Съвет за преместване на автомобил, който не е в движение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Съвет за преместване на автомобил, който не е в движение

Мнениеот rosy » Нед 31 авг 2008 11:21

Случая е следния, има два москвича на паркинга пред блока набори на пражката пролет, които по обективни причини от доста време са умрели :roll: Опитах комуникация със собствениците им, с молба да ги разкарат. Дедовците отказват категорично. От друга страна паркингчето е малко и двата трупа само пречат. Особенно след 18 ч. заради такива се налага да паркирам на майна си...
Та въпроса ми е има ли някаква законова процедура, с която да бъдат вдигнати москвичите без да е нужно съгласието на собствениците им :roll:
за да не заключа темата промених заглавието!
тук не е патология.
mod edit: golfer

И аз.
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 11:24

Аз също се интересувам от подобна практика... На улицата на която живея също има две три коли които са отдавна извън движение, със стари табели, без прегледи, буренясали и обрасли...
Ако няма процедура по отстраняването им ще им бия кибрита съвсем сериозно!

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 31 авг 2008 11:26

яко заглавие си праснал mhihi

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 31 авг 2008 11:35

Мисля че звеното което се занимава с такива неща е Столичен Инспекторат. Би трябвало да се подаде сигнал там, те предупреждават собствениците че имат примерно 15 дни сами да разкарат колата от там и ако не го направят доброволно, идват с паяк да я дигнат.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 31 авг 2008 11:36

Викни паяка,срещу 18 лева на колата ще ги махнат

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 31 авг 2008 11:38

arrougance написа:Викни паяка,срещу 18 лева на колата ще ги махнат

Да, сигурно така ще стане. За 18лв. тия от "паяка" ще извършат кражба на движимо имущество ли според тебе?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 11:43

Според мен изобщо не би трябвало АЗ да плащам каквото и да било за това, че на лудия ми съсед ковчега седи пред блока от 10 години без да му е отваряна вратата дори...
До сега се ровех из google и виждам, че множество общини имат подобна практика... Защо в Сф където е ад под небето с паркирането няма такива работи? Или аз не ги намирам или Су8пер Бойко отново му дреме на швепса кво става наоколо...

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 31 авг 2008 11:44

А бе шефе ти новини май не гледаш,даваха точно за ей такива съседи беше репортажа и за техните коли,които с години седат на едно място и пречат на другите.Ай поздрави ;)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 11:48

arrougance написа:А бе шефе ти новини май не гледаш,даваха точно за ей такива съседи беше репортажа и за техните коли,които с години седат на едно място и пречат на другите.Ай поздрави ;)

В Пловдив може би...
В София от както съм роден не са вдигнали една кола за това, че е загробена... (или поне в квартала). За капак да не решиш, че съм нейде из гетата... напротив! На 10 мин пеша съм от парламента, общината, президентството и тн.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 31 авг 2008 11:54

Просто смятам, че полицая и шофьора на "паяка" нямат правомощия да вдигат така колите. Закона не позволява да ти вдигнат колата без да те предупредят и без да се даде един нормален срок, в който човек сам да си махне колата. Това си е кражба, ако се направи без твое знание.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Нед 31 авг 2008 12:14

Само не разбрах как двата москвича ти пречат да паркираш като чета думите "пред блока" и "паркингчето".Ако няма место на паркинга паркираш на улицата...Пак казвам как точно старите москвичи пречат(два москвича=2паркоместа),а примерно незаконните гаражни клетки тип бай мангал не пречат.(1 клетка=2-2,5паркоместа).
А иначе за да ги махнат тия москвичи се уведомява общината и тия от общината пращат човек,за да лепне една бележка със срок ,в който собственика да си махне колата.За да стане по бързо показваш,че си родом от финикия.
Ама и отново пак да питам точно москвичите ли?Тоя паркинг за колко коли е за 5,ако е за повече от 10 коли не знам....

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 31 авг 2008 12:18

Приятел, имаше подобна гледка пред нашия блок - 4 трабантчета + 2 булгаррена на един изперкал тип... след години борба ги разкара - вече вечер има по едно-две паркоместа свободни, а не трябва да паркирам пред съседния блок!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 12:23

BastunSelski написа:Само не разбрах как двата москвича ти пречат да паркираш като чета думите "пред блока" и "паркингчето".Ако няма место на паркинга паркираш на улицата...Пак казвам как точно старите москвичи пречат(два москвича=2паркоместа),а примерно незаконните гаражни клетки тип бай мангал не пречат.(1 клетка=2-2,5паркоместа).
А иначе за да ги махнат тия москвичи се уведомява общината и тия от общината пращат човек,за да лепне една бележка със срок ,в който собственика да си махне колата.За да стане по бързо показваш,че си родом от финикия.
Ама и отново пак да питам точно москвичите ли?Тоя паркинг за колко коли е за 5,ако е за повече от 10 коли не знам....

Колега,
тук два москвича... там три трабанта... през два блока стара жигула, VW сапунерка и още некви кошници...
Нали уж сме "европейска столица"... Да се хващат тия от общината и да разчистят тия дараци, че това на нищо не прилича. В тея возила се въдят котки, кучета, бълхи и всякакви гадинки. Трабанта на съседа смърди на зоопарк, паркиран е почти на средата на улицата и по дяволите щом не му плаща данъци и не го държи в движение да си го прибере в двора или да си го разфасова в мазето! Не може да се прибирам от работа и заради всякакви такива лумпени да ходя да паркирам на 6 пресечки от вкъщи!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 31 авг 2008 12:45

Подкрепям колегата, тези някогашни возила сега нямат място на паркинга, ама 82-годишния (изперкал) старец си мисли, че като спечели 6-ца от тотото ще я стегне и ще лети из квартала като някога :074: Колкото и да му говориш НЕ можеш да го накараш да я разкара. Друг е въпроса, че ако я разпродаде на части/даде я на морга ще изкара някой лев, ама...
Звънкай в общината, те ще го оправят... Би трябвало да имат далавера от моргите :roll:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 31 авг 2008 13:05

Ами в момента май офертата е да му ги изкупиш и да ги дадеш за старо желязо... Последно чух, че тон старо желязо отивал към 600$

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”