Помощ, падна акумулатора и не мога да си отключа колата Б5.5
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Може да стане ако опиташ да напънеш горния външен ъгъл на предните врати, този който е към задните, по принцип поддават леко, колкото да успееш да пъхнеш нещо за да отвориш. Но внимавай с напъването на изкривиш вратата или да счупиш прозорец от усукването. Аз така съм отварял Опел. Опитай може и при тебе да се получи.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
nikm написа:Как по-точно, багажника е вързан с централното, а и да вляза там облегалката на задбата седалка има законтрящи щифтове и няма как да я пусна.
На вратата на багагника имаш ли ключалка ? Ако има си отключваш с ключа и отваряш - след това махаш кората която покрива багажа при затваряне, след това си в колата и с ръка вдигаш лостчетата за отключване на вратите.
Заключване по обратния ред.
Така карах една седмица.
Грешка - за пасат няма да стане. Аз го правих на Голф.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако успееш да отвориш багажника, сваляш кората на капака, вадиш буксата на централното и подаваш там 12 V от външен источник, би трябвало да сработи, другия вариант пак при отворен багажник с външен источник даваш 12 V на плафона в багажника, тока ще е малък, но и централното не харчи кой знае колко
Последна промяна от _SUN_ на Чет 28 авг 2008 17:37, променено общо 1 път.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Най безопасния начин е ако в багажника имаш извод за запалка(контакт за 12V). През него може да подадеш напрежение от друг акомулатор или изправител и да си отключиш колата. Другият вариант е през захранването на плафона в багажника ама трабва да внимаваш с големината на тока, за да не стопиш някой кабел.
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на константин величков и симеон мисля има един ключар, много добър, моя пасат го отвори с поглед:)
Беше ауто джамбазин и я отключи за около 20 секунди. Мисля че идват и на място.
ако нямаш патрон се отключва много лесно с отверка, бъркаш вътре има едно като Х завърташ на дясно и си готов.
Ако ти е счупен патрона просто си вкараи ключа под малък ъгъл дръпни и партона ще излезе.
Дано съм помогнал
Беше ауто джамбазин и я отключи за около 20 секунди. Мисля че идват и на място.
ако нямаш патрон се отключва много лесно с отверка, бъркаш вътре има едно като Х завърташ на дясно и си готов.
Ако ти е счупен патрона просто си вкараи ключа под малък ъгъл дръпни и партона ще излезе.
Дано съм помогнал
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
зддравей nikm, колегата kirhadj го написа
Успех !
на Б5.5 има такъв, намира се от дясната странаНай безопасния начин е ако в багажника имаш извод за запалка
Дано да сме ти помогнали, и недей да чупиш стъкла, решетки или да викаш ключар преди да си пробвал този вариянт. Според мене ще сработи.През него може да подадеш напрежение от друг акомулатор или изправител и да си отключиш колата.
Успех !
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Аре, вече не я ли отвори тази кола. Много варианти и умирам от любопитство как си я отворил. И друг път да знаеш, че така ключалки не се оставят, вземаш от моргата 2-3 патрона и си слагаш. Те наште ключове стават на която брава на VW ги пъхнеш, така че да нямаш тревога че ще си правиш много ключове.
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
syncro fen написа:Без да къртиш или чупиш!!! Пускаш ток от крушките които осветават задния номер. Демонтират се с две видии и буксата излиза наван. Проверявяш кое е + и кое масата. Оттам нататък ти е ясно.
Няма да стане колега, защото веригата нали е прекъсната от ключа за крушките. Лошото е, че дори и да отвори прозореца няма да може да отключи вратата от вътре, на Б5.5 има двойно заключване. След като заключиш с дистанционното от вътре абсурд да отключиш вратите. Единствено ако успее да отвори някой джам да дръпни ръчката за предния капак

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Време е да полегнеш отдолу, като надигнеш с крик и подложиш съответно за сигурност и да се опиташ да го щипнеш дебелия кабел който слиза почти чак долу до гредата на левия ланжерон. След като го щипнеш този кабел, тогава замасявай с другия кабел. Щом вариантите които колегите предложиха са неприложими в случая, не виждам какъв друг изход имаш, при положение че искаш да си запазиш отделни елементи от колата читави.