разбити ключалки,опит за кражба

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

разбити ключалки,опит за кражба

Мнениеот kretenia » Чет 28 авг 2008 1:13

Колеги колата е б5.5,опитаха се да я откраднат/за щастие ги видях навреме/.Щетите са:разбита ключалка на вратата и на контакния ключ.Гадовете бяха дали на контакт и бяха извадили серв.букса,полицайте ми казаха,че от там деактивират имобилайзера и след това си я палят.Питането ми е как и къде мога да оправя щетите,дали могат да се направят ключалки за стария ключ или трябва да се сменят всички?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 28 авг 2008 7:23

съжалявам колега за нещастието. Добре, че си реагирал навреме.
Ключалките мисля, че ще може да ги пренаредят като старите, т.е. да ползваш стария ключ.

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Чет 28 авг 2008 7:27

Съжалявам за случилото се. Застрахователите ще ти я оправят предполагам имаш каско .............. .директно те си я поемат ........ :smackbum ръцете да им.........на апашите

Потребителски аватар
Albena_a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Albena_a » Чет 28 авг 2008 9:08

Извинявай в кой квартал се случи това?

Моя голф 4 го откраднаха по същия начин, но за съжаление не ги видях навреме.

Ключалката ми беше на земята. Това остана от голфа

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: разбити ключалки,опит за кражба

Мнениеот Vladko » Чет 28 авг 2008 12:02

kretenia написа:Колеги колата е б5.5,опитаха се да я откраднат/за щастие ги видях навреме/.Щетите са:разбита ключалка на вратата и на контакния ключ.Гадовете бяха дали на контакт и бяха извадили серв.букса,полицайте ми казаха,че от там деактивират имобилайзера и след това си я палят.Питането ми е как и къде мога да оправя щетите,дали могат да се направят ключалки за стария ключ или трябва да се сменят всички?

Могат да се наредят новите ключалки по твоят ключ.Повечето ключари могат да ти помогнат.Пиши ми Л.С. ако не знаеш къде да отидеш ще те пратя :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 28 авг 2008 12:14

Една позната имаше същия проблем като теб.Бяха се изплашили и избягали, бяха оставили колата точно както твоята :(
Не съм сигурен за парите но мисля, че около 700 лева и излезе в Юнитрейд.Ще я питам като я засека и ще пиша :)

Последна промяна от AmW на Пет 24 окт 2008 22:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Чет 28 авг 2008 13:08

Благодаря на всички отзовали се,проблема е решен-250лв. нови ключалки на вратата и контакния ключ наредени по стария ми ключ.Дойдоха на адреса ми,запалиха колата и ги последвах до работилницата им на сточна гара.Доволен!Колегата който питаше за квартала-Овча купел

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 28 авг 2008 14:07

И на моята позната го разбиха в Овча Купел :(
И аз съм от там и ме е страх да се прибера с колата с тва изтекло каско :(

Последна промяна от AmW на Пет 24 окт 2008 22:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 28 авг 2008 15:38

kretenia написа:Благодаря на всички отзовали се,проблема е решен-250лв. нови ключалки на вратата и контакния ключ наредени по стария ми ключ.Дойдоха на адреса ми,запалиха колата и ги последвах до работилницата им на сточна гара.Доволен!Колегата който питаше за квартала-Овча купел

А предвидил ли си евентуален следващ опит за кражба?
Колкото и смешно да е - слагаш си и един бастуна волана или някъде другате. Неудобно е но поне печелиш време и демотивация за джамбурите!
А пък може и да помислиш за един GSM в колата и да ти звъни като има такива опити за взлом!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: разбити ключалки,опит за кражба

Мнениеот kirhadj » Чет 28 авг 2008 17:42

kretenia написа:Колеги колата е б5.5,опитаха се да я откраднат/за щастие ги видях навреме/.Щетите са:разбита ключалка на вратата и на контакния ключ.Гадовете бяха дали на контакт и бяха извадили серв.букса,полицайте ми казаха,че от там деактивират имобилайзера и след това си я палят.Питането ми е как и къде мога да оправя щетите,дали могат да се направят ключалки за стария ключ или трябва да се сменят всички?

Коя букса имаш впредвид?

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Чет 28 авг 2008 20:43

Тази от която се прави диагностика

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Чет 28 авг 2008 22:32

А пък може и да помислиш за един GSM в колата и да ти звъни като има такива опити за взлом![/quote]

колега я раздуй за номера с gsm-а :idea:

Потребителски аватар
bonev
Автомобил: Passat B5
Двигател: ATJ

разбити ключалки

Мнениеот bonev » Пет 29 авг 2008 8:37

Здравейте колеги,

при мен беше подобен случай преди 1 година в Люлин 5 пред блока.
Разбити ключалки, кора на волана, свалено табло и опит за запалване с друго от Шкода Октавия..........уви не са успели, но стоях 3 месеца без кола докато ми я оправят.
Не спряха ли тези гадове да крадат мама им .......

Потребителски аватар
slav4on
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav4on » Пет 29 авг 2008 10:08

Здравейте колеги, аз имам друг начин на предпазване но уви незнам как действа и къде са го правили, защото така купих колата. Значи имам 1 копче нещо като прекъсвач и когато е включено колата не може да се запали дори и с оригиналния ключ. Стартера върти, но ядец. Значи предишния собственик ми обясни, че е свързано нещо с бобината и по никакъв начин не може да се запали колата. Копчето може да се сложи абсолютно навсякъде в колата и затова шансовете за намирането му са минимални. Много е удобно защото спираш щракаш го и не се притесняваш. Ако някой друг колега има нещо подобно нека го сподели, защото не разбирам начина на действането му аз(по простата причина че не съм го правил, а така го купих :D ), а ви уверявам, че няма по сигурен начин да си предпазите колата. Мога да щракна снимки, но на самото копче, защото за начина му на действие нз нищо. Имам пълно каско, заводска и допълнителна аларма, но това си е сигурното. Ще гледам до утре да кача снимки да видите елементите на копчето дано някой го разгадае.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 29 авг 2008 11:03

slav4on написа:Здравейте колеги, аз имам друг начин на предпазване но уви незнам как действа и къде са го правили, защото така купих колата. Значи имам 1 копче нещо като прекъсвач и когато е включено колата не може да се запали дори и с оригиналния ключ. Стартера върти, но ядец. Значи предишния собственик ми обясни, че е свързано нещо с бобината и по никакъв начин не може да се запали колата. Копчето може да се сложи абсолютно навсякъде в колата и затова шансовете за намирането му са минимални. Много е удобно защото спираш щракаш го и не се притесняваш. Ако някой друг колега има нещо подобно нека го сподели, защото не разбирам начина на действането му аз(по простата причина че не съм го правил, а така го купих :D ), а ви уверявам, че няма по сигурен начин да си предпазите колата. Мога да щракна снимки, но на самото копче, защото за начина му на действие нз нищо. Имам пълно каско, заводска и допълнителна аларма, но това си е сигурното. Ще гледам до утре да кача снимки да видите елементите на копчето дано някой го разгадае.

Колега, много познати имат това копче, доста приключения са имали с него.Не съм много сигурен но не спираше ли поддаване на гориво? :oops: :oops:
Един колега си взе бора от тук и тръгна за БГ да я регистрира, беше забравил да натисне копчето и се беше вкарал в ебати филма по магистралите.
Те крадат коли с невероятни защити против кражба, та едно копче ли ще ги спре :(

Върни се в “Passat”