2-3 секунди след като загася мотора се чува ПУФ
-
- Автомобил:
- Двигател:
2-3 секунди след като загася мотора се чува ПУФ
привет колеги.вече почти от 2месеца карам а3-1.9tdi-110кс-asv.сблъсках се с доста проблеми ама все чета тук и не смея много да питам-щото се ми викате-ТЪРСАЧКА.та по въпроса-прави ми това впечатление отдавна-загасям-2-3секунди и...пуф-звука наподобява все едно някаква клапа пуска насъбран въздух.има ли го това при вас и за какво става дума.значи звука е секунден-се едно идва от колекторите
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
току що пробвах това което zinoto каза-извадих мъркуча от EGR и изгасих мотора-абсолютно нищо не се чу.извода според мен е че това ПУФ се чува като се затваря клапата на egr-но защо се чува чак след 2-3 сек.?не трябва ли да се затвори със самото угасяне на мотора и дефакто да не се чува нищо?да не би да е досто зацапана там системата и това да възпрепятства бързото затваряне на клапата.
Вакум
Колега не се притеснявай всичко идва от там от кадето ти казва колегата а именно от този вакум клапан отстрани на ЕГР...За да си спокоен че е от там запали колата отиди отпред и се загледай в вакум клапана и накарай някой да изгаси колата и ще видиш как клапан4ето ще ПУКНЕ и ще се затвори...
Върни се в “Дизелови агрегати”