Да бъдем добри в един по-различен ден - II.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 01 сеп 2008 22:42

diavol написа:Колега проучи нещата и пиши.След това ще се реши

За Видин или Варна говориш?

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 02 сеп 2008 8:51

Здравейте колеги.

Не ми остава време да седна и да пиша тук (много работа :)).

Отговори един по един.
Dpop: Мисля, че модераторите трябва да отделят темата като нова, ако сметнат за добре. На повечето хора от клуба Варна им идва далече. Имаше застой по темата, направих предложение. Ако стане супер!
joser: Естествено, че съм направил връзка с отделението. Всяка седмица се чувам със завеждащата отделение. Имам и дълъг списък от неща, от които имат нужда. Не виждам обаче как ще съберем пари за плазмен телевизор (защото и това е в списъка). Когато споменах, че ще споделя идеята за дарение с Вас, колеги, реакцията беше: "За каква сума говорим?" ... "А-а-а-а ... е, разбира се и от играчки имаме нужда, ако може да съберете някакви пари ... "
Не съм склонен да им се плаща. Играчките ще са най - лесното. Никой няма стар пъзел или моливи вкъщи?
Иначе да, това е болницата.

Искам да благодаря на колегите rojo и diavol, които ми писаха на лични и се отзоваха.

Относно времето - оказа се, че има много време. Строителите ще могат да влязат в отделението в края на октомври, началото на ноември. Имат 4 - 5 седмици работа. Следователно, ако ще се организира нещо, то ще е за Декември месец.

б.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 02 сеп 2008 9:26

Пфу! Егати отношението! Много ми е чудно само тоя плазмен телевизор дали ще го дадат за децата да гледат или някой доктор ще си го сложи в кабинета!!!
За пари - абсурд.
Като цяло.. почнах да се разубеждавам за Варна.. Баси хората са ония доктори...
Ще питам днес във Видин какво е положението...

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Вто 02 сеп 2008 9:33

ISRalien написа:Пфу! Егати отношението! Много ми е чудно само тоя плазмен телевизор дали ще го дадат за децата да гледат или някой доктор ще си го сложи в кабинета!!!
За пари - абсурд.
Като цяло.. почнах да се разубеждавам за Варна.. Баси хората са ония доктори...
Ще питам днес във Видин какво е положението...

Телевизорът е за детския кът (гледах проекта) и няй - вероятно ще го купим ние, т.е. нашата фирма.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 02 сеп 2008 12:49

Няма значение за кой град от родината ни ще се организира дарителската акция, няма да се прави автопоход :) целящ максимален брой участници. Не е притеснително, че Варна е далеч за част от колегите, ами нима Лом, Видин или пък Сандански не са далеч за други. Ще отиде който може. :wink:В Белоградчик беше дошъл колега от Търговище.
Освен това, ако решим може спокойно да съберем парична сума и с нея да се закупят играчки и т.н., което ще бъде документирано, както се процедра винаги. ISRalien не се ядосвай бе човек.
Rijo, добре е да се уточни при кого във Варна могат да се събират нещата за дарението.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Вто 02 сеп 2008 12:53

Мога да намеря място в офиса. Засега имаме достатъчно.

Потребителски аватар
fac3`t0`fac3
Автомобил: Vw Golf ABF
Двигател: ABF

Мнениеот fac3`t0`fac3 » Чет 04 сеп 2008 22:45

Напълно подкрепям идеята.Нека всички се обединим в едно добро дело
Твърдо ЗА :D

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 08 сеп 2008 12:17

Rijo написа:Мога да намеря място в офиса. Засега имаме достатъчно.

Вероятно ще пътувам до Варна на 19-ти т.м. за трите почивни дни, когато е националният празник-Обявяването на независимостта на България. Във връзка с това мога да пренеса при Божо, ако някой е подготвил нещо за децата. Ще помоля по възможност нещата да са в плик и да е оставена бележка с ник-нейма на този от когото е.
:) Предполагам не сме се отказали от мероприятието.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Пон 08 сеп 2008 12:54

Супер!
rojo днес ми писа, че е събрал играчки и се чудеше как да ги прати. Мисля, че има колеги, които пътуват от София до Варна и обратно доста често, така че не смятам, че ще има нужда да използваме услугите на куриерски агенции.
Миналата седмица пак бях в отделението и щракнах няколко снимки. Освен играчки, може да съберем и стари детски филмчета на видео касети или ДВД.

Добри, върни си ми поялника!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 08 сеп 2008 13:26

Rijo, пусни една тема в "Организационен" за някаква дата през декември например, тъкмо за коледа да ги зарадваме дечицата...
Те имат ли DVD player там? Имам може би 1-2 филма на dvd-та, които така си прашасват, отделно имам един шпиндел от 25 диска и сравнително бърз интернет... Може да се води пиратска история ама е за децата :!:

motor sport
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот motor sport » Пон 15 сеп 2008 20:59

Подкрепям напълно идеята за подпомагане на децата.Има ли някаква сметка,по която да се преведат пари ?

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 16 сеп 2008 0:20

И аз съм навит :)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 16 сеп 2008 14:58

Говорих с главния счетоводител на дом "Майка и дете" във Видин току що.
Набързо по телефона ми обясни от какво имат нужда най-вече:
храна - пюрета
памперси
дрехи, обувки

Децата там са на възраст 0-3 години, като има и на 4-5.
Трябва ми съдействие на някой колега от Видин (ще пиша в темата в организационен за сбирките), който да отиде там в работно време, защото аз не мога (в София съм), и да види какво е положението, дали има нужда от ремонти и да направи снимки! Жената каза, че има нужда от ремонти, но трябва да видим колко са належащи и за кое по-напред да съберем пари.
Работното време на дома е понеделник-петък 7:30-15:00 (или 15:30 не си спомням), в това време има хора от администрацията.
Казаха, че ще издадат някакъв документ за дарение или нещо от сорта, но не знам дали ще ни е нужно :)

Хайде, колеги, стегнете се малко, искам да знам колко от вас биха се вдигнали да отидем до Видин? (София - Видин през петрохан е около 200 км, през витиня - 250) Пак казвам, че не е нужно да ходим 150 коли с по 1 човек вътре, а по-добре 40 коли с по 4 човека вътре! Идеята е да отидем там и да зарадваме децата!

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 18 сеп 2008 9:56

Добре ще действаме и за двете мероприятия :да: .
Доколкото разбирам за Дома във Видин приоритет ще е извършването на някакъв ремонт, така че след като се уточни на коя част и кой и за каква сума ще може да го извърши ще се събират парите. За хранителните продукти ще е по-лесно.
Видях се с rojo, който ми остави един голям плик с играчки, които утре ще пренеса до Варна и на сбирката в събота, живот и здраве ще предам на Rijo.

Потребителски аватар
Rijo

Мнениеот Rijo » Чет 18 сеп 2008 10:32

Благодаря на rojo и Dpop. Пуснах тема и в Организационен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”