алармата или проблема е от студа (замръзват ли) ?

Добре че колата не е с 4 врати:)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 18 яну 2006 11:29

Като заключиш колата прави ли опит да заключи, и после да отключва?
Ако да, някоя от вратите предните, ти не се заключва, и дава управляващ сигнал за отключване на упр. и тя се отключва...
Ако ли не прави опити ->2 варианта
Прецакана аларма... не ще да заключва
Прекъснат кабел + който заключва от алармата към управлението на ц.з

От ключалките казваш не заключва центалното така ли?
А преди заключвало ли е?

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Сря 18 яну 2006 11:33

До колкото знам има някакви реленца 2бр. едното за закл. другото за откл. на вратите , та си мисля да не би да се е прецакало това за закл. Би трябвало да се намират в кутииката на алармата , ама за по сигурно иди на маистор едва ли 6те ти струва скьпо. Успех :D

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 18 яну 2006 11:41

Не по принцип няма такава отция да се заключват от ключа, а пък не прави въобще опит да заключва. Няма модул за управление на централното - вързано е направо към алармата.
А за релетата не се бях сетил, може наистина да е дало фира, те са слагани допълнително. :roll: :roll: :roll: :roll:

Как мога да разбера дали работи?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 18 яну 2006 13:06

Ако са еднакви и смяната им не е сложна - смени ги и виж дали няма да почне да заклчва. Ако е по лесно да откачиш алармата и да пробваш на изводите на бобината да подадеш напрежение и виж дали релето щрака.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”