Става ли третия стоп задължителен?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 сеп 2008 12:06

rainheart написа:
Vizor написа:Веднага ти отговарям.. защо си мислиш, че като не му светят стоповете ще му свети 3-тия стоп !??!?!

Зависи, как го вържеш стопа. Ако ти изгори крушката в стопа веригата се затваря през третия стоп. Виж, ако е друг проблема...
Иначе според мен няма, как да ни задължат да сме с трети стоп, ако го нямаме фабрично - сега всеки да вади поялника и клещите и да си слага стопове може би?

Чакай сега.. аз не твърдя обратното, а абсолютно същото ... първо, че няма как да ме задължат да си монтирам нещо на колата, което не ми харесва.. сиреч антенки и такива неща или зарчета ..
и нямах в предвид как е вързано и какво е .. просто дори да има 3-ти стоп по закон трябва другите да си работят ?! единственото което могат да направят е да засилят проверките за работещи стопове!

а да сетих се и друг наичн да прекарат такив закон.. сина на шефа на кат да му е пристигнал един контейнеровоз с 3-ти стопове :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 02 сеп 2008 15:16

Как пък никой не каза,че не е лоша идея.
Още от 90-те години по закон новите автомобили си излизат задължително с 3-ти стоп.Предполагам не е случайно.И май никой не се сеща каква е всъщност ролята на третия стоп,а именно да се вижда не от шофьора на втората кола,а от този на 3-тата и повече.
Който иска да си слага.Аз имам и винаги ще имам!!!

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 02 сеп 2008 15:45

Syncro написа:Как пък никой не каза,че не е лоша идея.

Е щото тва ни е национален спорт.
Ще забраним едиквоси. - Вие луди ли сте, аз па че си го праим.
Ще въведем задължително едиквоси. - Да бе да, аз че ги слушам, че си праим квот си искам. :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 02 сеп 2008 16:44

Всичките ми коли са имали и ще имат 3-ти стоп:!: А скептиците да ми обяснят в здръстване като се кара почди броня в броня как виждат кога предният спира, ами ако зад тебе кара камион шофьора на камиона на пръсти ли трябва да се изправя и залепен за стъклото че да види дали въшката пред него спира :?:
На който не му харесва дизайна има на "Hella" в "Авто+" по 35-40лв. и са доста красиви, аз на паско съм със "Hella" светодиоден от 'Opel Corsa B' подариха ми го като си купих колата и веднага го монтирах :D

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 сеп 2008 16:54

znainainai написа: "Hella" в "Авто+" по 35-40лв

това, че са хела мела не значи, че ще ми харесат! Като караш в задръстване веднага ти казвам... СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ ! много мразя някой да ми се лепне за задницата и поради това, че е НЕВНИМАТЕЛЕН шофьор (или заблян..) ме удари :)
Пише си го в закона.. има също и "несъобразена скорост с пътната обстановка"

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 02 сеп 2008 17:02

Vizor написа:... СПАЗВАЙ ДИСТАНЦИЯ !

Абе аз спазвам дистанция ама тоя зад мен :roll: Пък и както постоянно карам на фарове а пасата е със една крушка за габарити и стопове денем познай какво свети :lol: Добре че има още един стоп на стъклото та да спасява положението. Иначе всеки си има собственно мнение аз лично съм ЗА 3-ти стоп щом са го измислили и се монтира серийно при по новите автомобили значи има защо от 2000-та нагоре всичко дето излиза от конвейрите е със фабрично монтиран 3-ти стоп :idea:
Защо ли :?: :!: Ако не беше полезен дали автомобилопроизводителите щяха да инвестират пари за дизайн на стоповете за всеки модел :?:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 сеп 2008 17:08

Прав си! Обаче 3-тия стоп няма да промени манталитета на глупаците това е :) Той и ДРЛ-а дето го слагат сумати пари дават ама е пълен та(изберете буквичка по ваше желание)ак нали така ?! :)

Не могат да ме накарат да си сложа дискови спирачки отзаде на колата защото тогава ще спира по-добре нали така ?! :) Недомислици много.. да си оправят пътищата и да оставят този 3-ти стоп чак като му дойде времето :) Човешки живот 3-ти стоп няма да спаси според мен!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 02 сеп 2008 17:16

Vizor написа:...да си оправят пътищата...

Те ако ги оправят нали всички кретени дето сега летят със 100 градско ще летят със 160...

Vizor написа:...първо, че няма как да ме задължат да си монтирам нещо на колата, което не ми харесва.. сиреч антенки и такива неща или зарчета...

А жълтите триъгълници на колите с АГУ?
Винетката също никак не ми харесва, ама...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 сеп 2008 17:21

Жълтите триъгълници могат да спасят много повече животи :) И бих си лепнал защото ако някой път се запали колата да знаят какво да правят пожарникарите :)
А това, че летят със 160 отново е манталитет на българина, а не благодарение на хубавите пътища :) Какво предлагаш по твоята логика ? Да разбием всички пътища за да може да не летят С класите със 160 ли ? Не! трябва като полицая спре С-класата .. не оня да го наплюе и да си тръгне (бях свидетел на тази ситуация на пл. народно събрание), а да влиза в затвора :)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 02 сеп 2008 17:43

Vizor написа:Жълтите триъгълници могат да спасят много повече животи :) И бих си лепнал защото ако някой път се запали колата да знаят какво да правят пожарникарите :)
А това, че летят със 160 отново е манталитет на българина, а не благодарение на хубавите пътища :) Какво предлагаш по твоята логика ? Да разбием всички пътища за да може да не летят С класите със 160 ли ? Не! трябва като полицая спре С-класата .. не оня да го наплюе и да си тръгне (бях свидетел на тази ситуация на пл. народно събрание), а да влиза в затвора :)

Манталитета общо нема ...

Center High Mounted Stop Lamps (CHMSL) have been standard equipment on all new passenger cars sold in the United States since model year 1986 and all new light trucks since model year 1994, as required by Federal Motor Vehicle Safety Standard 108.

1997
Crashes avoided 194,000 - 239,000
Injuries avoided 58,000 - 70,000

Property damage and
associated costs avoided $655,000,000

The lamps still are and will continue to be highly cost-effective safety devices.

Последна промяна от Cherepaha на Вто 02 сеп 2008 17:52, променено общо 1 път.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 02 сеп 2008 17:45

а трети фар?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 02 сеп 2008 17:54

...
mod edit: Vizor
Пиши по темата всезнайко :)

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Вто 02 сеп 2008 18:27

по добре да има,друго е като светнат 3 светлини отзад, наскоро 1 прави димки зад мене при навлизане в населено място стана колона спрял трафик,пак хубаво че спря,щот ме е видял и като светнат 3 стопа отзад става ясно че можеби този отпред спира на 200%,за това е да те удари в челото тая светлина,не за украса :!:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 сеп 2008 19:06

Cherepaha написа:Манталитета общо нема ...

тук според мен грешиш .. тук не е там.. от мен да го знаеш ;)
колко катастрофи са станали заради дупки и колко заради ЛИПСА НА ТРЕТИ СТОП :)
айде моля ти се.. ;) все пак е въпрос на мнение.. това е моето

а колегата дето се изказва неподготвен .. съжалявам ама няма да толерирам такива мнения и убиди :) да знаеш за следващия път :)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 02 сеп 2008 19:18

Vizor написа:
Cherepaha написа:Манталитета общо нема ...

колко катастрофи са станали заради дупки и колко заради ЛИПСА НА ТРЕТИ СТОП :)
:)

катастрофа не може ДА СТАНЕ зареди трети стоп, а може да НЕ СТАНЕ зареди трети стоп ...

mhihi mhihi
mod edit: Vizor
:shock Прочети пак какво съм написал :) пропуснал си да прочетеш думата "липса"

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”