Съвет за преместване на автомобил, който не е в движение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 13:12

Ето малко снимки на малоумните ми съседски недвижими собствености които щтракнах точно за 5 мин докато ида да си купя едни циграки (това далеч не са всички ковчези в махалата).

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

По най-груби сметки изоставените коли в квартала в който живея са между 50 и 100. От където и да го погледнем това са си 50 или 100 паркоместа. Няма да коментирам лошият вид на МПС-тата и това, че грозят. Няма да коментирам ръждата и мръсотията по и около тях, няма да коментирам и децата които си играя по улицата в близост до тези паметници на някогашното автомобилостроене...
Да държиш подобна купчина старо желязо пред блока си или на улицата е еднакво гнусно и отвратително колкото да си хвърляш боклука през прозореца...

Аз си плащам всички данъци, такси, винетки, прегледи и тн. Поддържам си колата чиста, спретната и в движение и не мога да се ползвам с правото си на паркиране или на движение защото някоя кукумявка си държи изгнилия леген за спомен на улицата! Та тези коли не ги репатрират дори ако вдигнат синя зона на улицата където се намират. Дори паркинги и гаражи не се занимават с тях... Каква алтернатива ни остава освен да ги подпалим и да чакаме мургавите събратя да ни отърват от останалия скрап?!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 31 авг 2008 13:34

Добре де в това волво има тубичка лепило...
Представям си какво количество използвани спринцовки има по тях и децата колко обичат да се пръскат с вода с тях...

Да бе верно, какво толкова ви пречат тея коли? :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 31 авг 2008 14:30

Претъркули ги на средата на улицата и се обади на полицията death

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Нед 31 авг 2008 15:14

Ееееее, какво толкова ви пречат?
Нека си стоят колите, може собствениците им да решат да ги подкарат някой ден. Това си е лично тяхно право какво да правят с нях.
Няма място за паркиране? Оплачете се на малоумниците където разрешиха строителството, блок до блок, гъз до гъз, кола до кола, без улици, паркинги, инфраструктура и това не е само в голямото село а навсякъде и по морето и планината ..... :lol:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: :)))

Мнениеот groznika » Нед 31 авг 2008 15:23

Perso написа:Ееееее, какво толкова ви пречат?
Нека си стоят колите, може собствениците им да решат да ги подкарат някой ден. Това си е лично тяхно право какво да правят с нях.
Няма място за паркиране? Оплачете се на малоумниците където разрешиха строителството, блок до блок, гъз до гъз, кола до кола, без улици, паркинги, инфраструктура и това не е само в голямото село а навсякъде и по морето и планината ..... :lol:

А бе батко,
да дойда да се изакам пред вас пък то нека си седи. Някой ден може да реша и да се върна да си го изчистя...

Разбирам, че има куп причини които може да оправдаят съществуването на подобни автомобили и отказа на собствениците им да се простят с тях. Това обаче не е повод да ги оставят да ръждясват по улиците! Да си наемат гаражи, паркинги, дворове и да си ги държат там!
Лично според мен ако им пукаше никога нямаше да ги оставят на произвола на съдбата... Единствено не разбирам защо сами не се отърват от тях при положение, че хората и пари им дават?!? :shock

Пак ще се върна на въпроса:
Защо общини като Пловдив и Бургас имат практики в тази насока а в Сф си барат каламбаците?
Може и да съм в грешка и много бих се зарадвал, ако някой подметне институцията и редът по който можем да си уредим този проблем :)

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Нед 31 авг 2008 15:57

Приеми го като начин на мислене :lol:, като станеш на 60+ и си заебеш пр. голф 17 на улицата, келешите ще викат я го тоя с паяжината в главата, оти си не премести скрапа че нема къде да кацнем с вертолето :D
Преди време много обикалях за стари коли да ги купувам за един комшия, че ги събираше за възстановяване и т.н. с какви екземпляри съм се срещал просто ти е бедна фантазията и какви цени коли гниеха и се разпадаха ей така на от простотия.
А колкото до общината, там вече е без коментар!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 31 авг 2008 16:07

Столична община се занимава с трошките, а като действащо звено на Столична община по конкретно можеш да се обърнеш към Столичен инспекторат.
За още по конкретно например към директора :twisted:

Тук има телефони - може първо да звъннеш и да си поговорите
http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=I ... 0%F6%E8%FF

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 31 авг 2008 16:14

Прeд моя блок скоро идваха eдни цигани да разчистват положeниeто и аз тъкмо си човърках колата, викат знаeш ли на кой са там жигулитe, трабантитe занeмарeнитe, но така и нe намeрихмe собствeник. Тe си имат някаква практика трябвал им само някакав подпис за да ги взeмат на вторични и мe караха да подпиша нeщо, дажe и пари щяха да ми дават пък тe щeли да си взeмат колата и с тоя подпис да сe оправят да я дадат на вторични :shock Така и нe разбрах схeмата, пък и аз в прeстъплeния нe сe замeсвам, но e факт чe сe заговориха с някъв пич от съсeдния вход който сe подписа и до вeчeрта вeчe 2 жигулки по малко на паркинга :roll:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Нед 31 авг 2008 17:29

groznik ти хубаво си снимал некви коли,които не се карат,ама човеко дето е пуснал темата е казал,че тези Москвичи,които му пречат се намират на паркинг.=>че може да си седят колкото си искат.
И моята Ибиза я карам 10 пъти годишно(до вилата или Метро) и през останалото време е на улицата сигурно и тя пречи на някой да паркира.А и две от колите,които си снимал си имат редовни номера,така че все едно са си паркирали.
Като карах Ибизата редовно правих така оставях я около Мола или Зоната и се прибирам пеша(сега около Руски паметник,а преди около Млада гвардия/Рекс)и после към 23:00 излизам и когато всички работещи селяни/селяндури са се махнали си я паркирам,разбира се внимавам да не хвана час,в който пък да засека тези,които отиват да се веселят и така.Това е схемата за живот в центъра.Аааааа да забравих в гаража ако се прибере не може да се извади после с месеци дет се вика.....
Та затова се учудих на колегата дето е пуснал темата,че не стига,че има паркинг отпреде или може да я остави на съседния блок или на съседния,ами и два москвича му пречат.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Нед 31 авг 2008 17:33

Само едно не разбрах от цялата тема като ви пречат толкова вехтите коруби и сте много отворени що аджеба не си купите по един гараж или двор (някой вметна да са си ги държали корубите в дворовете и гаражите)и да си държите там лъскачките и бегачките на по 10++++ години ами напирате да спирате по улицата и тротоара????Улицата е на всички и където има там спираш ако има фал има си каско,АМА българския манталитет тфа место си е мойту те тука под прозореца ми.Е няма да плачете който не го кефи да си купи гараж!!

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Нед 31 авг 2008 18:26

Колеги , за мен лично тезите на rosy и groznika са правилни . Темата е много болезнена , особенно от утре , след като "СОФЯНЦИ" се приберат от родните места.
За коли с неплатени данъци , гражданска отговорност и тем подобни , няма извинение те са незаконно пребиваващи на общинска зема както и гаражните клетки .
amikus ако това което го пишеш го и мислиш , в дълбока грешка си :!:Какво означава "където има там спираш" ? След 15 септ. пред нашия блок след 18:30 не се намира място за спиране да не говоря за паркиране . За уточнение - има 6-7 мъртвеца(един без номера е на съсед с АУДИ което пък стои в гар. клетка насред паркинга) и 40+ гаражни клетки , като около паркинга са 3 блока и най-големия е с 5 входа по 65 ап. Представи си след няколко години къде ще паркираме - може би до тогава ще ги преработиме покривите на блоковете в модерни гаражи за коли с вертикално излитане , така тази зона ще остане свободна за кретащи москали :lol:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 31 авг 2008 19:03

И аз подкрепям тия тези,щото е едно е една кола да седи 1 година и да я караш 10 пъти дето вика колегата до метро и т.н.,ама съвсем друго е няква барака на 32890438927 години да стои пред блока и да чака от умрял писмо.Мен кво ме интересува,че този,който я е спрял там има толкова право да паркира колкото и аз,като не си поддържа вещите пътя към моргата и готово,баси безотговорното и мизерно отношение.

П.С. Викни тия мангали,където спомена един колега,удари един подпис и решаваш проблема :lol:

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Нед 31 авг 2008 19:25

Съгласен съм за старите кочини, че не им място по улиците. В семейството имаме една лада комби, която се кара 4-5 пъти годишно със строителни материали, обаче си личи, че се кара - нов номер, боя, запазени гуми, едно-друго... друг е въпроса, че съм в къща и си имам малък паркинг, гараж и скоро и гаражна клетка. Обаче кочини, които видимо не са карани цифра години и само заемат място. Една лесна практика са номерата - до еди кой си месец, еди коя си година трябваше да се сменят старите номера. Минават се еди колко си години и ако не си си оправил поне номера - чао баце, паяка и в Надин-а, без питане, без подписи, просто една силна информационна кампания, че ще има такава акция и всеки ще се замисли, дали сам да не засили гробника за части или към вторичните. И до моя магазин в Студентски, където между общежитията има сума нови кооперации и колите са една върху друга, всяка сутрин псувам едно трабантче и едно ренде петица с черни номера, защото съм спрял някъде си :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 31 авг 2008 19:32

Добре де
аз не разбирам едно
след като тия бараки развъждат плъхове, мишки и наркомани
защо аджеба ги защитавате?
Не толкова пречат, колкото създават други проблеми.
Да не говорим, че са нелегални, защото нито са пререгистрирани, нито им се плаща данък, нито застраховка.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Нед 31 авг 2008 19:43

съжалявам че не пиша по темата, но къде живееш?
стана ми интересно, защото бая изоставени коли има...

аз имах пред къщи (на площад възраждане като живеех) ама баш на най-централното място една шкода зарязана, дето много ме дразнеше щото никога няма места там (хотел има, кръчми и тн) и една вечер и избих всички стъкла без предното и задното и и отворих вратите :lol: а на предното стъкло мятах салфетки намокрени с вода, разпльокваха се много добре от 4ти етаж! може да звучи смешно засега ама чакай финала, другата вечер натиках един дюшек навит на руло на задната седалка (трябваше да го хвърля, ама кофата беше далече...)
и така за няколко дена и изчезнаха на шкодичката колелата (като са видяли че е изоставена са я окрали ) и след една седмица ставам сутринта и колата я няма :shock (а така ми се вандалстваше още :lol: ама не разбрах какво е станало, откраднаха ли я циганите или я вдигнаха :roll:

ако нищо не помага, пробвай с груба сила :D

Последна промяна от assd на Нед 31 авг 2008 19:46, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”