мнение за Опел Вектра Б-комби 1.8 115к.с. 96г.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

мнение за Опел Вектра Б-комби 1.8 115к.с. 96г.

Мнениеот vanko_VW » Съб 30 авг 2008 11:55

днес ходих да гледам този автомобил(един приател иска да го взима)и искам да взема и вашето мнение,колата има климатик,абс,ел. стъкла и огледала,аербек,мултифункционален волан,хидравлика :arrow: цената е 5200лв-нерегистрирана,предварително се извинявам че питам за друга марка кола

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 30 авг 2008 13:51

Струва ми се добра цена за кола с тези екстри и този мотор. Все пак зависи и от това в какво състояние е де. 1.8 е минимума на което човек трябва да се спре при такава Вектра защото 1.6 малее на това купе + това доволно си гори масло. Аз в момента имам същата като тази за която ти питаш и съм доста доволен. Ако имаш по-конкретни въпроси можеш да ми пишеш на ЛС :wink:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 30 авг 2008 16:17

Шест години карах такава,само че беше 2000 куб.Има едно хубаво нещо по таз кола,здрава предница!Всичко друго до 5200,която ще вземете е компромис между цена и качество.Аз приключих с моделите и марката Опел.Трябва да знаеш че подръжката не е евтина като на старите опели.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 30 авг 2008 17:51

и аз съм останал с впечатление, че са доста скъпи частите, но лични впечатления нямам

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 30 авг 2008 21:37

Вземаите я и хич не се чудете, аз сьм имал само че 2000 i изкл
чително здрави коптори за 4 години освен масла, филтри само едни предни накладки сьм сменял, и това като ви казвам аз мога да се нарека перфекционис човек сам себе си, ако има нещо хлоп троп веднага се кара в сервиза още на другия ден сабальм 8 ч. пьрви. е......нямаше такьв случаи. После сьм имал и дизелова Астра f с нея 5 годинки с минимум ремонти ,че накрая взе че пукна главата , ама само вьв мене 265 000 хил км. Знам че не е тука мястото да ги хваля ама са корави кочини.Малко с рьждата там знаите, но иначе краи спирам да приказвам повече.Това мотори, скоростни кутии, спирачни системи, особено окачване може би са малллко по напред от VW .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 31 авг 2008 21:22

Общо взето таралясник с ръжда. Нищо особено но много пари за Опел 96г .Добре е, че е с 8 клапания двигател , а не е от "Екотрак" моторите.
И тази годиня гният . Двигателя е добър , скоростна кутия съшо , но купето е тантела / дупки от ръжда/. Задължително е качването на канал и огледа отдолу. Особено уязвимо е около задният мост, прагове. Само като се натисне с пръст остатъка от ламарината ще стане ясно.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Нед 31 авг 2008 21:34

Само като корекция на последният пост - всички 1.8 мотори при този модел Вектра са Екотек. Само някои от първите Вектри Б използват 1.6 8 клапановия мотор от Вектра А.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 31 авг 2008 21:35

kris11 написа:Общо взето таралясник с ръжда. Нищо особено но много пари за Опел 96г .Добре е, че е с 8 клапания двигател , а не е от "Екотрак" моторите.
точно 1.8 115кс си е "Екотрак" 16В мотора :wink:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Нед 31 авг 2008 21:57

Много хубава кола, направо да я отнася

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Нед 31 авг 2008 22:06

kris11 написа:Общо взето таралясник с ръжда. Нищо особено но много пари за Опел 96г .Добре е, че е с 8 клапания двигател , а не е от "Екотрак" моторите.
И тази годиня гният . Двигателя е добър , скоростна кутия съшо , но купето е тантела / дупки от ръжда/. Задължително е качването на канал и огледа отдолу. Особено уязвимо е около задният мост, прагове. Само като се натисне с пръст остатъка от ламарината ще стане ясно.

Само глупости в тоя пост...
Колата, ако е запазена и читава е супер. Няма сериозни проблеми и съотношението цена/качество е много добро. Винаги е по-добре да вземеш по-големия мотор, но и 1.8 става.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 31 авг 2008 22:18

1.8-то според мен си е най-добрия мотор в съотношението вървеж-икономия....само някой да не се излъже с 1.6 моно, който няма и оборотомер :lol:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 01 сеп 2008 6:49

да двигателя е екотек,външния и вид е доста добър,а относно ръждите :arrow: гледах я от всяакаде и не видях,а и претполагам че като е от Италия няма да има проблеми в това отношение,поне мояа пасатко е така,а другото което исках да питам е за климатика,в момента не работи и собственика ми каза че трябва да се напълни,ако е само това няма проблеми,но може ли да е нещо по фрапиращо и как мога да разбера дали е само за пълнене :roll:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Пон 01 сеп 2008 7:18

vanko_VW написа: другото което исках да питам е за климатика,в момента не работи и собственика ми каза че трябва да се напълни,ако е само това няма проблеми,но може ли да е нещо по фрапиращо и как мога да разбера дали е само за пълнене :roll:

Може да, може да е преебан компресора и за това да не върти,може да има теч някъде по климатичната система(я радиатор я тръбички).Как да разбереш ли?Взимаш някой който разбира с тебе да го погледна а другия вариант е да му кажете да ви го напълни и ще купите колата.Се пак едно пълнене е 50 лв и всеки който продава коли би се съгласил.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 01 сеп 2008 7:51

съгласен съм с теб за пълненето,но ще видим как ще го измислим понеже колета е без номера и е трудно предвижването

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Пон 01 сеп 2008 7:55

vanko_VW написа:да двигателя е екотек,външния и вид е доста добър,а относно ръждите :arrow: гледах я от всяакаде и не видях,а и претполагам че като е от Италия няма да има проблеми в това отношение,поне мояа пасатко е така,а другото което исках да питам е за климатика,в момента не работи и собственика ми каза че трябва да се напълни,ако е само това няма проблеми,но може ли да е нещо по фрапиращо и как мога да разбера дали е само за пълнене :roll:

Още от сега мога да предположа какво му е на климатика. Заминало осово оплътнение откъдето изпуска и фреона. Това е най-честият проблем при компресора на тези Вектри. В началото на лятото си правих моя климатик и смених въпрсното осово оплътнение, лагера и зареждане с фреон - 240лв. От тогава климатика си работи безпроблемно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”