Сайдинг на къща?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 26 мар 2007 15:52

scuba написа:
DIABLO 666 написа:
K22 написа:Да не отварям нова тема. А има ли материал който да се монтира върху външна стена, само за красота- по възможност и без да се боядисва?(Некаква пластмаса дето не се разлага от слънцето, студа и водата)

тази за която скуба говори,май е от PVC

Същото де. Нема боя, нема стареене

е да де ама във ватата има гадове аз затова нети я препоръчвам.и ние мислехме да слагаме такова ама предпочетохме стереопора и хубавата мазилка.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 26 мар 2007 15:55

Има стареене, но това не е фактор.
На мен ми стои доста грозно.
Има ефект при стари и порутени сгради -> не им се прави ремонт, а направо се облицоват отвън с това. За справка -> "Бизнес център Сердика"
п.с. Не е много евтино.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 26 мар 2007 18:38

За гости - стъклена вата "URSA " -най- на сметка е . Гризачите не се спогаждат с нея и не я хапват.
Иначе вата ,която не поема влага е "Rockwool" - импрегнирана е и не поема влага.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 мар 2007 21:27

kris11 написа:За гости - стъклена вата "URSA " -най- на сметка е . Гризачите не се спогаждат с нея и не я хапват.
Иначе вата ,която не поема влага е "Rockwool" - импрегнирана е и не поема влага.

:да: -ако искаш качествена изолация каменната вата е решението/оптимално ценово-ефективно е сравнително качествен EPS/.Иначе за Сайдинга-ако ти го сложат без вата или стиропор забрави да ти върши ролята на изолация;ако ти го правят както трябва с топлоизолация,пароизолация и качествени обръщания по прозорците цената става :shocked Лично менение за вила една варова мазилка да запечата тухлите си е най-на сметка/това което казва колегата gr_kanev за вътрешната изолация от топлотехническа гледна точка е вярно,ама от практическа е пари на вятъра/.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 27 мар 2007 7:40

scuba написа:
DIABLO 666 написа:
K22 написа:Да не отварям нова тема. А има ли материал който да се монтира върху външна стена, само за красота- по възможност и без да се боядисва?(Некаква пластмаса дето не се разлага от слънцето, студа и водата)

тази за която скуба говори,май е от PVC

Същото де. Нема боя, нема стареене

Ама твоето има и изолация, на мен ми трябва нещо евтино, да прикрия само грозната мазилка.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Re: Сайдинк на къща?

Мнениеот pe_aps » Сря 27 авг 2008 22:54

scuba написа:Абе колеги, някой дали е правил тая процедура на вила, къща, апартамент?
Че се замислям да си "сайдингирам" вилата, ама се чудя дали има смисъл?
За тези, които не знаят, тва е някъв вид изолация, която се слага връз къщата и после изглежда ей така

Изображение

Изображение

Интерестното е, че цената й хич не е висока: 37 лв./кв.м идва някъде

такова чудо съм правил в щатите като бачках в строителството,много лесно се слага,само че там основата(стената) е от листове шперплат(plywood),отгоре се слага изолационна хартия("tyvek"),после нещо като стиропор-закрепят се с телбот и след това този сайдинг се забива с пирони,красиво е,но се подменя на определен интервал от години както и материала от който е направет и покривът,целта на работата все пак е да държат тези хора в работа целогодишно
:wink:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 28 авг 2008 9:26

Тая тема не е ли стара?
Иначе имам опит и определено ми харесва!
Изолацията е много добра! Практично е, можеш и да го миеш!!
Аз съм твърдо ЗА!

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 28 авг 2008 9:31

Направи си една стандартна със стиропор 5см. и нямаш грижи, моята е такава и съм доволен има ефект.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 28 авг 2008 9:34

Само разбира се пропуснах да спомена, че материалите требе да са качествени. Моя стиропор май беше Swisspor а мазилката Caparoll.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 28 авг 2008 10:06

В Америка с това са облицовани всички къщи. Както колегата обясни обаче, стените там са от шпертплат, посла слагат един найлон, вата и сайдинг. И след лек повей на вятъра къщатра пада. :mrgreen:
Мен повече си ме кефи начина, по който се правят изолациите в БГ сега. Личен опит имам от апартамента ми ново строителство - изолацията помага топлия въздух да не излезе навън, респективно студения/топъл да не влиза вътре.
Пример - парното ми за целия сезон (на апартамент с хол/кухня и две сравнително малки спални) е 66 лева, като под 20 градуса не е падало поти никога.
Нямам климатици, а и не са ми и толкова необходими - въпреки южното изложение си е относително хладно и в най-горещите дни. Е, понякога следобед като много напече и стане 40 градуса се усеща.

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Чет 28 авг 2008 10:59

можеш да ползваш и т. нар. сандвич панели ... можеш да направиш доста интересни фасади с тях .... имаш голям избор от големина,цвят.........цена :)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 28 авг 2008 13:58

Ако не те притеснява, че ще развъждаш гадинки взимай, красиво е :!:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 29 авг 2008 1:34

Изображение

Изображение

ВИНИЛНИЯТ САЙДИНГ

Винилният сайдинг е прекрасен фасаден материал, с чиято помощ можете да облицовате не само нови сгради, но и да обновите стари, придавайки им елегантен външен вид. Винилните сайдинги бързо печелят доверие заради своята дълготрайност, лекота и бързина при монтажа.

Винилната фасадна облицовка (сайдинг) е намерила широко приложение в САЩ, Канада,Скандинавските страни, Русия и Европа в качеството си на декоративен, защитен и шумоизолиращ материал.

Декоративни функции
Винилният сайдинг представлява изработено от поливинилхлорид твърдо покритие (плоскост, панел). Всеки панел представлява монолитен лист PVC, на който е придадена определена форма. Дължината на панелите е3.8мл, ширината –25.4см, а дебелината –1.07мм. Широката цветова гама, тънката текстура на дърво, разнообразните профили на панелите, възможността да се поставят хоризонтално или вертикално позволява да се придаде на къщата неповторим привлекателен вид.

Защитни функции
Винилната облицовка след монтажа си образува еластично покритие, устойчиво на удар, защитаващо стените от дъжд и вятър. Успешно се използва в климатични зони с температури от -40 до +50°С. С помощта на сайдинга се образува добре вентилируема междина, което дава възможност на влагата от мокрите процеси по стените да излиза навън. Сайдингът не подлежи на разсъхване, напукване, гниене и промяна на цвета. Пожаробезопасен е и при въздействие на огън се топи и не поддържа горенето.

Поддръжка на сайдингът
Поддръжката на сайдингът се ограничава до миене. При механична повреда на някой от панелите е възможна подмяната му с нов.

http://www.bestsiding.info/ :wink:

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 29 авг 2008 6:48

scuba написа:Същото де. Нема боя, нема стареене

scuba мой приятел замина в Чикаго и се занимава точно с поставянето на такава изолация.Та щом американците си го слагат по къщите значи е ОК .

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Пет 29 авг 2008 8:24

поразпитах защото и аз мислех да слагам същата изолация но ме отказаха братовчед ми се занимава с разни такива работи тази изолация е за страни с по топъл климат
където температурите непадат много под -
лелями която има къща близнак до мойта си сложи такава преди 2 години значи паднат ли много температурите недържи за 2 години тези плоскости освен че са променили цвета си и са пожълтели някои са се изкривили от слънцето особено от южната страна
та казаха ми по добре 7см стереопор и влачена мазилка отколкото таз работа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”