Възможно ли е по рядкото масло да влияе на разхода на гориво
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, карам само на бензин и от години с ШЕЛ Випауър Рейсинг - по-точно откакто го вкараха в България. Засичал съм разхода десетки пъти. Най-сигурното за мен е - пълнене от една и съща бензиностанция и колонка. При скорост до 140км/ч ,с 3 ма човека/аз,жената,щерката + яко багаж/ разход на извънградско 6. При пътуване сам до 160км/ч 5,5. Признавам на ШЕЛ само горивата - всичко друго им е безбожно скъпо. Само да допълня - с този бензин колата работи идеално, има мощност и не усеща никакви баири
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Dart написа:Колеги, карам само на бензин и от години с ШЕЛ Випауър Рейсинг - по-точно откакто го вкараха в България. Засичал съм разхода десетки пъти. Най-сигурното за мен е - пълнене от една и съща бензиностанция и колонка. При скорост до 140км/ч ,с 3 ма човека/аз,жената,щерката + яко багаж/ разход на извънградско 6. При пътуване сам до 160км/ч 5,5. Признавам на ШЕЛ само горивата - всичко друго им е безбожно скъпо. Само да допълня - с този бензин колата работи идеално, има мощност и не усеща никакви баири
Ако наистина харчи при 160км/ч само 5.5 ще я купя тази твоя колица ... това е сповече от литър по-малко дори и от заводските показатели и то при по-ниска скорост.
Мисля не си прав, но ако си то започвам благородно да завиждам.
-
Човекът писа - до 160 км/ч, не го изнасилвай че при постоянна такава му дава тази икономия - 5,5 на сто. Просто това е невъзможно мисля. Тук - таме е карал с 80-90 там с 110 и т.н., вероятно я набримчил някъде си и до 160 но едва ли има в България такъв път че да караш с такава постоянна скорост, примерно - 30 минути или 1 час. С този бензин възможно колата сама да си го искала, да я настъпиш. А за вярата, не е задължителна за всеки. 

- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, колата не се продава , защото си я обичам
Относно разхода - естествено е, че не съм карал постоянно с посочените скорости - принципно си спазвам ограниченията, само чат-пат леко натискам. А за колегата пасажер - пробвай този бензин /но без да е разреден в резервоара ти от по-стар и нискооктанов/ и ако не ти даде икономия аз ще черпя
Имай предвид, че винаги когато имам възможност пускам колата по инерция.

-