местонахождение на приемник??????

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

местонахождение на приемник??????

Мнениеот rum6 » Нед 31 авг 2008 11:07

имам проблем, вече немога да отключа дистанционно колата, ключа е от модела с двете копчета(отключен и заключен катинар), колата е пасат б5-97г-седан, значи направих процедурата за препрограмиране на ключа,която колегите са посочили в друга тема, няколко пъти, ефекта е нулев, от там, по всички ключари в бургас, извода им е( при вързан лаптоп се вижда),че колата въобще не възприема моя и други такива ключове, пробваха с няколко, та проблема ми обясниха че бил в моя приемник- "не приемал" (който е на колата..някъде) който работел на 433херца а моделите след 99 на 434херца, та трябва да намеря тая пущина-приемника, гледах около огледалото за задно виждане, разгобих всичко около него,махнах и задната лява кора приемник няма,,!!! Някой може ли да помогне аджаба каде е тоя прослувут приемник, че вече ми идва да закарам колата на вторични, полудях с тоя боклук... ако някой знае нещо нека пише, че ми писна да отключвам и заключвам като жигулка!!!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 31 авг 2008 13:47

Аз не разбирам какъв е проблема че ключа ти работи на 433мегахерца нали си е оригинален към твоята кола значи и тя работи на 433мегахерца-незнам защо изобщо са ти пълнили главата с тези честоти и др.(които даже не са и верни :wink: ).Има си тестер за дистанционни който проверява ключа дали излъчва,проверява се батериите дали са ОК и ако двете неща са ОК се синхронизира ключа с колата/или се изстрива и се вписва наново-ако не стане се пробва със същия като твоя ключ който или е нов или е 100% сигурно че не работи и чак тогава се търси проблема в приемника.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 31 авг 2008 15:29

владко е напълно прав.
а приемника е в комфорт модула, в краката ти под мокета. в една черна кутия.
но на него така или иначе нищо не пише.
всичко което ти трябва, можеш да получиш електронно от контролера.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 01 сеп 2008 9:53

Момчета, за да не отварям нова тема, може ли на Б5 (колата от гаража), комфорт панела за стъклата да се управлява от ключа, но без аларма, иначе казано като заключа само със ключа да се вдигат стъклата, без да включвам алармата?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 01 сеп 2008 10:03

BigTo написа:Момчета, за да не отварям нова тема, може ли на Б5 (колата от гаража), комфорт панела за стъклата да се управлява от ключа, но без аларма, иначе казано като заключа само със ключа да се вдигат стъклата, без да включвам алармата?

Става, но само с пъхнат ключ, от копчетата не.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 01 сеп 2008 11:15

Ммм, Бобиди, не съм сигурен, че си прав. Има модели ключове, които са с два бутона на тях (единият е с нарисуван ключ, другият бутон при мен е изтрит, та не знам оригинално какво би трябвало там да е нарисувано) - с такъв би трябвало да може и от разстояние да си управлява човека комфорт модула. Някъде имаше тема, в която Ваското1 обяснява как се прави настройката на този ключ, тъй като се "забравяли" с приемника в колата. (Btw същата процедура е описана и в аутодатата, който я има.)

А ето и линка към въпросната тема - колега Рум, виж дали ключът ти е с такива бутони и пробвай процедурата, описана в тази тема. Успех!

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 2%EE%ED%E8

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 01 сеп 2008 12:02

На моя неможе, точно vaskoto1 ми го каза. На 5.5 тази функция е налична и от бутоните.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 01 сеп 2008 12:59

А твоя Passat какъв е?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 01 сеп 2008 14:26

BigTo написа:А твоя Passat какъв е?

Ако въпросът е към мен , В5 ми е пасата.
С пъхнат ключ си затварям всичко прозорци, шибидах. От дистанционното върху ключа със задържане на бутона за заключване нищо не се затваря. Ключа ми е именно с два бутона.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Пон 01 сеп 2008 20:04

момчета, тестваха ключа,включват лаптопа и пускат компа на колата на някакъв ражим за препрограмиране и се оказва,че колата не приема нищо, после влезе в ателието с ключа да го тестват и казват че ключа си излъчва, а пустата кола не приема, между другото десния ми преден прозорец е полудял, като го бутна до горе и сам слиза наполовина, вдигам го до горе,само като изляза да заключвам и задаржам ключа в затворено положение, само така се вдига и задържа горе, та майсторите ме посъветваха да си сменя приемника, който работел на 433херца-до99г, а пасатите след 99г били с приемник който приемал на 434херца. Ако приемника е в комфорт модула, то могали да сменя целия комфорт модул с един произведен 2002г, т.е. дали ще се сработи, и дали ще мога да вдигам прозорците със задържане на копчето на ключа. ПОМАГАЙТЕ..

nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nbaplayer » Пон 01 сеп 2008 22:01

имам и аз едно въпросче. оригиналния ключ за б5.5 има ли функцията автоматично вдигане на стъклата и ако има как става тоя номер :)

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Сря 03 сеп 2008 18:04

:arrow:

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 06 сеп 2008 22:22

:arrow:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 06 сеп 2008 22:45

това че си на зор не означава че може да си ъпваш така безочливо темата! всички дето пишат тука са на някакъв зор-колко такива мнения видя?
още едно такова ъпче и ще я пратя в коша!
щом никой не се отзовава-значи никой не може да даде точно становище. ъпчетата какво помагат?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 07 сеп 2008 0:20

Така като чета ти сам не си правиш нещата по колата ами отиваш на майстор и след като майстора не е успял какво те кара да мислиш че сам ще решиш проблема?Моят съвет е отиваш на нов майстор и му казваш какво са тествали и открили досега,какво се съмняваш ти и дали може да се сменят така камфорт модули както ти се иска.И чакаш от него да ти реши проблема :wink:

Върни се в “Passat”