Да бъдем добри в един по-различен ден - II.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 14 юли 2008 20:35

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 11 авг 2008 20:21

НЯКОЙ обади ли се в някой дом?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 11 авг 2008 20:52

Мен ме хвана службата :oops: и за сега се излагам :oops:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 25 авг 2008 15:23

Здравейте колеги.

Доста се чудих дали да пиша тук.

От няколко седмици се занимавам с организирането на дарение - фирмата, в която работя ще ремонтира четири бани в едно от отделенията на МБАЛ "Света Марина", град Варна. За всички, които идват на сбирките събота или неделя или са гостували, мястото е по - известно като "Терапията".

Става въпрос за деца. Деца с онкологични заболявания. По никакъв начин не искам да свързвам това, което работодателите ми ще направят (ремонта, който ще бъде извършен и закупуването на по – скъпа техника) с инициативата, която клуба ни може да поеме. Не търсим евтина реклама.

Мисълта ми е, че едно дете повече ще се зарадва на играчки, отколкото на нови бани. А какво по – добро от това, да зарадваш онкоболно дете? Не смятам, че събирането на пари ще е удачно. Мисля, че много от хората, които пишат тук имат по 1 – 2 стари играчки, които събират прах.

Ако има интерес някой има интерес, нека ми пише в темата, на лични или на bangelov@taxback.com.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 27 авг 2008 12:17

Ще палим ли гумите към Варна?

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Сря 27 авг 2008 12:28

Колеги, забравих да уточня с колко време разполагаме. Силно се надявам, че ремонтите ше приключат в края на Октомври. Организацията е леко затруднена от това, че децата трябва да се настанят в друго отделение. Общо взето организацията в болницата е мудна (изненадани?).

Това не бива да ни успокоява. Надявам се, да се организираме и към края на септември да сме събрали всичко и да сме готови.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 27 авг 2008 12:55

Rijo написа:Колеги, забравих да уточня с колко време разполагаме. Силно се надявам, че ремонтите ше приключат в края на Октомври. Организацията е леко затруднена от това, че децата трябва да се настанят в друго отделение. Общо взето организацията в болницата е мудна (изненадани?).

Това не бива да ни успокоява. Надявам се, да се организираме и към края на септември да сме събрали всичко и да сме готови.

Толкова бързо няма да стане (90% съм сигурен), какъв е проблема да отидем след вашата фирма?

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Сря 27 авг 2008 13:02

Никакъв. Просто ми се иска да сме готови. Не за друго, но нагласата е "Има време". По - лесно ще е ако има ясе период, в който да може да се организираме.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 01 сеп 2008 10:20

Rijo написа:Никакъв. Просто ми се иска да сме готови. Не за друго, но нагласата е "Има време". По - лесно ще е ако има ясе период, в който да може да се организираме.

Наистина съвсем обективно няма да е възможно още от началото на септември да започне активна работа по организацията на предложението ти брат по ред причини. Има събор, предполагам и че до към 10-ти немалко от хората са в отпуск, кои в страната, кои извън нея.
Според мен е по-добре да има нова тема за това мероприятие, защото е конкретно.
Някъде във връзка с едно минало дарение-в Белоградчик бях писал, че е добре повъзможност да се събират нещата, които всеки би искал да дари при колега/колеги, които имат свободно място, където да ги съхраняват до момента на превозването им до избраната за дарение институция. Спомням си, че имаше колеги, които тогава заявиха, че могат веднага да дадат играчки, дрехи и др.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Re: Да бъдем добри в един по-различен ден - II.

Мнениеот Ivailo » Пон 01 сеп 2008 10:57

Това мнение е пуснато на 21 май тази година.
L&R написа:Уважаеми съфорумци,
готови ли сме да направим заедно поредното добро дело за Българските деца в неравностойно положение или лишени от родителски грижи.

Ако има желание нека да изберем дом на който да помогнем с каквото можем дори и за един ден.

За по-новите потребители ето старата тема.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=28928

Днес е 1 септември, все още тази година.
Всеки пише "о да как и аз съм в кюпа" но до там.
Колега предложи да отидем до варна, но НИКОЙ не го подкрепи.
Значи - ще се вдигнете до Рожен да се напиете като телета, но няма да се вдигнете до Варна за да помогнете на дечицата?
Страшно ме разочаровате, колеги :x
Dpop, давай да правим някаква организация за Варна и да пуснем тема в "Организационен", защото е ясно, че никой нищо няма да направи.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 01 сеп 2008 22:17

инициативата "Да бъдем добри в един по-различен ден..." има традиции.
и тези традиции сме ги поставили всички ние, инициатори, организатори, участници, съмишленици на тази идея. самото заглавие подсказва целта.
по мое мнение организацията на такова събитие е сложна и изисква много. пиша го по повод по-горните мнения. и съм сигурна, че инициативата ще продължи.
по повод поста на rijo: за тази болница ли става дума:
http://www.svetamarina.com/Koi_sme_nie.htm
направил ли си връзка с отделението на децата и т.н. от какво имат нужда, не само на какво ще се зарадват?
преглеждайки темите за Благоевград, Белоградчик, снимките от там,
ще се види, че контактът с децата е най-важен.
а иначе, всеки е свободен да дарява радост на децата, това е и благородно.
предлагам да проучите това отделение на болница или дом, за да насочим усилията за деца, наистина забравени или изоставени. активността е от всички във форума, не знам кой кого чака да направи нещо. имате хубава идея - продължавайте я, дайте повече информация, да сондираме мнения, кой може да дойде, кога, кой какво може да даде и тн. може да се направи отделна тема. ако има други предложения, ще се избере най-подходящото.
п.п. с група мои приятели всеки месец събираме дрехи и играчки и ги носим в един дом в София. но това няма нищо общо с инициативата тук.
а и съборът също няма нищо общо с тази инициатива.
(някой беше объркал фъна от Рожен с това да видиш усмивките на детските личица, и за двете има ентусиасти).

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 01 сеп 2008 22:23

joser написа:а и съборът също няма нищо общо с тази инициатива.
(някой беше объркал фъна от Рожен с това да видиш усмивките на детските личица, и за двете има ентусиасти).

Предполагам, че това беше за мен. Не сравнявах фън-а от двете, а пътя. Предполагам, че на някои колеги Варна им е далече, но на събора ще отидат. За това ме хвана яд, че за събора ще съберат пари, но за там не...
Да не говорим, че натам ще ходят достатъчно коли, ако се съберем (към Варна) и ще има с кой да се разделят пътните! Важно е да отидем там повече хора, а не повече коли!

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 01 сеп 2008 22:34

ISRalien написа:Предполагам, че това беше за мен. Не сравнявах фън-а от двете, а пътя. ...

:офф съжалявам :roll: да. :) може и на лични да ти обясня, но организацията на такова ходене някъде е огромна. има хора, които не биха отишли в дом за сираци, има хора, които не биха се вдигнали до Роженските поляни, има такива, които искат, но нямат условията за това.
но подеме ли форума и клуба такава инициатива, я кара докрай.
няма нищо, че си изразил яда си, нормално. но според мен двете неща са несравними.
дайте повече информация за децата, на които сте се спряли и за които искате да се направи един по-различен ден, може да има и други предложения, знам ли. ще се обсъдят, ще се разпределят отговорностите и тн. има го в предишните подобни теми :)
п.п. а за пътя няма страшно, от Видин и Търговище дойдоха в Благоевградския дом... :bowdown

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 01 сеп 2008 22:39

Ами решил съм утре да звъня в дома във Видин, щото явно, че ако аз не го направя никой няма. Явно Варна е далече, да видим дали Видин не е. Или трябва в София...
Не съм звънял до сега във Видин защото са ми казвали, че от пари нямат нужда, че имали камара дарители, но това е стара информация и не знам колко е вярна.
Иначе ти ако си участвала в предишната организация ще се радвам на някакви съвети (на лс) как да подходя към тази или направо да ми помогнеш с нея ако имаш възможност... Никога не съм организирал подобно нещо, а толкова искам да го направим...

Потребителски аватар
diavol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavol » Пон 01 сеп 2008 22:42

Колега проучи нещата и пиши.След това ще се реши

Върни се в “ОФФ-Топик - други”